Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Jaki Vmax na felgach 18 seria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.Mam pytanie ile jedzie AFN na 18 felgach przod 215/45 tyl 225/45.Seria,Zaslepiony egr,wywalony kat i inne czyszczenie kolektora itp itd.Prosze o wypowiedzenie sie tych ktorzy maja taka konfiguracje ew. 1cal w jedna lub w druga.Pozdrawiam

Opublikowano

a jaki wplyw na predkosc max ma miec srednica felg? :mysli:

Opublikowano

fela nic tu za bardzo nie ma do tego - no chyba że masz felgi z żeliwa :>

wszystko zależy od motorowni, wypuść sie i sam sprawdz

Opublikowano

fela nic tu za bardzo nie ma do tego - no chyba że masz felgi z żeliwa :>

wszystko zależy od motorowni, wypuść sie i sam sprawdz

:mysli:

Opublikowano

A mi sie wydaje że ma i to dosć znaczący, im wieksza felga przecież tym szersza(bo chyba nikt nie zakłada 18ki 6J) czyli wieksze opory toczenia, druga sprawa jej waga :gwizdanie:

Opublikowano

A mi sie wydaje że ma i to dosć znaczący, im wieksza felga przecież tym szersza(bo chyba nikt nie zakłada 18ki 6J) czyli wieksze opory toczenia, druga sprawa jej waga :gwizdanie:

gdybys zwrocil uwage kolega pyta o szerokosc opon 215 i 225, stosowane zarowno w 17 a 215 zakladane sa nawet felgi 16 calowe. kolega nie precyzuje wplywu szerokosci opon tylko srednicy felgi, a szerokosc opon pozostawia na drugim planie

oczywiscie szerokosc opony ma wplyw na opory toczenia a wiec i na predkosc maksymalna ale srednica? zakladajac inna felge zmieniamy profil a wiec wzglednie zachowujemu srednice kola....

Opublikowano

no tak masz racje nie doczytałem o szerokosci, ale w sumie wyprzedziłem kolejne pytanie o oponach :tongue4: bo przeciez na samej feldze toczyc sie nie bedzie :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dobra powiem 160 i nie chce wiecej.Motorownia w idealnym stanie.Jak to wytlumaczycie na 16 felgach 190 i dopiero sie rozgrzewal.Sprawdzilem nawet logi wtedy doladowanie 1948.2 bylo wskazanie z przeplywki ponad 800mg.

Opublikowano

no to coś masz nie halo, dla mojego AJM (115KM) 200 km/h nie robi szczególnie większego wrażenia,

acha felgi mam 16'' :>

pozatym na innych kołach licznik może Ci przekłamywać prędkość. Sprawdź na GPSie jak masz możliwość i porównaj z licznikiem

Opublikowano

gps nie jest wiarygodnym zrodlem odczytu predkosci... Jechalem raz 90 a pokazywalo 100 i vice wersa..

Opublikowano

gps nie jest wiarygodnym zrodlem odczytu predkosci... Jechalem raz 90 a pokazywalo 100 i vice wersa..

A co jest lepsze? Licznik? :gwizdanie:

Nie mam AFN'a ale ze znajomym na 19stkach jechaliśmy pod 200km/h we dwóch i to chyba był już max dla tego autka..

Opublikowano

Ja na 18" opony 4x225 bez kata i srodkowego tlumika oraz zaslepionym EGR w 4 osoby i troszke zaladowanym bagaznikiem wykrzesalem z mojego AFN 205km/h w okolo 35-40 stopni Celsjusza :evil:

Opublikowano

znowu bez sensu będziecie prawić kto ile jechał :wallbash: ?

Dobra powiem 160 i nie chce wiece

masz coś zwalone i tyle, prędkość maksymalna praktycznie pozostaje bez zmian czy to 15 czy 19 czy 16 u mnie zawsze prawie tyle samo.... zresztą nie tylko u mnie.

Dla mnie takie tematy są do zamknięcia.

Opublikowano
  • Autor

najlepsze jest to ze wszystko OK.Zajmuje sie tym to wiem.A temperatura byla 15-20stopni

Opublikowano

Na nowym sofcie bez kata i EGRa na kołach 215/45/17 2paczki wskazówka przekroczyłą moim byłem AFNem :wink4: więcej nie pujdzie bo obrotomierz chyba już czerwonego dotykał a motor wołał "odpuść!!!" :decayed:

Opublikowano

najlepsze jest to ze wszystko OK.Zajmuje sie tym to wiem.A temperatura byla 15-20stopni

no to jak to wytłumaczysz? ponawiałeś próbe?

Opublikowano

bez softa, z katem z egr, mój afn na 17 235 45 poszedł w 2 205km/h

Opublikowano

no właśnie widać :decayed:

Opublikowano
  • Autor

no właśnie widać :decayed:

No wlasnie widac,kolego nie gadaj nie wiesz nie pisz,masz koni 153 wiec nie do CIEBIE ten watek kieruje.A jesli klopoty z czytaniem ze zrozumieniem,to zapraszam do pierwszego posta przeczytaj raz jeszcze i pomysl nad nastepnym postem.Jak mowie ze wszystko dziala dobrze to dziala turbo idealnie dnmucha,przeplywka tak samo.Wszystko na czas robie i nie wiem co winic,czy macie po chipie,czy juz niewiem co.

Opublikowano

zrozum że jak by było wszytko dobrze to by pojechał więcej, kolega afnem na 18kach jechał ze mną 200licznikowe a mieliśmy jeszcze w bagażniku 2 farby po 10litrów :cool1:

ak mowie ze wszystko dziala dobrze to dziala turbo idealnie dnmucha,przeplywka tak samo

pokazywałeś na forum logi?