gregor33 Opublikowano 18 Września 2007 Opublikowano 18 Września 2007 Witam pali mi sie kontrolka od ABS i wykrzyknik w nawiasach pomimo licznych prób nie mogę podpiąc VAG po ABS ,wywala mi że nie może się połączyć co może być przyczyną
grabalaba Opublikowano 18 Września 2007 Opublikowano 18 Września 2007 Witam pali mi sie kontrolka od ABS i wykrzyknik w nawiasach pomimo licznych prób nie mogę podpiąc VAG po ABS ,wywala mi że nie może się połączyć co może być przyczyną Świecą się cały czas? Jak nie, to spróbuj się podpiąć gdy kontrolki się nie świecą i dawaj błędy.
lukasssw Opublikowano 18 Września 2007 Opublikowano 18 Września 2007 sprawdzałeś poziom płynu hamulcowego???
gregor33 Opublikowano 18 Września 2007 Autor Opublikowano 18 Września 2007 płyn jest a kontrolki świecą się caly czas
pre_pl Opublikowano 18 Września 2007 Opublikowano 18 Września 2007 kobra już napisał co jest... a wrzuć proszę autoskan auta .
kobra7 Opublikowano 18 Września 2007 Opublikowano 18 Września 2007 Dopiszę jeszcze, że mogę go naprawić.
KEMOT Opublikowano 20 Września 2007 Opublikowano 20 Września 2007 witam kolego powiem ci tylko ze miałem podobne zajscie zapaliła mi sie kontrolka absu i kontroli trakcji i tez miałem problem z podłączeniem ale jakos udało mi sie ustalic usterke i usunać naprawiałem to w ok własnie wrocka lubinia jezeli jestes zainteresowany tel. do goscia to dawaj na gg bo nie wiem czy tu mozna tel podawć. a własnie wymiana samego czujnika czy jak w moim przypadku czujnika konta skretu nie naprawia samochodu trzeba było go jeszcze zakodowac wgrac czy jak to sie fachowo mówi sama wymiana i usuniącie błędy nie wystarcza. pozdro jak jestem nie dostepny to pisz i tak czest siedze na niewidocznym.
Pocztowiec Opublikowano 23 Września 2007 Opublikowano 23 Września 2007 Panowie podczepię się pod ten wątek ponieważ mam podobny problem z kontrolkami, mianowicie czasami się włączają i po jakimś czasie gasną, podłączyłem kompa i pokazuje lewy tył - brak sygnału prędkości, wymontowałem czujnik, wyczyściłem (był zabrudzony mocno) ale nadal od czasu do czasu problem powraca - co to może byc ?
grabalaba Opublikowano 23 Września 2007 Opublikowano 23 Września 2007 Panowie podczepię się pod ten wątek ponieważ mam podobny problem z kontrolkami, mianowicie czasami się włączają i po jakimś czasie gasną, podłączyłem kompa i pokazuje lewy tył - brak sygnału prędkości, wymontowałem czujnik, wyczyściłem (był zabrudzony mocno) ale nadal od czasu do czasu problem powraca - co to może byc ? Najprościej byłoby powiedzieć, że kończy się sterownik, ale żeby to stwierdzić trzeba najpierw posprawdzać co się da. Zrób Vagiem test tego czujnika, czy wszystko na linii sterownik <=> czujnik jest OK. Może coś z okablowaniem.
Tony Opublikowano 23 Września 2007 Opublikowano 23 Września 2007 Miałem to samo - wymieniłem czujnik i jest OK. Koszt w ASO czujnika: 500zł :>
Pocztowiec Opublikowano 25 Września 2007 Opublikowano 25 Września 2007 500 złotych za takie małe badziewie - gdzie można taniej , pomocy !!!!
posy Opublikowano 6 Listopada 2007 Opublikowano 6 Listopada 2007 No i ja sie dowiadywałem rzeczywiście najtaniej znalazłem 504zł wie ktoś moze gdzie było by taniej? Bo mechanior powiedział mi ze nie ma zamienników na tył w dodatku do POMOCY!!!!!
posy Opublikowano 9 Grudnia 2007 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Sprawdzałem ale ostatnio dowiedziałem sie że ponoć pasuje od B4 tylko trzeba by było wtyczki przemienić!!!!!
Rekomendowane odpowiedzi