skipy Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 witajcie! znalazlem takie zdjecie na forum: http://img356.imageshack.us/i/dpfdd0.jpg/ sytuacje mam jak na ostatnim zdjeciu czyli ikonka dpf, sprezynki i ikona engine, po przejachaniu 400 km zgasl mi dpf i sprezynki juz nie mrugaja,za to kontrolka engine check dalej swita, co robic? wycinac juz ,czy jescze czekac? dzieki za odpowiedz z gory
piotrsob1 Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 Podłącz VAG-a to na 95% inna usterka silnika, a nie DPF.
skipy Opublikowano 28 Września 2010 Autor Opublikowano 28 Września 2010 No tak ale czemu Dpf sie wypalal przez 4 godz?
Śmierć z nieba Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 witaj, koniecznie podjedź pod vaga, ja obstawiam że padl dodatkowo jakiś czujnik
skipy Opublikowano 29 Września 2010 Autor Opublikowano 29 Września 2010 chyba sie przepalilo bo wszysko zgaslo i juz nic nie swieci
bobusiek Opublikowano 29 Września 2010 Opublikowano 29 Września 2010 no i gitara pamiętaj aby nie ignorować zapalonej kontrolki DPF (samej) tylko na bieżąco wypalać filtr jeżeli samochód sobie tego życzy a filtr powinien służyć długo i bezproblemowo
Gość leonikers Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 dziś mi sie zapalila kontrolka DPF pojechalem w trase ale nie pomoglo, zgasilem silnik na 2godziny, po 2 godzinach zapalily sie swiece zarowe (migają), przejechalem 10km, jutro rano odpale znowu ale podejrzewam że się zapali kontrolka silnika... CZY DA SIE TO JESZCZE URATOWAĆ BEZ PODPINANANIA POD VAG-a ?? czy może już wycinać?
matti_pl Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 Coś Ci zawala ten filtr, musi być zrobiona odpowiednia diagnoza.
.Pablo. Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 Podepnij pod vaga i zrób procedurę wypalania filtra od razu zczytaj błędy, jeśli sytuacja się powtórzy w krótkim czasie wyciął bym dpf-a i mial święty spokój. Ja też liczę się z tym że jak tylko dpf zacznie się walić to od razu go wycinam jak na razie chodzi bez zarzutu
Rekomendowane odpowiedzi