Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B7 BPW] Proszę o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o analizę logów silnik po nagrzaniu nie pracuje równo prawdopodobnie pompka na 4 cylindrze do wymiany. Co dziwne ze na zimnym silniku jest wszystko ok pracuje wmiarę równo i w logu 013 wartosci sa w granicach 0.5 na wszystkich pompkach. Na razie zrobiłem normalne i BS jeśli trzeba będzie dynamiczne to zrobię

i jeszcze podczas długiej pracy na biegu jałowym wyskoczył błąd i auto zaczyna kopcić na siwo bardzo intensywnie jak star :gwizdanie: podczas jazdy niby nie kopci

000772 Cylinder 4: Misfire Detected

P0304-000---Intermittent

Normalne

Log (1 - 001)

Log (2 - 003)

Log (3 - 004)

Log (4 - 007)

Log (5 - 013)

Log (6 - 018)

Log (7 - 023)

BS

Log (0 - 011)

Log (1 - 003)

Logi PD na zimnym silniku

Log (0 - 013)

Log (1 - 023)

Opublikowano

Pompka na czwartym i pozostale tez nie ciekawie. Pamietaj zeby przy wymianie zastosowac nowe zestawy naprawcze.

Opublikowano

to czyli pewnie trzeba wymienić 4 PD? :disgust: mam ze swojego w stanie idealnym ale z końcówka BD z 1.9 pewnie nie bardzo da się ich założyć?

Opublikowano

Nie chce sie wypowiadac bo nie mam wiedzy w temacie zamiany/podmiany pompek.

Pogadaj z Witkiem jak bedziesz u niego.

Opublikowano

skoro przy zimnym silniku korekcje sa ok, sprobowalbym najpierw dodatek czyszczacy do paliwa, wyjezdzil go i sprawdzil dawki.

Opublikowano

Dodatek już był wlewany z mixolem i jak dotąd brak poprawy :confused4:

Opublikowano

pozostaje podmiana PD w inne miejsce i sprawdzenie czy problem zmieni miejsce wraz z PD.

konieczne sa nowe uszczelnienia dla 2 PD.

Opublikowano

ale przy podmianie trzeba już wymienić nowe uszczelniacze? czy podmienić sprawdzić a potem ewentualnie wymienić uszczelniacze

Opublikowano

ale przy podmianie trzeba już wymienić nowe uszczelniacze? czy podmienić sprawdzić a potem ewentualnie wymienić uszczelniacze

mozna pozniej, ale nie powinno sie z tym jezdzic.

Opublikowano

Sprawdź ustawienie statyczne pompowtrysków czyli ustawienie ich luzów na 220 stopni, ale wydaje mi się że wiele nie polepszysz.

Opublikowano

spróbuje wymienić uszczelniacze i zamienić pompki miejscami i zobaczyć czy coś się zmieni