Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyjmaki do Nawigacji i innych radyjek AUDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazlem troszke wolnego czasu wiec chce sie podzielic swymi pomyslami
Potrzebne narzedzia i przedmioty
Szlifierka katowa (mala) najlepiej z cienka tarcza do ciecia - 1mm i tarcze do szlifowania z papierem sciernym
Wiertarka z wiertlem 4mm ze stali nierdzewnej bo takie slabej jakosci nie dadza rady bezradny
Kilka kolek z breloczka na klucze
No i najwazniejsze - sasiad z wycieraczka Areo na samochodzie :D

Wiadomo ze w przyrodzie nic sie nie marnuje, a u mnie tym bardziej ;) wiec postanowilem wykorzystac jeszcze do czegos stare pioro wycieraczki AREO
Poszukiwalem materialu na wyjmaki do radia i piknelo mnie ze tam sa 2 blaszki z ktorych mozna wyciac wyjmaki i po rozebraniu pomysl 100% do zrealizowania gdyz wymiary tych blaszek usztywniajacych sa jak z produkcji wyjmakow tylko ze duuuzo sztywniejsze niz te na aukcjach internetowych

dsc3786.jpg

A wiec zaczynamy:
Rozbieramy wycieraczke AREO na na elementy i odzyskujemy dwie czarne blaszki,
1 - tniemy odcinki na dlugosc min 70mm
2 - wycinamy grot wyjmaka scinajac jeden koniec jak na zdjeciu po paraboli aby latwo mozna bylo odchylic zatrzask i wciecie na zatrzask w odleglosci max 10mm od konca wyjmaka
3 - wiercimy otwor na przeciwleglym koncu otwor o srednicy 4mm
Nastepnie zdzieramy farbe z wyjmakow po czym polerujemy na polysk popierem 600
4 - zakladamy kolka z breloczka do kluczy w celu latwiejszego wyjmowania
I teraz mozemy juz sie cieszyc ze zas odzyskalismy cos ze zlomu i oszczedzilismy palcom niepotrzebnych skaleczen kupujac na aukcjach internetowych jednorazowe badziewie za jedyne 50 zeta

Mala rzecz a cieszy szczegolnie jak sie ja zrobilo ze zlomu B)

Opublikowano

Ja zrobiłem takie wyjmaki ze starych noży kuchennych, szlifierka i jechane. Masz racje. Mała rzecz, a cieszy.

Opublikowano

witam wszystkich, a moze by tak ktos obrysowal tego wyjmaka do okola i zrobil fote / rysunek lub skan tego wyjmaka w skali 1:1 i wtedy by sobie mozna bylo to naniesc na kawalek blachy i wyciac ? bo ja nieposiadam takiej wycieraczki znaczy sie tych blaszek

Opublikowano

jaka jest szerokość i grubość tych blaszek? ile mm głębokości ma wcięcie na zatrzask?

Opublikowano

Hmmm. Znam prostszy sposób ja tak zawsze wyjmuje radio z audicy. Bierzemy opaski skręcane prostujemy je i mamy idealnie dopasowane do naszego radia wyjmaki

Opublikowano

Tak wyglądają wyjmaki wg "Audi A4-Sam Naprawiam"

9EYqS.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mógłby ktoś zwymiarowac te wyjmaki?? Przede wszystkim interesuje mnie szerokość oraz wymiar tego nacięcia od jego początku. Pozdr

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego, ja mam takie wyjmaczki z blachy nierdzewnej wycinane laserowo.

Kilka osób już kupiło i są zadowoleni.

Materiał bardzo twardy, jak wiesz i bez problemu zdają egzamin.

http://img227.imageshack.us/i/wyjmaki.jpg/

Po 5zł za 2sztuki + 5zł wysyłka.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie , takie wyjmaki wystarczy wyciac z jakiejs starej karty bankomatowej, dl:ok 50mm, szer:5mm, pod katem 45 stopni z jednego konca, dluzsza strona na zewnatrz wsuwamy i gotowe

Opublikowano

Tylko wytłumacz, jak się ma wytrzymałość karty bankomatowej do stali nierdzewnej???

Chłopaki piszą, że nawet te metalowe z alledrogo są do du...y...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

potwierdzam te z allegro to badziew, o ile RNS-D można wyjąc na nich, o tyle do RNS-E się nie nadają, za miękki materiał.

Opublikowano

Posiadam kolejne sztuki wyjmaków...

Cena taka sama - 5zł za 2szt. + wysyłka pobraniowa 10,50 lub przy wpłacie na konto 5zł.

Opublikowano

banshee a mógłbyś jakiś link wrzucić? :naughty:

Ja poza tym poszukuję jeszcze aukcji w której POZA wyjmakami będą graty jak poniżej:

http://allegro.pl/ramka-kostka-iso-audi-a4-b5-antena-klucze-x021-i1399002043.html

http://allegro.pl/ramka-do-radia-kostka-iso-audi-a4-b5-antena-klucze-i1398997892.html

Zamierzam wymienić oryginalne radio kasetowe na mojego niedawno zakupionego Kenwooda i z tego, co się orientuję, to same wyjmaki mnie nie urządzają :]

No i jeszcze ramki na zegary, ale gdzieś mi się zapodział link do tematu na forum :/

Opublikowano

nie mam linka, a wyjmaki są z nierdzewki - bardzo twarde i idealnie dopasowane (sprawdzone przez niejednego forumowicza) :)

Pzdr

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

DO wyjmowania radia nie potrzeba siły czy wytrzymałości materiału tylko wiedzy o danej blokadzie i sprytu. Najlepsze narzędzie to pilniczek do paznokci (np z obcinaczki). Najtrudniejszy do wyjęcie jest chyba chorus z B6 - ma najmniejszą płaszczyznę do trafienia kluczykiem.

Opublikowano

Można czymkolwiek, byle by weszło i odciągnęło zatrzask...

Jednak kilka złotych to nie majątek, a wyjmaki jeszcze mam:)

Opublikowano

Polecam wyjmaki od banshee. Wcześniej kombinowalem różnymi sposobami i mi się nie udało wyjąć symphony II. Z tymi wyjmakami zajęło mi to 30 sekund :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Też polecam wyjmaki od banshee,próbowałem różnymi wyjmakami i miałem problem z symphonyII natomiast od banshee bez problemu wyjołam sobie radyjko.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

potwierdzam ze wyjmowaki zrobione ze starej karty sa najszybciej dostepne i najtansze zrobilem je w ok 4 min bez ekstra mierzenia itp dzialaja w 100% jak ktos ma wiele czasu wolnego i zestaw narzedzi z ktorymi nie ma co robic to powodzenia

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Koledzy, wyjmaki ciągle posiadam.

Jeśli ktoś byłby chętny info na priv.

Poniżej zamieszczam fotki, jak będą pakowane od tej chwili - myślę, że wygląda to schludniej... :>

zdjcie0034rp.jpg