erchi Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Sprawdź lepiej czy to przypadkiem nie są czerwone odblaski a nie lampki.
Toskańczyk Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Nie chce mi się boczków ściągać żeby się przekonać ale sprawdzę jutro jaki mam MK to może coś się wyjaśni, a i tak trzeba będzie rezać więc może graty przez zimę uzbieram i na wiosnę może pakiet światło i elektryka na tył wpadnie
erchi Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Wystarczy podważyć czerwoną lampkę/odbłysk. Nic nie trzeba ściągać
Toskańczyk Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Jutro sprawdzę czy niemiec przyżydził na oświetleniu, ciekawe ile w tamtych czasach licht pakiet kosztował, bo nie ogarniam jak ktoś dokupił pełny zewnętrzny S-line razem z zawieszeniem, nawigację, kolorowy fis i grzane d*py a zaoszczędził na dodatkowych lampkach
erchi Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 U mnie np. jest kolor FIS, RNS-E + Bose, zawias 1BE, fotele grzane sportowe i podświetlane tylko pokrętła kratek nawiewów.
Toskańczyk Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 U mnie też tylko kratki podświetlane ale całe szczęście bo czytalem ze to tez opcja, u mnie to samo ale bez bose, Taki OT Moj nowy szef kupił nową skode rapid z salonu, totalny golas, ale 50 tys zapłacił, oglądamy auto( w środku gorzej niż w mojej bylej B5 poza zapachem nowosci) i mówię mu to pokaz silnik a on otwiera maskę podnosi recznie i bierze ten pałąk do podtrzymania i wkłada go w jakiś tam otwór żeby maska się w górze trzymala, ja tak patrze i mówię mu ze w mojej 17 letniej audi byly juz montowane siłowniki do podnoszenia maski☺
erchi Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 U mnie też tylko kratki podświetlane ale całe szczęście bo czytalem ze to tez opcja, u mnie to samo ale bez bose, plus podłokietnik i przednia popielniczka
robbert1988 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Panowie mam pytanie nie mam light pakietu mam tylko czerwone lampki w drzwiach i chce dorobić pakiet oświetlania nóg. Mam moduł z końcówką AR także z tyłu nie będzie problemu. A co z przodem gdzie mogę się wpiąć z kablami? czy trzeba będzie ciągnąć kale z drzwi przednich? Czy jest jakieś miejsce w środku auta gdzie można się wpiąć żeby lampki świeciły do każdych drzwi oddzielnie tak jak ori?
nitroo Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Moduł AR nie obsługuje podświetlanych nóg.
robbert1988 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Tak wiem kolego że nie obsługuje ale z tego co czytałem jeśli mam korby z tyłu i mam świecące czerwone lampki to za te właśnie czerwone lampki z tyłu odpowiada moduł komfortu. Jak to dobrze zrozumiałem. Nie bardzo mi się uśmiecha zmieniać mk i pchać się w koszty. Może jest jakieś obejście tego i da się wpiąć z przodu w jakieś wiązki na których jest plus po otwarciu drzwi. Bo nie wiem tego i zastanawiam się czy np. z przodu nie musiałbym ciągnąć kabli z drzwi (od czerwonej lampki do środka). Czy ktoś robił już taki patent?
salamon Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Tutaj masz opisane co i jak https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi0puS35OHRAhVJIJoKHWTTBQIQFgggMAE&url=https%3A%2F%2Fa4-klub.pl%2Findex.php%3F%2Ftopic%2F215459-montaz-oswietlenia-nog-pasazerow-z-tylu%2F&usg=AFQjCNGzR-WCbcrBoUaqBzxVyYr9O6MfAw
nitroo Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Tak, da się. MK, które masz, pozwoli Ci zasilić białe i czerwone lampki w drzwiach z tyłu, więc w ich instalację możesz się wpiąć/poprowadzić ją.
robbert1988 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Ok dzięki koledzy za pomoc Teraz już wiem że z przodu będę musiał ciągnąć kale z drzwi. A z Tyłu podepnę się pod MK
salamon Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Tak masz pewnie zrobione. Masz się wpiąć w tylne lampki Edytowane 27 Stycznia 2017 przez salamon
robbert1988 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 O to teraz kolego to mi robotę ułatwiłeś.Dzięki wielkie
salamon Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 To w takim razie życzę przyjemnej pracy z kabelkami i udanego finiszu W oryginale to jest podłączone przez czerwoną kostkę elektryki fotela Pin 1; N/C -Pin 2; Zasilanie lampki przestrzeni nóg pasażera za kierowcą -Pin 3; Masa lampki przestrzeni nóg pasażera za kierowcą -Pin 4 ;Zasilanie elektryki fotela -Pin 5;Masa elektryki fotela -Pin 6;Can High (sygnał ze sterownika memo) -Pin 7;Can Low (sygnał ze sterownika memo) -Pin 8;N/C -Pin 9;Linia diagnostyczna ze sterownika memo -Pin 10;Połączenie sterownika memo ze sterownikiem drzwi kierowcy
tomcio12345 Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 Panowie jakie macie ledowe żarówki w boczkach do podświetlenia podłoża? Mam wewnątrz ledy dlatego chciałbym też w drzwiach wymienić.
nitroo Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 8 godzin temu, tomcio12345 napisał: Panowie jakie macie ledowe żarówki w boczkach do podświetlenia podłoża? Mam wewnątrz ledy dlatego chciałbym też w drzwiach wymienić. W5W
tomcio12345 Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 Chodziło bardziej o jakieś konkretne, już sprawdzone. Podobno nie wszystkie się tam mieszczą.
nitroo Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zawsze możesz wyjąć lampkę i sobie zmierzyć, będzie szybciej. Ja kupowałem ledy na płaskiej płytce i każda pasowała.
Rekomendowane odpowiedzi