Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Obszywanie foteli skórą warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio wpadłem na taki pomysł by włożyć do swojego samochodu skórę. Narazie są to wstępne przymiarki. I teraz mam takie pytanie czy obszywał ktoś skórą fotele? Czy wogole warto się w to bawić jaki efekt i czy duże są koszty? Bo za skórę trzeba by dać około 3-4tys. Myślę że obszycie by mniej wyszło ale ciekawe jak było by z jakością i ceną..

Opublikowano

Z tego co pamiętam to obszycie wnętrza razem z boczkami w Java Car Design to koszt ok 4000zł

Opublikowano
  • Autor

Czyli wygląda na to że lepiej kupić druga tapicerkę kompletną.

Opublikowano

Czyli wygląda na to że lepiej kupić druga tapicerkę kompletną.

Wiesz , napisałem cene gdzie robią najlepiej i są sprawdzeniu.Na pewno da się zrobić taniej ale róźnie to bywa z jakością wykonania ;)

Opublikowano
  • Autor

No właśnie trzeba by popytać w zakładach tapicerskich ile sobie za takie coś życzą i czy wogole to gra warta świeczki. Napewno by dało się i taniej ale nie wiadomo jak z jakością. Jednak oryginalne fotele były by z podgrzewaniem która by się przydała bo w zimę chyba dość ciężko się jeździ.

Opublikowano

Hejka!!

Skora w zime bez grzania tylka to pomylka - dopoki auto sie nie nagrzeje to zimno w zad - jak jezdzisz na krotkie trasy to nie zdazysz tylka rozgrzac!!. Ja mialem poprzepalane maty i zona mi tylek trula cala zime ze skora to tragedia - na wiosne dozbieralem i powszywalem maty!! teraz jest oki!! Mozesz sie zastanowic nad alcantara - moim prywatnym zdaniem super wyglada!! :th:

Opublikowano
  • Autor

Takie słyszałem opinie właśnie w lato jak się nagrzeje to gorąco w tyłem zaś w zimę zimno jak cholera. Właśnie i tu pojawia się problem bo przydało by się podgrzewanie foteli. Jak sądzicie za ile można dostać kompletne siedzenia podgrzewane z wiązkami i przełącznikami do podgrzewania? Na allegro jest jeden komplet ale w dość kiepskim stanie.

Opublikowano

jeśli w JAVA za 4tyś robią cale wnętrze to nie zastanawiał bym sie tylko robił u nich bo skóre masz nową i zrobioną na prawde profi a z używanym zestawem w podobnej cenie albo troche tańszym różnie może być :mysli: może ładnie wyglądać a za chwile coś klęknie :kox: poza tym przy obszywaniu skórą możesz sobie zażyczyć żeby wszyli od razu maty grzejące i po problemie :dance: a co do lata to jak masz klime to skóra momentalnie sie chłodzi, tak jest przynajmniej u mnie :thumbup:

Opublikowano

dosyć często pojawia się ori na allegro w przystępnej cenie :cool:

Opublikowano

Hmmm spytaj kolege Pikuś widze ze w opisie ma do sprzedania "skórzane zadki"

Opublikowano

IMHO ori to ori szczególnie Recaro , a jak masz zwykłe stołki i obszyjesz to skórą to będzie wyglądać jak w dużym fiacie

Opublikowano

IMHO ori to ori szczególnie Recaro , a jak masz zwykłe stołki i obszyjesz to skórą to będzie wyglądać jak w dużym fiacie

Potwierdzam, ori stołki ze skórą wyglądają tak sobie, przy bliższym spojrzeniu.

Akurat moja skóra jest naprawdę w dobrym stanie, ale trzymania bocznego zero.

(Chętnie wymienię moją skórę - zielona - na kubełki)

Jeśli obszywać, to tylko alcantara + skóra na boczkach - świetna sprawa-> testowałem w Clio RS.

Latem, grzeje w dupsko aż miło. Dopiero po jakichś 2-3 minutach full klimy zaczyna być przystępnie (zimy jeszcze nie testowałem, ale już rozglądam się za grzaną poduszką na zapalniczkę :polew: - brak podgrzewania).

Opublikowano

Zdecydowanie jeżeli obszywać ori zice to alkantarą a jeżeli zależy Ci na skórce to ori fotele :)

Opublikowano

jesli chcesz obszywac to tylko alkantara, jest super a jesli skora to seryjna

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ile może kosztować obszycie samej kierownicy?

Opublikowano

150zl

Opublikowano

A nie lepiej sprzedac samochod i kupic taki, ktory mial fabrycznie skore i podgrzewane fotele? Ech jak ja nienawidze takiej partyzantki i samoroby...

• 2 lata później...
Opublikowano

Kupno nowego auta to nie jest dobre wyjście.. Ja celowo kupiłem A4 bez skóry (szczerze nie podoba mi się w tych Audi, co innego alcantara i pół skóra). Zastanawiam się właśnie nad takim obszyciem. Jak się dowiem ile to kosztuje u mnie w Szczecinie to dam znać.

Opublikowano

Ale żeś kotleta odgrzał :) Prawie 3 letniego :polew:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie to ja jeszcze raz odgrzeję starego kapcia :decayed: Chodzi o obicie foteli ancantarą.. jak wygląda pielęgnacja takiego materiału? Czy kolor z czasem ulega wyblaknięciu? Czy w zimie w zadek zimno? :gwizdanie: