JAREK10 Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 3 pytania 1. Czy słyszał ktoś o klockach LPR? 2. Co sądzicie o zestawach "no name" z firmy HART? 3. Teraz już poważnie. Jak oceniacie klocki i tarcze Lucas? Pozdrawiam
sołtys85 Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 Temat poruszany milon razy radzę poszukac. Jak hamulce to tylko firmowe, no chyba że podobnie jak kot masz 9 żyć
Dev Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 1. owszem :sick3: 2. j/w 3. :good: :good:
JAREK10 Opublikowano 10 Października 2010 Autor Opublikowano 10 Października 2010 Już szukałem i pytałem i nawet Wy mi już pomagaliście. Życie mam jedno i dlatego pytam, bo nie wiedziałem, że Liga Polskich Rodzin robi hamulce a jeden hipek w sklepie zachwalał te LPR-y, że nawet mu "brewka nie tykła". sołtys sory, na ale kto pyta... wiem- robi śmietnik devastation dzięki
sołtys85 Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Za okazanie skruchy proszę: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?action=search2 Miłej lektury
grzechuwoj Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 Zapomnij o HARTACH lub LPR kup TRW i wszystko będzie ok
kamil1990_2006 Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 podłączę się do tematu... co myślicie o tarczach febi?? Bo mam zamiar kupić tarcze febi i klocki TRW. Moje pytanie brzmi czy to zagra i co myślicie o tym zestawie?? :gwizdanie:
grzechuwoj Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 Mam dobrany taki sam zestaw i wszystko jest Ok
grzegorzmen Opublikowano 23 Października 2010 Opublikowano 23 Października 2010 Ja dwa lata temu połasiłem się na Tarcze Hart + jakieś tańsze klocki. Cały czas jestem niezadowolony słabe hamulce raz hamują lepiej raz gorzej a co mnie zaskoczyło to po 25tys km tarcze do kosza , mają grubość 22,5 mm a klocki grube jeszcze że ta faza z brzegu klocka się nie starła . dlatego już do mnie idą nowe tarcze + klocki Ferrodo od kolegi Magiczny2 , mama nadzieję że ten zestaw wytrzyma dłużej i wreszcie Czerwony pocisk zacznie hamować
Dev Opublikowano 23 Października 2010 Opublikowano 23 Października 2010 koniecznie zmien druty na zacisku ale tylko ori Ate
puertoss Opublikowano 24 Października 2010 Opublikowano 24 Października 2010 jezeli mial bym skladac hamulce to na ATE (cena ;(), pozostaje z dobrych zamienników LUCAS lub FERODO. Osobiście u siebie mam poskładane na FERODO i jestem zadowolony.
Dev Opublikowano 24 Października 2010 Opublikowano 24 Października 2010 cena Ate Ci nie pasuje? A jakos tak?
kapete Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Przód Bosh niestety cena ATE była ciut zaporowa Tył ATE Oczywiście pełne komplety jest ok
sledziuVU Opublikowano 29 Października 2010 Opublikowano 29 Października 2010 JAkie masz odczucie z przodu na klockach Bosch?? Mi Bosche zniszczyły a własciwie dobiły tarcze w Pasku, są strasznie twarde.... Zanabyłem je bo nie było textarów a musiałem miec je na już Stąd moje pytanie o opinie o klockach Bosch czy tez zauwazyliście że sa twarde??
oktawian Opublikowano 29 Października 2010 Opublikowano 29 Października 2010 A co to znaczy dobiły Tobie tarcze ? I jakiej firmy te tarcze były ?
puertoss Opublikowano 29 Października 2010 Opublikowano 29 Października 2010 JAkie masz odczucie z przodu na klockach Bosch?? Mi Bosche zniszczyły a własciwie dobiły tarcze w Pasku, są strasznie twarde.... Zanabyłem je bo nie było textarów a musiałem miec je na już Stąd moje pytanie o opinie o klockach Bosch czy tez zauwazyliście że sa twarde?? A tarcze tez mialeś BOSCH? zawsze mi sie zdawalo ze jak jeden producent to i wspolpraca lepsza.....
sledziuVU Opublikowano 29 Października 2010 Opublikowano 29 Października 2010 Tarcze siedza jak go sprowadziłem z de, mial wtedy Paszczak 3 lata i miał zmienione tarcze w aso w Monachium, miał wsadzone ori, teraz klocki Bosch je dobiły w ten sposób, że zrobiły wyżlobienia a o rancie nie wspomne, textary co zawsze wkładałem nie zuzywały tak tarcz, fakt faktem, że ścierały sie szybiej niż te bosche ale tarcze nie dostawały tak po tyłku. Mało tego mam tiptronica i na tych boschach przy delikatnym hamowaniu klocki wydaja dźwięk jakby krowa ryczała, miałem je zmieniac nie czekajac jak sie zuzyja ale widzac jak zaltwily tarcze to jestem zmuszony zmieniac tez i je, wiec poczekam az klocki sie zetra i wtedy zrobie calosc. Wiadomo, że jak klocek taki to i tarcza tego samego producenta być może lepiej wspolpracuje, dlatego pytam kolege jak to wspolpracuje ze sobą w komplecie
puertoss Opublikowano 29 Października 2010 Opublikowano 29 Października 2010 kolego ja poskładałem na FERODO i jestem zadowolony... takze w sprawie BOSCH lepiej sie nie bede wypowiadal.... ale jakies testy musieli przeprowadzac zeby taki komplet wypuscic, wiec mysle że BOSCH+BOSCH powinno byc ok.
oktawian Opublikowano 29 Października 2010 Opublikowano 29 Października 2010 Gdzie kupiłeś te bosche ? Druga sprawa to sprawdź grubość tarczy, jeżeli ma mniej jak powinno mieć to na szrot a jeżeli nie to przetocz i do tego daj nowe klocki.
Rekomendowane odpowiedzi