r4fcio Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Witam ;( Czy ktos po filmiku pomoze co to moze byc ?? Szczegolnie na zimnym slychac , na cieplym mniej - duuuuuuuuuuuuuzo ciszej , czasem wcale ... Ehhh :/ Wszystko dokladnie slychac dopiero ok 37 sekundy .... Mam tak czy siak jechac do mechanika ale czy ktos cos poradzi po samym filmiku ?? pzdr
wojtekce Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 na początek sprawdź rolkę napinającą
Maxito Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 powiem ci że też mam ten sam problem, u mnie to bardziej słychać przy zamkniętej masce i od strony chłodnicy znaczka audi słychać właśnie takie stukanie. Nie jest to regularne po dłuższej jeździe dźwięk staje się bardziej słyszalny. jak coś ustalisz daj znać, natomiast gdybym to ja namierzył przyczynę dam znać [br]Dopisany: 10 Październik 2010, 16:19_________________________________________________ na początek sprawdź rolkę napinającą jak to sprawdzić czy to, czy z rolką jest coś nie tak
audiomaniak Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 czy przy włączonej klimie też masz ten dzwięk ???
r4fcio Opublikowano 10 Października 2010 Autor Opublikowano 10 Października 2010 czy przy włączonej klimie też masz ten dzwięk ??? tak, dzwiek ten jest niezalezny od klimy ;/ tu na filmiku akurat klima byla wlaczona ;/
audiomaniak Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 czy przy włączonej klimie też masz ten dzwięk ??? tak, dzwiek ten jest niezalezny od klimy ;/ tu na filmiku akurat klima byla wlaczona ;/ Może to te gumki od klimy tu jest wszystko opisane http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=81294.0 Tyle że to pstryka przy wyłączonej klimie
jarenty84 Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 bedzie pstrykac jeżeli zrobimy opór na silnik tzn, duszenie sprzęgłem, lub pompa wspomagania(kierownica do oporu)
cingular Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Kiedyś borykałem się z podobnym problemem, co prawda ja mam inny silnik ale radzę na początek posprawdzać luzy na rolkach, kołach pasowych, a w szczególności sprawdzić alternator bo wg. mnie to on może stanowić główny problem, oczywiście to tylko moja subiektywna opinia wynikająca z podobnego przypadku.
cieniasek1981 Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Witam. Mialem ten sam problem strasznie warczal. Wymienilem sprzeglo alternatora i problem zniknal. Sciagnij pasek alternatora wsadz np srubokrek w alternator oczywiscie na wylaczonym silniku :> i pokrec sprzegielkiem. W jedna strone powinno sie obkrecac a w druga powinno blokowac. Pozdrawiam.
Maraas Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Dokładnie zrób tak jak kolega wyżej mówi moim zdanie m to sprzęgiełko alternatora jeżeli nasila się przy kręceniu kierą, miałem to samo tylko że u mnie bardziej hałasowało
cieniasek1981 Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Jezeli masz takie objawy jak Ci napisalem i kolega wyzej to stawiam na 100% sprzegielko do wymiany:hi:
Maxito Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 Panowie to może być sprzęgło o alternatora, ale równie dobrze np szklanki u mnie najprawdopodobnij to jest przyczyną w piątek będę u znachora to się okaże, I pytanko do kolegi r4fcio czy jak zamkniesz klapę i staniesz na wysokości swoich drzwi to czy dzwięk stukania jest słyszalny bardziej :mysli: u mnie wtedy tak jest
lechu73 Opublikowano 12 Października 2010 Opublikowano 12 Października 2010 Witam mam taki sam problem myślę że sprzęgło alternatora można wykluczyć bo u Mnie było wymienione objawy były takie że kierownicą szarpało rozrząd wymieniony na oryginał w aso a te odgłosy dalej są.
Maxito Opublikowano 12 Października 2010 Opublikowano 12 Października 2010 ja dziś robiłem rekonesans ile kosztują popychacze hydrauliczne bo na 99% to właśnie one u mnie padły albo padł ale trzeba wymieniś wszystkie. 43.2 sztuka odpowiednik ori 68,4 INA 114 serwis i wszystko x8 masakra i ktoś to jeszcze musi zamontować :wallbash:
sebolc Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 alternator raczej nie ma nic do rzeczy, to raczej sprzęgło klimy, poszukaj na forum jest to opisane, ja mam to samo, na allegro koszt ok 70-100pln w tych silnikach to standard nie wiedzieć czemu, a pojedziesz do machmanika to skasuje cię 700-900pln, i powie że wymienił polowe spręzarki, ja za 2 tyg jadę to wymienić to dam znać czy ustąpiło
ocinus Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 Kolego przyczyn stuku może być wiele ale najprostszym sposobem na wykluczanie poszczególnych części. Na początek zdejmij pasek osprzętu i od klimy bo chyba masz to oddzielnie i w tedy odpal silnik i słuchaj jak będzie spokój to znaczy że silnik jest ok. Później sprawdź tylko z paskiem od klimy i jak będzie ok to klima wykluczona, pozostaje osprzęt ale masz pewność co do silnika i klimy. Ja u siebie jak słyszę podejrzane dzwięki to sprawdzam właśnie w taki sposób żeby wykluczyć silnik co jest chyba najdroższą częścią do naprawy.
Maxito Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 w moim przypadku okazały się gumki od kompresora klimy koszt 50 pln robocizna0 samemu wymieniłem
audiomaniak Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 w moim przypadku okazały się gumki od kompresora klimy koszt 50 pln robocizna0 samemu wymieniłem a jednak gumki
Maxito Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 w moim przypadku okazały się gumki od kompresora klimy koszt 50 pln robocizna0 samemu wymieniłem a jednak gumki no
sebolc Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 no i sie zrobiło, sprzęgło 80pln + gumki 6x5pln, robota.... przy okazji rozrządu i.............nic nie klekocze, nic nie stuka a mialo być 700pln za robote u machmanika najlepiej zacząć od najtańszych rzeczy, bo jak nie masz dobrego mechanika to powiedzą że wymienili połowe sprężarki,
Rekomendowane odpowiedzi