Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi Q7 4.2 TDI S-line, 21", V12 look, LED, TV, DVD, Webasto -> SPRZEDANE :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozwazalem też Allroada, ale nie moglem znalezc fajnego 3.0TFSI. 3.0TDI szału nie robi, a tym razem chciałem mieć samochód który potrafi jezdzic

poza A4 to w zadnym innym aucie 3.0 TDI juz tak nie jezdzi :wink4:

nie prawda

z tego co miron pisal kiedys to a4 3.0tdi wazy prawie 1800kg

dla porownania a6 3.0tdi wazy 1760kg+ ( czyli praktycznie tyle samo ... pewnie troche "kg" zalezy od wyposazenia

a8 tez nie jest ciezsze poniewaz spora czesc to aluminium

Opublikowano

to dlaczego Audi podaje gorsze osiagi dla kazdego z nich ? Jezdzilem A6 , Q7 i A4 z tym silnikiem wiec mam dokladne porownanie.Nic nie jezdzilo tak jak A4.

Opublikowano

3.0TDI 0-100

a4 b7 7.2s / 6.8

a6 c6 7.2s tip / 6.9 man

a8 d37.3s

a4 b8 6.1s

( takie dane znalazlem w internecie ) wiec ... nie wiem czy sa takie znaczace roznice

wg mnie a4 i a6 jada bardzo podobnie ( tez jechalem oboma ) ... chociazby nawet dlatego ze masa obu aut jest praktycznie taka sama ( jesli to prawda ze a4 wazy pod 1800kg )

Opublikowano

Tu chyba bardziej chodzi o odczucia tego przyspieszenia....

Opublikowano

Piękne auto..alcantara robi robotę :kox: :kox:

Kiedyś tak się zastanawiałem ..jakbym był osobnikiem srającym pieniędzmi to bym oscylował między Q7 a Range Roverem ( sport )..i kurna do tej pory nie mogę się zdecydować :decayed:

Opublikowano

Piękne auto..alcantara robi robotę :kox: :kox:

Kiedyś tak się zastanawiałem ..jakbym był osobnikiem srającym pieniędzmi to bym oscylował między Q7 a Range Roverem ( sport )..i kurna do tej pory nie mogę się zdecydować :decayed:

Ja tam nie miałbym rozterek - kupiłbym obydwa :tongue4:

Opublikowano

Range Roverem ( sport )..i

o to to wiedzalem ze o czyms zapomnialem ........ RR sport bije wszystko na glowe :cool1:

3.0TDI 0-100

a4 b7 7.2s / 6.8

a6 c6 7.2s tip / 6.9 man

a8 d3 7.3s

a4 b8 6.1s

( takie dane znalazlem w internecie ) wiec ... nie wiem czy sa takie znaczace roznice

wg mnie a4 i a6 jada bardzo podobnie ( tez jechalem oboma ) ... chociazby nawet dlatego ze masa obu aut jest praktycznie taka sama ( jesli to prawda ze a4 wazy pod 1800kg )

ja opieram sie na oficjalnych danych producenta a wedle niego A6 w sedanie i manualu to 1745 kg a A4 1655kg.To prawie 100kg , jak dodamy do tego ze zawsze A6 jest bardziej dopasione bo lezy w innym pulapie cenowym to roznica bedzie ze 150-200 kg.To bardzo duzo.

Odnosnie suchych liczb to jedzilem ostatnio A4 B8 2.0TFSI i 3.0 TDI bo pomalu mysle o jakis zmianach i na na papierze te auta wygladaja bardzo podobnie roznica 0.5 sek do setki a w praktyce i na drodze roznica 0d 100 w gore to inna galaktyka i dokladnie tak samo jas przypadku A6

Opublikowano

o to to wiedzalem ze o czyms zapomnialem ........ RR sport bije wszystko na glowe :cool1:

Nie ukrywając.. kanty RR bardziej mnie kręcą niż owale Q7..obydwa auta są piękne..ale RR na mocnej glebie i dużej feldze robi robotę :slina:

Opublikowano

RR tez mi sie podoba, zwlaszcza MY2011 - wyglada super z zewnatrz i mam bardzo fajne wnetrze.

Niestety moj luzny stolec skonczyl sie na Q7 a na mysl o RR MY 2011 dostalem zatwardzenia :polew:

Opublikowano

RR tez mi sie podoba, zwlaszcza MY2011 - wyglada super z zewnatrz i mam bardzo fajne wnetrze.

Niestety moj luzny stolec skonczyl sie na Q7 a na mysl o RR MY 2011 dostalem zatwardzenia :polew:

Rosemeyer i tak szacun , bo kupe siana pewnie wydales :cool1:

Opublikowano

Rosemeyer i tak szacun , bo kupe siana pewnie wydales :cool1:

Właśnie ile ? :decayed:

..ale jest jeszcze jedna różnica do RR dodają bezpośrednie grzanie :decayed::kox:

modelka_i_range_rover_11.jpg

Opublikowano

ja opieram sie na oficjalnych danych producenta a wedle niego A6 w sedanie i manualu to 1745 kg a A4 1655kg.To prawie 100kg , jak dodamy do tego ze zawsze A6 jest bardziej dopasione bo lezy w innym pulapie cenowym to roznica bedzie ze 150-200 kg.To bardzo duzo.

A6 ma inne przełożenia skrzyni,np manual w A4 przy 115km/h musisz wrzucić 4,a w A6 dopiero przy 130,jedynkę też ma dłuższą,stąd pewnie te niewielkie różnice w osiągach mimo różnicy wagi.

a Q7 elegancko wyposażona :good:

klimacik w środku musi być konkretny :cool1:

Opublikowano

A6 ma inne przełożenia skrzyni,np manual w A4 przy 115km/h musisz wrzucić 4,a w A6 dopiero przy 130,jedynkę też ma dłuższą,stąd pewnie te niewielkie różnice w osiągach mimo różnicy wagi.

a Q7 elegancko wyposażona :good:

klimacik w środku musi być konkretny :cool1:

no to tym bardziej ........, dlatego jak jechalem A6 3.0 TDI to mi sie wydawalo ze moje BRD po programie jedzie lepiej i pewnie lepiej nie jedzie ale tak samo a wsiadasz do A4 3.0 i m masz osiagi sportowego auta........

Opublikowano

fura :kox: i ten silnik :good: a nie myslales o bmw x6? mi sie one bardzo podobaja ale nie wiem czy w tych samych pieniadzach sa

Opublikowano

hm szczerze? nie jestem fanem póki co tego typu furek, ale żadnym z powyższych które tutaj wymienialiście nie pogardziłbym. Zarówno Q7, RR czy X5 budzą respekt na drodze :kox: :kox: :kox:. Jeżeli chodzi o stylizację z zewnątrz najbardziej podoba mi się X5 no i ponoć napęd wymiata, tak jak ktoś napisał gdyby zamknąć oczy miałoby się wrażenie iż prowadzi się osobówkę - opinia na podstawie przeczytania paru testów o tymże autku.

fura :kox: i ten silnik :good: a nie myslales o bmw x6? mi sie one bardzo podobaja ale nie wiem czy w tych samych pieniadzach sa

nie praktyczne ale Piękne :kox:

póki co gdybym nie miał co z pieniędzmi zrobić sprawiłbym sobie 6tkę BMW bądź RS6 :decayed:

Opublikowano

Co tu dużo mówić... piękne autko :slina::shocked::notworthy:

Opublikowano

póki co gdybym nie miał co z pieniędzmi zrobić sprawiłbym sobie 6tkę BMW bądź RS6 :decayed:

mozna X6 M i ma sie dwa w jednym :decayed:

Opublikowano

tylko X6 jest 4-ro osobowe :wallbash: auto piękne, wczoraj kupiliśmy z ojcem poliftowe Q7 z 2009 roku, co prawda 3.0 tdi clean diesel bo 4.2 poliftowe cholernie drogie, ale zbiera się też fajnie :decayed: to jest 5 miejscowy czy 7?

Opublikowano

tylko X6 jest 4-ro osobowe :wallbash: auto piękne, wczoraj kupiliśmy z ojcem poliftowe Q7 z 2009 roku, co prawda 3.0 tdi clean diesel bo 4.2 poliftowe cholernie drogie, ale zbiera się też fajnie :decayed: to jest 5 miejscowy czy 7?

5cio - nie ma 7os ciezarowek ;)

Opublikowano

aaa nie wiedziałem, że to wersja ciężarowa :) no tak niestety u nas są te badziewne kratki..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...