Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Nowe lampy DEPO soczewka bez cięcia błotnika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po zdjeciach czuje ze przyrezam poliftowe jak kaska wpadnie, bo te :sick3: masakra... a blache zawsze mozna czyms zabezpieczyc :wink4:

Opublikowano

A ja dzisiaj kupiłem lampy dzielone soczewkowe Depo z kierunkami Clear Depo i jutro montaż, jak się uda jutro wkleję foty.

Ps. Będę miał na sprzedaż swoje lamy Boscha H7+H7+H1 ze zintegrowanymi przeciwmgielnymi.

Opublikowano

raftik zobaczysz będziesz zadowolony :wink4:

Opublikowano

raftik zobaczysz będziesz zadowolony :wink4:

Już jestem kolego :)

2da960bfff1da885med.jpg

674abfc3b7dda221med.jpg

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

zrob jeszce fotke w makro jednej lampy spasowanie itp

Opublikowano

2d7b9a28e36b58c1med.jpg

coś takiego wystarczy ?

Opublikowano

moim zdaniem lepiej rezac i wlozyc polifty

Opublikowano

tylko tutaj u kolegi kierunek ładnie przyległ do błotnika, a widziałem już parę samochodów które miały założone zespolone i tam kierunek trochę odstawał. nie wiem czy to była wina źle wyciętego błotnika czy złego ustawienia lampy :mysli:

Opublikowano

to wina rozrzadów :P jeszcze nie widzialem mechanika zeby wszystko poskladał dobrze. Sam musze sie popabic w ustawienie przodu

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

ja mam depo s4 razem z kierunkami clear i jestem bardzo zasdowolony.lampa dorze wykonana i nie paruje. jeżeli auto nie miało walniętego przodu to praktyxznie szczeliny pomiedzy lampa a kierunkiem nie widać-mozna to fajnie poskładac. kiedyś widziałem pod tesco jak koleś zamontował zespolone-tragedia-chyba mu sie za dużo błotnika wycięło-szczelina między lampą ał botnikirm miała ze 2 cm.. jak ktoś ładnie zrobi s4 to prawie nie widac różnicy.

Opublikowano

ja mam zespolone lampy , przed zrobieniem rozrządu jak kupiłem zderzak nie zgrywał się z błotnikiem a po zrobieniu rozrządu lewa lampa nie zgrywa się z błotnikiem a zderzak jest ok , heheeh sam mechanik powiedział że dobrze złożyć to loteria i w wolnej chwili trzeba to poprawiać samemu , ale zespolone zdecydowanie lepiej wyglądają .

• 2 lata później...
Opublikowano

ktoś z was zmieniał piny w przełączniku bo niewiem jak za to się zabrać świeca mi mijania a długie to pierwsze gasną i świeca tez jak krutkie

Opublikowano

Ja już mam drugą A4 w posiadaniu i po raz drugi kupiłem lampy Depo S4 soczewkowe + kierunki osobne - i to są wg. mnie najlepiej pasujące i dopracowane lampy z jakimi miałem do czynienia - chodzi mi tylko tą wersję z soczewka bo z tańszymi zwykłymi lampami to już tragedia w jakości materiałów.

Lampy maja bardzo dobrze dopracowane, wszystko pasi bez żadnych przeróbek - wtyczki, silniczki, Błotniki!!! Po co kaleczyć błotniki i robić sobie dodatkowe kłopoty i koszta - a juz parę samochodów widziałem po takich przeróbkach i może na 10 sztuk tylko 1 miała to dobrze spasowane ale to juz nie zależy tylko od lamp ale głównie od umiejętności i dokładności osób to przeprowadzających.

Jak w każdej branży....

Opublikowano

tak tylko najtansze dzielone depo to 450 zl minimum

a depo za 350 mozna kupic + kostki 20 i 80 zl taniej wraz wychodzi, wystarczy troche spedzic czasu przy nich, plus taki ze mozna bixa wrzucic a w lampach S4 jest bardzo ciasno

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja kupilem dzielone i narazie sie ciesze bo zostawilem auto na parkingu jak wrocilem to cos mnie przychaczylo i jakby nie to ze dzielone mialbym cala lampe do wymiany a tak tylko kierunek ;-)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Nisze się z zamiarem wyłożenia do swojej audi lamp scalonych z firmy depo chodzi mi o te z soczewka, kopi ori valeo. Tylko tu moje pytanie jakie silniczki beda mi pasowac:( bo nie moge do tego dojsc. Wiez że trzeba ciąć blotnik oraz przerobic gniazdo do lamp. Znalazlem juz je na allegro.

Noszę się.

Opublikowano

silniczki pasuja nawet z punto, mam jeden na sell

f-valeo-silniczek-reflektora-typ-valeo-a

Opublikowano

a czy trzeba jakoś przerabiać wtyczkę żeby je podłączyć czy pasuje tylko wpiąć i osadzić w lampie??

Opublikowano

pasuje

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Oglądając to ogłoszenie i patrząc na zdjęcia

http://allegro.pl/reflektor-migacz-audi-a4-s4-b5-8d0-xenon-h7-depo-i4863293803.html

wychodzi że przy zmianie z bosha na dzielone depo, wtyczek nie trzeba ruszać.

Natomiast nie znajduje jednoznacznej informacji na temat silniczków - stare z boshów podejdą czy musi być golf4/fabia/punto 2 ?