virus Opublikowano 12 Października 2010 Opublikowano 12 Października 2010 Jak widać turbina wstaje bardzo późno nić się nie dało z tym zrobić przez to mały niesmak no ale co poradzić jednemu się trafi taka brd a drugiemu taka Koników też dało by się więcej ale nie ma co przesadzać a co do niutonow to raczej max z ori sprzęgła Aktualna moc po korekcie 185Hp 380Nm. Turbinka wstaje 200 obr wcześniej teraz jeździ się o wiele przyjemniej
ArkadiuS Opublikowano 12 Października 2010 Opublikowano 12 Października 2010 kolego jak najbardziej dla wykonanych modów ode mnie . Niestety ten dół masz mega kiepski! Ale jeśli Witek nie dał temu rady, to kto mógłby ...................
wrclaguna Opublikowano 12 Października 2010 Opublikowano 12 Października 2010 to i tak niezly wynik jak na BKE
jnx Opublikowano 12 Października 2010 Opublikowano 12 Października 2010 oj tam, bynajmniej graty oszczędzasz z tym dołem.. jak wyprzedzasz to i tak chyba nie z dołu.. tak więc chociaż dwumas odpoczywa.. kox z dołu jest fajny na początku bo wydaje ci się że teraz już ciśnie to co dopiero później.. a takto jest bezpiecznie i jak będziesz potrzebował mocy to ją będziesz miał ludzie zachwalają się koksem dopóki zdrowie dopisuje..
virus Opublikowano 13 Października 2010 Autor Opublikowano 13 Października 2010 Witek mówił ze nie robił mocniejszego BKE na forum jest chyba pierwsze a co do wyprzedzania to masz racje. Jak wracalem z warszawy to 230 leci spokojnie ale w korku nie bylo gdzie przetestowac maxa
jnx Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Witek mówił ze nie robił mocniejszego BKE na forum jest chyba pierwsze a co do wyprzedzania to masz racje. Jak wracalem z warszawy to 230 leci spokojnie ale w korku nie bylo gdzie przetestowac maxa TY PIRACIE
virus Opublikowano 13 Października 2010 Autor Opublikowano 13 Października 2010 :embarrassed: [br]Dopisany: 13 Październik 2010, 12:57_________________________________________________ kolego jak najbardziej dla wykonanych modów ode mnie . Niestety ten dół masz mega kiepski! Ale jeśli Witek nie dał temu rady, to kto mógłby ................... Oglądałem twój wykres ArkadiuS i jak widzę twoja też nie wstaje dużo wcześniej no ale to właśnie jest brd Jedna wstaje dobrze a druga nie
Jarol Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 :embarrassed: [br]Dopisany: 13 Październik 2010, 12:57_________________________________________________ kolego jak najbardziej dla wykonanych modów ode mnie . Niestety ten dół masz mega kiepski! Ale jeśli Witek nie dał temu rady, to kto mógłby ................... Oglądałem twój wykres ArkadiuS i jak widzę twoja też nie wstaje dużo wcześniej no ale to właśnie jest brd Jedna wstaje dobrze a druga nie Dół masz faktycznie słaby, jak by to było bigturbo to rozumie ale na BRD to słabo. Sporo osób ma problemy z dołem na tej turbosprężarce. U mnie bardzo dużo poprawiło zrobienie początku wydechu 2,5" bez kata. Wiem też że dużo pomaga sprawdzenie podciśnienia.
dejf Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Jezeli to 5 skrzynia to 230kmh to raczej max. Ja bym szukal na twoim miejscu powodu tak slabego dołu. Wg mnie na tym setupie powinno byc co najmniej ok 340N/m przy 2000obr/min, gdzie Ty masz nie całe 300.. AJMy na takich gratach maja po 350N/m w okolicach 2000rpm.
virus Opublikowano 13 Października 2010 Autor Opublikowano 13 Października 2010 KAT jest wycięty Co do podciśnien to sztanga turbiny rusza się dość żwawo i idzie do samego ogranicznika, jak dobrze rozumie jeśli sztanga jest maksymalnie podciągnięta to doładowanie jest max, a co do wężyków podciśnienia to były zmienione przy wymianie turbiny. Witek powiedział na taki model trafiłem że nie chce się budzić od dołu. Jeszcze pokombinuje z tymi wężykami i po obserwuje sztangę jak pracuje
David Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 a co Witek mowil na temat pompek BQ? starcza one do 200ps? a jak sie kupi nowe turbo BRD to tez moze tak slabo wstawac?
virus Opublikowano 14 Października 2010 Autor Opublikowano 14 Października 2010 nie pytałem czy starczy do 200ps ale wydaje mi się ze starczy bo u mnie spokojnie 190-195 by wyszło A turbina właśnie była nowa
David Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 nowka nie smigana?? f*ck i wez tu dobrze chcesz a tak d*pa a Ty co spac nie mozesz
virus Opublikowano 14 Października 2010 Autor Opublikowano 14 Października 2010 nowka nie smigana?? f*ck i wez tu dobrze chcesz a tak pupa a Ty co spac nie mozesz Ty chyba też nie za bardzo :gwizdanie:
David Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 ja to w pracy jestem o do 4.30 a Ty ?? no ale powiem Ci ze caly czas sie zastanawiam czy modzic dalej bo koszt turbo BRD i Fimc-a to okolo 2500-3000zl do tego jeszcze trzeba zaplacic tunerowi za korekte a niech mi sie trafi "spiace" turbo i zyskam 15-20 ps i 10/15 Nm bo sprzeglo Awx wiecej jak 390 nie ma sensu no i pasowaloby jeszcze wzmocnic sprzeglo :gwizdanie:
virus Opublikowano 14 Października 2010 Autor Opublikowano 14 Października 2010 ja spania nie mam a co do zysku ps to że wolno wstaje to nie znaczy że będzie mało ps bo można pewnie ustawić soft na 200KM na tym turbie.
Thom4s Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 ja to w pracy jestem o do 4.30 a Ty ?? no ale powiem Ci ze caly czas sie zastanawiam czy modzic dalej bo koszt turbo BRD i Fimc-a to okolo 2500-3000zl do tego jeszcze trzeba zaplacic tunerowi za korekte a niech mi sie trafi "spiace" turbo i zyskam 15-20 ps i 10/15 Nm bo sprzeglo Awx wiecej jak 390 nie ma sensu no i pasowaloby jeszcze wzmocnic sprzeglo :gwizdanie: Zawsze możesz sprzedać stare turbo i jakieś koszta się zwrócą.
miro_x Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Dół dołem a jak odczucia ? Ciekaw jestem jak mój egzemplarz będzie wstawał bo też mam turbo z tego samego źródła chyba co ty. Wstawiałeś kiedyś logi przed softem. Patrzyłem na swoje i prawie takie same miałem.
David Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Dół dołem a jak odczucia ? Ciekaw jestem jak mój egzemplarz będzie wstawał bo też mam turbo z tego samego źródła chyba co ty. Wstawiałeś kiedyś logi przed softem. Patrzyłem na swoje i prawie takie same miałem. a kiedy masz program? a co to za zrodlo z tymi turbo BRD mozecie wrzucic linka?
Rekomendowane odpowiedzi