Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Problem po wymianie uszczelki!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Audi A4 TDi 110KM 1996r., wymieniałem uszczelke pod pokrywa zaworów wraz z gumkami!!Po wymianie zapaliłem samochód i zaczął chodzić jak stary klekot, strasznie klepie stracił dynamike nie słychac zeby sie turbina włączała maksymalnie jedzie 120km/h. Przed wymianą uszczelki która już przeciekała było wszystko ok !!!jeździł dynamicznie turbo swistało!!!i pracował bardzo cicho i równo!!!Proszę o pilną odpowiedz!!! Z GORY DZIEKUJE I ;POZDRAWIAM

Opublikowano

Sprawdź czy wszystko podłączyłeś ponownie(nad pokrywą leci odpowietrzenie skrzyni korbowej, która to wchodzi do pokrywy, a potem do turbo) najwidoczniej jest nieszczelność i wariuje przepływomierz :)

Opublikowano
Sprawdź czy wszystko podłączyłeś ponownie(nad pokrywą leci odpowietrzenie skrzyni korbowej, która to wchodzi do pokrywy, a potem do turbo) najwidoczniej jest nieszczelność i wariuje przepływomierz :)

dokładnie,posprawdzaj wszystko :!: :!:

Opublikowano

mnie równiesz czeka wymiana uszczelki pod deklem

czy to skomplikowane ?? czy jak np. w Audi80 wystarczy parę

śrubek wykrecić? nic od zakupu A4 pod maską nie robiłem

tylko dolewki płynu do spryskiwaczy czyli od roku.

czeka mnie równiez wymiana lamp na soczewki i tez

się zastanawiam czy nie kupić ksiązki z cylku ' sam naprawiam :) '

bo nawet nie wiem jak się do filtra powietrza dostać:)

1.8T

• 6 lat później...
Opublikowano

a ja mam pytanie silnik afn przy przyspieszaniu naprzyklad na 2 do 4 tys obr i zmianie biegu silnik gasni9e i pozniej ciezko go odpalic na vagu nie ma bledow rzadnych

Opublikowano

moze zamocno doj**ales pokrywe ???

Opublikowano

Poluzuj nakrętki pokrywy i wtedy napisz czy nastąpiła jakaś zmiana. Jak przydusisz pokrywą zawory to efekt będzie taki jak opisujesz Ty i Piotrek a jak to nie pomoże to przeskanuj Vagiem wszystkie sterowniki w Twoim samochodzie i podaj zapisane błędy.

Opublikowano

podciśnienia ktores musiales odlaczyc lub cos nie tak podlaczyc sprawdz sb wszystko dokladnie.

Opublikowano
a ja mam pytanie silnik afn przy przyspieszaniu naprzyklad na 2 do 4 tys obr i zmianie biegu silnik gasni9e i pozniej ciezko go odpalic na vagu nie ma bledow rzadnych
Kolego miałem 2 razy to samo i też nie wiem o co chodzi , auto potem odpala jak by sie zapowietrzyło i nie chce odpalić . Nic nie robiłem przy silniku i też jestem ciekaw czemu auto zgasło .
Opublikowano

przy takiej usterce nie chce mi sie wierzyć że vag nic nie pokazał . może jakiś słaby kabel i oprogramowanie

Opublikowano

bo jak zawiesza sie popychacze to nie pokaze błedu.

Opublikowano

ale w ogóle nic żadnego śladu nie zostaje po tym ?

Opublikowano

Nie nie ma żadnego błędu , ja mam Vag Com 311-2 i nic nie wykazał .
Opublikowano

Nie nie ma żadnego błędu , ja mam Vag Com 311-2 i nic nie wykazał .

ciekawe czy jakbyś innym vagiem przejechał czy by coś pokazał

Opublikowano

żaden vag nic nie pokaże jak wieszają się popychacze, poprostu kompresja ucieka i tyle, lepiej to ogarnąć czym wczesniej.

Opublikowano

A jak da sie to ogarnąć jakimś prostym sposobem czy zostaje tylko dłubanie w silniku ?? I co powoduje wieszanie sie tych popychaczy ??

Opublikowano
A jak da sie to ogarnąć jakimś prostym sposobem czy zostaje tylko dłubanie w silniku ?? I co powoduje wieszanie sie tych popychaczy ??

dobre pytanie , też jestem ciekaw odpowiedzi

Opublikowano

wysokie cisnienie oleju i podwiesza popychacze.Czesto mechanik nie doswiadczony jak juz znajdzie przyczyne ze zawieszaja sie popychacze na hura wymieni 8 popychaczy a potem ups to samo.Najpierw trzeba sprawdzic cisnienei oleju!!!

Opublikowano
wysokie cisnienie oleju i podwiesza popychacze.Czesto mechanik nie doswiadczony jak juz znajdzie przyczyne ze zawieszaja sie popychacze na hura wymieni 8 popychaczy a potem ups to samo.Najpierw trzeba sprawdzic cisnienei oleju!!!
No ok i jak już zmierzymy ciśnienie oleju to co nam to może powiedzieć ?? No skoro sie zawieszają to wina wysokiego ciśnienia tak ?? I co można z tym zrobić ?? Ciężki temat , a w AFN występuje filtr oleju z jakimś zaworkiem ??