Luqas26 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Ten numer jest pochowany w aucie w kilku a nawet kilkunastu miejscach. Najszybciej znajdziesz go pod maska na podszybiu, chyba jest tez tabliczka pod maska ale nie jestem pewien na 100%. Podobno pod listwa progowa z przodu ale nie wiem ktora tez jest. Po tym numerze mozna dojsc do calego wyposarzenia ktore bylo zamontowane fabrycznie w aucie. Jest on jakby skompresowanymi danymi specjalnym programem, ktore mozna ponownie odtworzyc) Jest to pewna informacja kolegi z policji ktory zajmuje sie kradziezami aut. Ostatnio opowiadal ze zatrzymali audi ktore jak sie okazalo bylo zespawane z 3 roznych aut!! Nie wiem czy w serwisie sa w stanie rozkodowac ten numer ale ogolnie na 100% jest tak jak pisze.
Motor Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 A4 z rocznikow 2001-2003 (all sprowadzone) mialy krecone liczniki na "średnia krajowa"=140-160 000km. Rekordzista z 2002 mial na liczniku 89 000 (potwierdzone heh ksiazka) i 350 000 przebiegu oryginalnego. Dlatego ja w okazyjne auta z Niemiec nie wierze Racja zgadzam się. Oglądałem wozy świerzo sprowadzone z Niemiec przebiegi były 400-600tyś auta z roczników 99-03 za pare chwil trafiły do komisu każdy około 120.000km Całe i sprawne auto z Niemiec z przebiegiem 20.000km rocznie jest duuuużo droższe niz kupione w kraju.Okazje z zagranicy mają duże przebiegi do momentu trafienia do komisu lub ogłoszenia.Temat przeorany.Dla przykładu chcąc kupić z Niemiec A4 TDI z 99-00 trzeba się liczyć z przebiegiem około 300.000km.Jest to żaden wielki przebieg dla tego audi. A jak ktoś uwierzy w 120-160.000km to jego sprawa
Cristoforo Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 witam. a co powiecie na to. mój szwagierek 3 lata temu kupił mercedesa klasy C z roku 1994 z silnikiem 2.2 benzyna na automacie od pani doktor z hiszpani o przebiegu ok 80tys. wprawdzie zrobił tylko 30.000 i wymienił tylko olej i płyny i ostatnio nawet tylne klocki które były fabryczne.gościu który mu sprzedał te autko chodził i dzwonił kilka tygodni póżniej aby odkupić mercedesa bo zrobił bląd że go sprzedał a szwagierek ma szczeście bo to już któreś z kolei autko które tak kupił.a jednak cuda sie zdarzają. dodam jeszcze że kolesie z salonu ustawiają sie w kolejce i jeszcze teraz zeby je kupić. moze uda mu sie tak kupić
zegarmistrz Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Witam,ja kupilem autko jak mialo 214 tysiakow a teraz ma 220,(kupilem nie cale 3 mc temu,wymienilem tylko 1 wahacz,koncowki,sprezynki (pekla mi) zabieram sie za rozrzad ,na 100% przebieg nie krecony i jezdzil w traski duuuzo bo koles czesto jezdzil do szwecji,aha no i oponki wymienilem i z calym sercem stwierdzam jak poprzednicy,lepiej miec auto 220 tys po wiekszosci trasach(niemcy itp) niz 160 w polsce:) no i dla OOOO to nie duzy przebieg w koncu to nie fiat niewie4m jak tam umnie sprzegielko bo mam tiptonic pozdro Mam podobnie.. kupowałem auto miało 204 tyś.. (3 miesiące temu).. teraz mam 220 tys i wymieniam tylko to co trzeba (oleje, filtry).. nic więcej.. Fakt żę tym autem jeździłęm od 160 tyś (bo był to mój samochód służbowy - ale jeździłęm nim tylko ja) więc o nic się nie boje.. A i jeszcze jedno.. auto po ekzpertyzie przezbiegu w ASO w niemczech.. więc przebieg 100 % aktualny..
Hincó Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 wujek kupił astre clssic coś koło 95 roku, 14 na gazie.. 40tys km Jak nówka.. skad? Od mojego lekarza, koleś miał dwa auta, najpierw kupił sobie nowa astre potem peżota jakiegoś i astra stała przykryta ok 5 lat od czasu do czasu uzywana.. Stan jak z salonu i cena niecale 10 tys
woncki Opublikowano 28 Grudnia 2007 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Co do sprzęgła to tak już ma , że bierze wysoko , co do 1.6 to może ten motor zadziwić naprawdę . 1.,6 , 8 zaworów i po polsku gaz do tego . świece co 50 tysi , kable co 30 tysi i spokój . Pozdro . Zarżnij 8 zaworówkę VW ale ten post tylk dlatego , że robię dużo i chcę oszczędnie , tdi odpada z ADP , przy 50 tysiach rocznie . Pozdrawiam[br]Dopisany: 28 Grudzień 2007, 01:24 _________________________________________________wujek kupił astre clssic coś koło 95 roku, 14 na gazie.. 40tys km Jak nówka.. skad? Od mojego lekarza, koleś miał dwa auta, najpierw kupił sobie nowa astre potem peżota jakiegoś i astra stała przykryta ok 5 lat od czasu do czasu uzywana.. Stan jak z salonu i cena niecale 10 tys Nie odpowiem ...
Gość puchatek27 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Panowie,mam takie pytanko. Czy wy naprawde wierzycie w przebiegi rzedu 180-220 tys.km . w autach z 95 roku??? Czy myslicie,ze niemiec kupuje samochod w salonie tylko po to,zeby nim przez 10lat jezdzic do sklepu i do kosciola???? W 95% przypadkach niemiec nie pracuje w tym samym miescie co mieszka,podobnie jest w holandii ,belgii i innych krajach. Mysle,ze samochod tego pana ,ktory zalozyl ten watek ,ma tak naprawde grubo ponad 300tys. Sam kupowalem z 97r,od pierwszego wlasciciela, z ks.serwisowa, i na zegarach bylo prawie 260tysiakow
Gość Trzeniu Opublikowano 1 Stycznia 2008 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Panowie,mam takie pytanko. Czy wy naprawde wierzycie w przebiegi rzedu 180-220 tys.km . w autach z 95 roku??? Czy myslicie,ze niemiec kupuje samochod w salonie tylko po to,zeby nim przez 10lat jezdzic do sklepu i do kosciola???? W 95% przypadkach niemiec nie pracuje w tym samym miescie co mieszka,podobnie jest w holandii ,belgii i innych krajach. Mysle,ze samochod tego pana ,ktory zalozyl ten watek ,ma tak naprawde grubo ponad 300tys. Sam kupowalem z 97r,od pierwszego wlasciciela, z ks.serwisowa, i na zegarach bylo prawie 260tysiakow oczywiście masz rację , moja a4 z 2004 ma 189k ,to tyle samo co niektóre auta z tego forum które są 10 lat starsze
YATES Opublikowano 2 Stycznia 2008 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Moja na szczęście była sprowadzona do Polski po kilku miesiącach od wyjazdu z niemieckiego salonu i ma 116kkm.
Gość spedyt Opublikowano 2 Stycznia 2008 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Temat został wyczerpany. Wpisywać posty o realności przebiegów naszych aut można bez końca i nic one nie wniosą do tematu. Zamykam
Rekomendowane odpowiedzi