borq11 Opublikowano 1 Października 2007 Opublikowano 1 Października 2007 Witam przeglądałem forum i niestety nie mogę znaleść odpowiedzi mam kabelek od Viaken KKL na USB podłanczając go pod vaga409-1, port status OK , Interfejs FOUND i niby gra ale chcąc cokolwiek zrobić ukazuje sie komunikat brak odpowiedzi z kontrolera !!! w opcjach ustawione oczywiście na COM 3 Blk int25, start b 9600 , char int 0 , KW2 30 . Powiedzcie proszę bo jak zwykle czegoś nie wiem. Dzięki :th:
ookon Opublikowano 3 Października 2007 Opublikowano 3 Października 2007 witam,podpinam sie pod temat bo u mnie jest to samo.raz wyskakuje brak kompatybilnosci a raz brak polaczenia.do tego zapala mi sie dioda zielona razem z czerwoną,za cholere nie wiem co zrobic
Rudi Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 Hej. Nie wiem czy to wam pomoże ale sprubójcie podpinać face'a w inne porty USB (mniemam, że macie więcej niż jeden) mi to też zabrało trochę czasu . Aha i w w Vagu powinno być ustawione na com 4. (przy podłączeniu przez USB, nie wiem jak jest przez inne porty). Powodzonka
Picoolo Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 Co do portu to u mnie na com2 lata i jest bez problemu .
grzanek85 Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 Witam jaki macie system XP czy VISTE bo jesli to to drugie to możecie miec problemy ze zgodnością.
borq11 Opublikowano 7 Października 2007 Autor Opublikowano 7 Października 2007 Wielkie dziięki po wymianie laptopa i walce z ustawieniami, zmianie portów USB poszło na com2 i pierwsze logi wykonane.
Rudi Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 Dziwne, w instrukcji od Viaken'a sugerują, że port domyślny to com4 i mi "gania" na com 4 na innym nie Koledze na com2. Może coś źle przeczytałem. Sorki za wprowadzenia w błąd, ale miło wiedzieć, że koledze sie udało uruchomić Vag'a. Hejka
sasha Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Witam jaki macie system XP czy VISTE bo jesli to to drugie to możecie miec problemy ze zgodnością. U mnie na VISCIE lata az milo 311-2
sokolnh Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 U mnie na VISCIE lata az milo 311-2 u mnie tez, ale vw tool nie chce sie zainstalowac
Pawu Opublikowano 26 Października 2007 Opublikowano 26 Października 2007 Wielkie dziięki po wymianie laptopa i walce z ustawieniami, zmianie portów USB poszło na com2 i pierwsze logi wykonane. Kolego powiedz co dokładnie zrobiłeś bo mam podobny problem - Inter. USB KKL OBD2 na teście jest ok, lączy się przez com4, dalej nie chce się z niczym połączyć (Windows HE)
domjenick Opublikowano 2 Stycznia 2008 Opublikowano 2 Stycznia 2008 siemka ,jesli moge sluzyc pomoca to mialem podobny problem z 311 na xp,metoda prob i bledow doszedlem ,ze trzeba ustawic na wagu port com1 ,i w menadzerze urzadzen tak samo,u mnie zadzialalo dzis zgasilem kontrolke air bagu, wiec...
Musashi Opublikowano 2 Stycznia 2008 Opublikowano 2 Stycznia 2008 sa COM1-COM4. i trzeba pooksperymentowac. ew. mozna w panelu sterowania > system > menadzer urzadzen wybrac sobie wolnego com-a i pozniej ustawic go w vag-u. czasami vag podczepia sie pod sterowniki modemu zamiast swoje, dlatego warto sprawdzic w panelu sterowania.
Buczo Opublikowano 2 Stycznia 2008 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Sprobujcie czegos takiego. Wchodzimy w menagera urzadzen. Szukamy usb to com (lub usb<->com / i z takim i z takim sie spotkalem). Wybieramy wlasciwosci, zaawansowane. Nastepnie mamy do wyboru porty COM. Wybieramy obojetnie ktory, przy ktorym pisze IN USE. U mnie byly wolne COM3 i COM4. Wybiramy COM3 np. akceptujemy. Wchodzimy w VAGA i w ustawieniach wybieramy COM3 + oczywiscie bitrate 9600.
Rekomendowane odpowiedzi