Opublikowano 13 Maja 201313 l http://img15.imageshack.us/img15/7169/img0219sph.jpgjak ona by w kolorze wyglądała ? jżek ty masz LZ5W?? bo coś za jasny i... tylko się nie obraź... szczerze... to to jak mały kutasik wygląda... http://i.imgur.com/m7q33FIl.jpg a tutaj to jak beeeeemkki wygląda... mały ale wariat
Opublikowano 13 Maja 201313 l działa ---------- Post dopisany at 22:18 ---------- Poprzedni post napisany at 22:07 ---------- Michale - masz jeszcze ten soft do zrobienia downgrada w rns-e led? z tego co pamiętam, to coś tam kombinowałeś i jakiś gościu Ci przesłał...
Opublikowano 13 Maja 201313 l to mnie teraz załatwiłeś, muszę poszukać , a te linki co kiedyś podawałem w temacie o RNS-E patrzałeś czy jeszcze działają
Opublikowano 13 Maja 201313 l bardziej chodzi mi o to, czy rzeczywiście ten downgrade się zrobił. nic się nie zesrało??
Opublikowano 13 Maja 201313 l nie no raczej wszystko było ok ---------- Post dopisany at 22:32 ---------- Poprzedni post napisany at 22:28 ---------- znalazłem zasysaj https://rapidshare.com/#!download|811p2|2456016970|sw150.rar|16907|0|0|1|referer-4283F17FAF02669C044125C57F45A7F3
Opublikowano 13 Maja 201313 l Panowie a ta pletwa na tym srebrnym sedanie to jest ori ? Bo tez chce wlasnie sobie zamontowac taka antene tylko nie wiem czy oryginalnie do.sedana takie pletwy byly ori ? Moze ma ktos numer czesci ? Wysłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2
Opublikowano 13 Maja 201313 l Mi się nie podobie, u nas można je kupić po 15 euro... Każda jedna a4 ją ma
Opublikowano 14 Maja 201313 l Wsiadam rano do auto odpalam a tam air bag się świeci? co może być przyczyną ??
Opublikowano 14 Maja 201313 l Wsiadam rano do auto odpalam a tam air bag się świeci? co może być przyczyną ?? psicina może być różna ale stawiam na kostke pod fotlem:wink: wez vagulca i luknij:naughty:
Opublikowano 14 Maja 201313 l siema:kox: dzisiaj sam w robocie w pokoju więc muza od rana gra i forum można spokojnie wertować
Opublikowano 14 Maja 201313 l Witam! Szanowni koledzy jedno wazne pytanie a mianowicie jak wiekszosc czytala to jestem swiezo po kompletnej regeneracji glowicy i wszystko bylo i jak narazie jest wporzadku po zlozeniu silnika do kupy po za jednym szczegolem. Wczoraj podczas postoju zaczela sie nagle strasznie telepac buda i zaswiecila sie kontrolka od ESP. Silnik tak pracowal jak by chodzil tylko na trzy gary , proba przegazowania nic nie dala , jedynie dosc ociezale silnik wkrecal sie na wyzsze obroty a po zejsciu na normalne na biegu jalowym wskazowka od obrotow skakala. Dodam tylko , ze silnik nie byl jeszcze rozgrzany do normalnej temperatury 90 stopni. Dzisiaj rano po odpaleniu wszystko bylo wporzadku zadnych podobnych objawow. Na 100% pompotryski sa do wymiany gdyz juz wala sadza i to czuc po odpaleniu , czasem az w oczy szczypia spaliny z wydechu i tak tez stwierdzili chlopaki z ECU-Project. Pytanie Moje to czy juz pada/padaj wtryski kompletnie czy to moze uszczeniacze na wtryskach sa temu winne lub jezeli zapalila sie kontrolka na FIS-ie od ESP to moze winna jest listwa zasilajaca od wtryskow ??? Jak glowica szla do remontu to wiadomo i pompowtryski i cala listwa zostaly zdemontowane przed planowaniem i do montazu wtryskow nie byly zakladane nowe uszczelki bo i tak pompki do wymiany mialy isc tak wiec planowalem zakupic nowy komplet uszczelek do nowych pompowtryskow. Podpowiedzcie cos czy ktos z Was mial podobny problem ?
Opublikowano 14 Maja 201313 l Wsiadam rano do auto odpalam a tam air bag się świeci? co może być przyczyną ?? odkurzanko pod fotelem?? zapewne pod fotelem styki dały sygnał rozepnij psiknij zepnij no i vagiem go vagiem
Opublikowano 14 Maja 201313 l Witam!Szanowni koledzy jedno wazne pytanie a mianowicie jak wiekszosc czytala to jestem swiezo po kompletnej regeneracji glowicy i wszystko bylo i jak narazie jest wporzadku po zlozeniu silnika do kupy po za jednym szczegolem. Wczoraj podczas postoju zaczela sie nagle strasznie telepac buda i zaswiecila sie kontrolka od ESP. Silnik tak pracowal jak by chodzil tylko na trzy gary , proba przegazowania nic nie dala , jedynie dosc ociezale silnik wkrecal sie na wyzsze obroty a po zejsciu na normalne na biegu jalowym wskazowka od obrotow skakala. Dodam tylko , ze silnik nie byl jeszcze rozgrzany do normalnej temperatury 90 stopni. Dzisiaj rano po odpaleniu wszystko bylo wporzadku zadnych podobnych objawow. Na 100% pompotryski sa do wymiany gdyz juz wala sadza i to czuc po odpaleniu , czasem az w oczy szczypia spaliny z wydechu i tak tez stwierdzili chlopaki z ECU-Project. Pytanie Moje to czy juz pada/padaj wtryski kompletnie czy to moze uszczeniacze na wtryskach sa temu winne lub jezeli zapalila sie kontrolka na FIS-ie od ESP to moze winna jest listwa zasilajaca od wtryskow ??? Jak glowica szla do remontu to wiadomo i pompowtryski i cala listwa zostaly zdemontowane przed planowaniem i do montazu wtryskow nie byly zakladane nowe uszczelki bo i tak pompki do wymiany mialy isc tak wiec planowalem zakupic nowy komplet uszczelek do nowych pompowtryskow. Podpowiedzcie cos czy ktos z Was mial podobny problem ? to już sobie sam odpowiedziałeś na pytanie. gdyby były chajowe uszczelniacze to np musiałbyś chwilkę przytrzymać kluczyk przy odpaleniu auta aby zapalił.. ja miałem problem właśnie z odpalaniem... meches wymienił wszystkie uszczelniacze i niestety miał pecha bo po złożeniu przestała pracować jedna pompka i trzęsło strasznie budą... regeneracja na koszt mechesa i jest ok..
Opublikowano 14 Maja 201313 l Witam!Szanowni koledzy jedno wazne pytanie a mianowicie jak wiekszosc czytala to jestem swiezo po kompletnej regeneracji glowicy i wszystko bylo i jak narazie jest wporzadku po zlozeniu silnika do kupy po za jednym szczegolem. Wczoraj podczas postoju zaczela sie nagle strasznie telepac buda i zaswiecila sie kontrolka od ESP. Silnik tak pracowal jak by chodzil tylko na trzy gary , proba przegazowania nic nie dala , jedynie dosc ociezale silnik wkrecal sie na wyzsze obroty a po zejsciu na normalne na biegu jalowym wskazowka od obrotow skakala. Dodam tylko , ze silnik nie byl jeszcze rozgrzany do normalnej temperatury 90 stopni. Dzisiaj rano po odpaleniu wszystko bylo wporzadku zadnych podobnych objawow. Na 100% pompotryski sa do wymiany gdyz juz wala sadza i to czuc po odpaleniu , czasem az w oczy szczypia spaliny z wydechu i tak tez stwierdzili chlopaki z ECU-Project. Pytanie Moje to czy juz pada/padaj wtryski kompletnie czy to moze uszczeniacze na wtryskach sa temu winne lub jezeli zapalila sie kontrolka na FIS-ie od ESP to moze winna jest listwa zasilajaca od wtryskow ??? Jak glowica szla do remontu to wiadomo i pompowtryski i cala listwa zostaly zdemontowane przed planowaniem i do montazu wtryskow nie byly zakladane nowe uszczelki bo i tak pompki do wymiany mialy isc tak wiec planowalem zakupic nowy komplet uszczelek do nowych pompowtryskow. Podpowiedzcie cos czy ktos z Was mial podobny problem ? to już sobie sam odpowiedziałeś na pytanie. gdyby były chajowe uszczelniacze to np musiałbyś chwilkę przytrzymać kluczyk przy odpaleniu auta aby zapalił.. ja miałem problem właśnie z odpalaniem... meches wymienił wszystkie uszczelniacze i niestety miał pecha bo po złożeniu przestała pracować jedna pompka i trzęsło strasznie budą... regeneracja na koszt mechesa i jest ok.. Oj to lipa , juz mam dosc , co do odpalania to jest ok , mozna by rzec ze "odpala na dotyk" Po remoncie silniczek chodzi naprawde cicho i rowno , zadnych zastrzezen nie mam az tu nagle taki pieprzony babol z tym pompkami , nie ma sily musza jeszcze pochodzic bo tu akurat w UK nie znam nikogo kto by zamienil mi pompki i jeszcze podpisal do nich mapy wtrysku gdyz komplet jaki posiadam to BQ z 2.0 TDi. Trzeba zbierac siano i do polandowa sie kulnac na tydzien czasu i do ECU-Project zawitac na podmiane pompek i korekte softu Kuzwa z kad tu kase znow nazbierac juz mi puszek do zbierania brakuje i makulatury
Opublikowano 14 Maja 201313 l Jeszcze jedno a jak to sie ma do listwy zasilajacej wtryski ? Jezeli ona jest walnieta to VAG pokaze jakis blad? Czy przy wymianie pompek wylozyc te pare groszy wiecej i odrazu zakupic nowa listwe czy dac sobie spokoj i zostawic obecna listwe :eusathink:Jak myslicie Pany ?
Opublikowano 14 Maja 201313 l Witam!Szanowni koledzy jedno wazne pytanie a mianowicie jak wiekszosc czytala to jestem swiezo po kompletnej regeneracji glowicy i wszystko bylo i jak narazie jest wporzadku po zlozeniu silnika do kupy po za jednym szczegolem. Wczoraj podczas postoju zaczela sie nagle strasznie telepac buda i zaswiecila sie kontrolka od ESP. Silnik tak pracowal jak by chodzil tylko na trzy gary , proba przegazowania nic nie dala , jedynie dosc ociezale silnik wkrecal sie na wyzsze obroty a po zejsciu na normalne na biegu jalowym wskazowka od obrotow skakala. Dodam tylko , ze silnik nie byl jeszcze rozgrzany do normalnej temperatury 90 stopni. Dzisiaj rano po odpaleniu wszystko bylo wporzadku zadnych podobnych objawow. Na 100% pompotryski sa do wymiany gdyz juz wala sadza i to czuc po odpaleniu , czasem az w oczy szczypia spaliny z wydechu i tak tez stwierdzili chlopaki z ECU-Project. Pytanie Moje to czy juz pada/padaj wtryski kompletnie czy to moze uszczeniacze na wtryskach sa temu winne lub jezeli zapalila sie kontrolka na FIS-ie od ESP to moze winna jest listwa zasilajaca od wtryskow ??? Jak glowica szla do remontu to wiadomo i pompowtryski i cala listwa zostaly zdemontowane przed planowaniem i do montazu wtryskow nie byly zakladane nowe uszczelki bo i tak pompki do wymiany mialy isc tak wiec planowalem zakupic nowy komplet uszczelek do nowych pompowtryskow. Podpowiedzcie cos czy ktos z Was mial podobny problem ? to już sobie sam odpowiedziałeś na pytanie. gdyby były chajowe uszczelniacze to np musiałbyś chwilkę przytrzymać kluczyk przy odpaleniu auta aby zapalił.. ja miałem problem właśnie z odpalaniem... meches wymienił wszystkie uszczelniacze i niestety miał pecha bo po złożeniu przestała pracować jedna pompka i trzęsło strasznie budą... regeneracja na koszt mechesa i jest ok.. Oj to lipa , juz mam dosc , co do odpalania to jest ok , mozna by rzec ze "odpala na dotyk" Po remoncie silniczek chodzi naprawde cicho i rowno , zadnych zastrzezen nie mam az tu nagle taki pieprzony babol z tym pompkami , nie ma sily musza jeszcze pochodzic bo tu akurat w UK nie znam nikogo kto by zamienil mi pompki i jeszcze podpisal do nich mapy wtrysku gdyz komplet jaki posiadam to BQ z 2.0 TDi. Trzeba zbierac siano i do polandowa sie kulnac na tydzien czasu i do ECU-Project zawitac na podmiane pompek i korekte softu Kuzwa z kad tu kase znow nazbierac juz mi puszek do zbierania brakuje i makulatury wiesz ja Ci opisałem swój przypadek mi zaczęło budą rzucać od razu po złożeniu a skoro Tobie na gorącym dobrze pracuje.. niech się inni wypowiedzą
Opublikowano 14 Maja 201313 l siema wszystkiem marcin6980 ja jestem zdania że twój przypadek prosi się o nowy wątek w dziale o silnikach diesla , myślę że tam szybciej znajdziesz odpowiedzi na nurtujące cię pytania. szacun że furka zaczęła już klekotać , nie ma jak to własna satysfakcja z dobrze zrobionej roboty
Opublikowano 14 Maja 201313 l Witam!Szanowni koledzy jedno wazne pytanie a mianowicie jak wiekszosc czytala to jestem swiezo po kompletnej regeneracji glowicy i wszystko bylo i jak narazie jest wporzadku po zlozeniu silnika do kupy po za jednym szczegolem. Wczoraj podczas postoju zaczela sie nagle strasznie telepac buda i zaswiecila sie kontrolka od ESP. Silnik tak pracowal jak by chodzil tylko na trzy gary , proba przegazowania nic nie dala , jedynie dosc ociezale silnik wkrecal sie na wyzsze obroty a po zejsciu na normalne na biegu jalowym wskazowka od obrotow skakala. Dodam tylko , ze silnik nie byl jeszcze rozgrzany do normalnej temperatury 90 stopni. Dzisiaj rano po odpaleniu wszystko bylo wporzadku zadnych podobnych objawow. Na 100% pompotryski sa do wymiany gdyz juz wala sadza i to czuc po odpaleniu , czasem az w oczy szczypia spaliny z wydechu i tak tez stwierdzili chlopaki z ECU-Project. Pytanie Moje to czy juz pada/padaj wtryski kompletnie czy to moze uszczeniacze na wtryskach sa temu winne lub jezeli zapalila sie kontrolka na FIS-ie od ESP to moze winna jest listwa zasilajaca od wtryskow ??? Jak glowica szla do remontu to wiadomo i pompowtryski i cala listwa zostaly zdemontowane przed planowaniem i do montazu wtryskow nie byly zakladane nowe uszczelki bo i tak pompki do wymiany mialy isc tak wiec planowalem zakupic nowy komplet uszczelek do nowych pompowtryskow. Podpowiedzcie cos czy ktos z Was mial podobny problem ? to już sobie sam odpowiedziałeś na pytanie. gdyby były chajowe uszczelniacze to np musiałbyś chwilkę przytrzymać kluczyk przy odpaleniu auta aby zapalił.. ja miałem problem właśnie z odpalaniem... meches wymienił wszystkie uszczelniacze i niestety miał pecha bo po złożeniu przestała pracować jedna pompka i trzęsło strasznie budą... regeneracja na koszt mechesa i jest ok.. Oj to lipa , juz mam dosc , co do odpalania to jest ok , mozna by rzec ze "odpala na dotyk" Po remoncie silniczek chodzi naprawde cicho i rowno , zadnych zastrzezen nie mam az tu nagle taki pieprzony babol z tym pompkami , nie ma sily musza jeszcze pochodzic bo tu akurat w UK nie znam nikogo kto by zamienil mi pompki i jeszcze podpisal do nich mapy wtrysku gdyz komplet jaki posiadam to BQ z 2.0 TDi. Trzeba zbierac siano i do polandowa sie kulnac na tydzien czasu i do ECU-Project zawitac na podmiane pompek i korekte softu Kuzwa z kad tu kase znow nazbierac juz mi puszek do zbierania brakuje i makulatury wiesz ja Ci opisałem swój przypadek mi zaczęło budą rzucać od razu po złożeniu a skoro Tobie na gorącym dobrze pracuje.. niech się inni wypowiedzą Rowzumiem kolego i serdeczne dzieki , kazda uwaga czy spostrzezenie jest przydatne a co do telepania w Moim aucie to jak pisalem wczesniej to telepanie sie zaczelo gdy silnik nie byl jeszcze rozgrzany bo dopiero co wyjechale z domu do pracy a do pracy mam az 10 minut piechota a 3 minuty jadac autem tak wiec silnik nie zdolal sie nagrzac. Dzisiaj rano po skonczonej pracy odpalilem autko i cisza jak makiem zasial tylko klekot diesla bylo slychac. Wrzucilem pierwszy bieg i jazda i odziwo nic zlego sie nie dzialo , zadnego szarpania czy tez skakania na obrotach No nic pojezdze troche i zobacze co sie bedzie dzialo , kupie jeszcze ten specjalny srodek do plukania pompowtryskow , ktory sie uzywa gdy czysci sie pompki specjalnym urzadzeniem , wypadlo mi z glowy jak sie on nazywa jest o tym watek na forum. ---------- Post dopisany at 08:05 ---------- Poprzedni post napisany at 08:02 ---------- siema wszystkiem marcin6980 ja jestem zdania że twój przypadek prosi się o nowy wątek w dziale o silnikach diesla , myślę że tam szybciej znajdziesz odpowiedzi na nurtujące cię pytania. szacun że furka zaczęła już klekotać , nie ma jak to własna satysfakcja z dobrze zrobionej roboty Ok dzieki serdeczne i masz racje mikaszi satysfakcja jest z pracy jaka sie wlozylo w uruchomienie silniczka ale jak sobie przypomne kto spier.... silniczek to juz mi przechodzi chec na gratulacje i fanfary Ok zaloze jeszcze watek w innym dziale moze ktos sie trafi kto mial taki przypadek z pompkami. Pozdrawiam.