Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tez mialem problem z przednimi szybami, ale obylo sie i bez mandatu i bez zrywania. Przyczepili sie ze to nie byla najjasniejsza folia ale dalo sie wyprosic. Sa juz zaklady ktore przyciemniaja przednie szyby i daja certyfikaty.

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Czy ktos sie orientuje czy istnieje jakas folia (nawet najjasniejsza) ktora spelni wymogi a szyba bedzie delikatnie ciemniejsza i bedzie mozna legalnie jezdzic z przyciemnionymi bocznymi przednimi szybami?

Jechalem na sluzbe i "trafilo na mnie"... przyczepili sie o folie na przednich bocznych szybach. Mandat 50PLN a jesli trafia na mnie nastepnym razem poleci dowod i mandat z najwyzszej polki takze bede musial cos dzialac w tym temacie. Do tej pory nigdy nikt sie mnie nie czepial... odkad mam ten samochod mialem wiecej kontroli niz przez ostatnie 10 lat.

No ładnie :kwasny: , nigdy tak nie ma że jak złapią cię następnym razem to dowód poleci , jeźeli jesteś wstanie usunąć usterkę na miejscu i przy policji to nic nie poleci a mandat i tak wpadnie , ja zdzierałem już przy policji 2razy :grin: I ani razu nie dostałem mandatu , a ten 3 raz to już dość długo trzyma się :wink: Ponad rok , w tej chwili jestem w Jeleniej Górze , zobaczymy jak będzie w powrotem ale mówię stres mam czy nie spotkam policji , zazwyczaj robię tak , jak wjezdzam w takie miasta które wiem że przyczepiają się za szyby to daję przednie szyby w dół i tak jadę przez miasto nawet w zimie na -30st :decayed: , po wyjeździe z miasta szyby do góry i ogrzewanie na 25st

Opublikowano

Certyfikat mozna sobie... wiadomo :) Daja certyfikat bo to dla niech reklama i kolejni klienci. Wiadomo, ze pojedziesz do nich a nie do Czeska do garazu bo oni dadza Ci certyfikat i bedziesz spokojniejszy... Szyba boczna przenia ma przepuszczac 70% swiatla i tyle.

Oczywiscie moglbym sie dzisiaj klocic zeby mi zmierzyl szybe a wiem ze takiego urzadzenia nie maja ale wiemy jak jest w praktyce... zagotowalby sie i podejrzewam ze skonczyloby sie to jeszcze gorzej ;)

Opublikowano

Certyfikat na co?

Z tego co wiem to firmy chetnie daja certyfikaty ale ja szyby boczne tylne i tylna...

Opublikowano
Tez mialem problem z przednimi szybami, ale obylo sie i bez mandatu i bez zrywania. Przyczepili sie ze to nie byla najjasniejsza folia ale dalo sie wyprosic. Sa juz zaklady ktore przyciemniaja przednie szyby i daja certyfikaty.

Te certyfikaty to sobie mozna wsadzic gleboko w ten :grin: nawet najjasniejsza folia na szybie juz przekracza normy przepuszczalnosci swiatla. Ori szyba ma ok. 75-78% a norma to 70%.

Opublikowano

Co to za firmy? Chętnie się dowiem jak to wygląda.

Opublikowano

Seryjna szyba ma mniej więcej 77% -+

Nakleisz nawet najjaśniejsza folie to i tak dowód poleci nie zmieści sie z regulaminowym 70%.

Robiąc całe auto jasną folią jest szansa że policja nie zauważy .

Opublikowano
:hi: to mowicie ze xl, dziekowac ;)
Opublikowano

Nakleisz nawet najjaśniejsza folie to i tak dowód poleci nie zmieści sie z regulaminowym 70%.

Ale ja na skp na przegladzie napewno :grin:

Opublikowano
Certyfikat na co?

Z tego co wiem to firmy chetnie daja certyfikaty ale ja szyby boczne tylne i tylna...

Tylne to mozesz spray zamalowac a certyfikaty to chwyt marketingowy. Nic nie dają .

Opublikowano
Czy ktos sie orientuje czy istnieje jakas folia (nawet najjasniejsza) ktora spelni wymogi a szyba bedzie delikatnie ciemniejsza i bedzie mozna legalnie jezdzic z przyciemnionymi bocznymi przednimi szybami?

Jechalem na sluzbe i "trafilo na mnie"... przyczepili sie o folie na przednich bocznych szybach. Mandat 50PLN a jesli trafia na mnie nastepnym razem poleci dowod i mandat z najwyzszej polki takze bede musial cos dzialac w tym temacie. Do tej pory nigdy nikt sie mnie nie czepial... odkad mam ten samochod mialem wiecej kontroli niz przez ostatnie 10 lat.

No ładnie :kwasny: , nigdy tak nie ma że jak złapią cię następnym razem to dowód poleci , jeźeli jesteś wstanie usunąć usterkę na miejscu i przy policji to nic nie poleci a mandat i tak wpadnie , ja zdzierałem już przy policji 2razy :grin: I ani razu nie dostałem mandatu , a ten 3 raz to już dość długo trzyma się :wink: Ponad rok , w tej chwili jestem w Jeleniej Górze , zobaczymy jak będzie w powrotem ale mówię stres mam czy nie spotkam policji , zazwyczaj robię tak , jak wjezdzam w takie miasta które wiem że przyczepiają się za szyby to daję przednie szyby w dół i tak jadę przez miasto nawet w zimie na -30st :decayed: , po wyjeździe z miasta szyby do góry i ogrzewanie na 25st

Kazal zrywac na miejscu... wtedy dowodu nie zabierze i ciagle pytal czy przyjmuje mandat wiec grzecznie zaproponowalem ze mandat przyjme ale szyb drapac nie bede bo z nerwow i pospiechu porysuje... wiec powiedzial OK ale przy nastepnej kontroli jesli bedzie folia na szybie poleci dowod i mandat maksymalny.

W A4 B5 tyle lat jezdzilem i nie bylo problemow... mam wrazenie ze troche im GUL chodzi i dla podniesienia wlasnego EGO sie czepiaja.

Opublikowano

He pytanie jak upierdliwy diagnosta. i na to sposoby he

Opublikowano

Sa na to sposoby. Np ze w zimie przyjezdzaja z otwartymi przednimi szybami :grin:

Albo jeszcze lepszy, maja cale kompletne drzwi na podmianke. Szkoda tylko ze w innym kolorze :polew:

Opublikowano

Wiem ze daja certyfikaty, ale co mozna z nimi robic? Pewnie po kontroli tylko sie podetrzec.

Opublikowano

Sa na to sposoby. Np ze w zimie przyjezdzaja z otwartymi przednimi szybami :grin:

Albo jeszcze lepszy, maja cale kompletne drzwi na podmianke. Szkoda tylko ze w innym kolorze :polew:

też nad tym myślałem i próbowałem jedną szybę mieć przyciemnioną a drugą czystą , ale do b6 nie podejdą 2 szyby brak miejsca na tapicerce , z tego co wiem to w a8 jest sporo miejsca i można spokojnie dać 2 szyby

Opublikowano

KANAL Ty chyba z SDZ jestes? Tam aż tak źle? Jestem tam co weekend i na szczęście nie zatrzymywali mnie jeszcze tam. Niedługo też będę robił szyby, mam nadzieje ze nie bede musial zrywac :shock3:

Opublikowano

Nie jestem z SDZ, zatrzymali mnie u mnie, w ZDW.

Chyba zrobie cale auto najjasniejsza folia. Tylko gdzie? Nie wiem jak robi na Witossa w SDZ, rozne ma opinie. W Lodzi cos mozesz polecic?

Opublikowano
:siema: no to fanow przyciemniania szyb bocznych przednich szczerze nie zapraszam na Mazury szczegolnie powiatu ełckiego, tu drogowka ma taki sprzet i widzialem juz nie raz jak mierzyli podczas kontroli szyby i lecialy mandaty. Trzeba pogodzic sie, ze polandia to nie USA gdzie przyciemniaja sobie wszystkie szyby i jest ok. Tez chcialem przyciemnic szyby ale odpuscilem temat zwlaszcza ze mam lakier sreberko i pol auta przyciemnione to troche kiczowato