Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coś tam mam, po lewej stronie, ale wszystko jest zakryte tą czarną skrzynką i za dużo zachodu żeby sprawdzić. Wymacałem, że jakieś kable dochodzą na tył tej skrzynki, jeden jest chyba gruby brązowy, a wtyczka jest podobna do tej, co antena od GPSu. Jest jeszcze taka mniejsza wtyczka, jakby kilku pinowa......Generalnie coś tam innego może być jeszcze?

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

czyli pasuje, masz tuner TMC (który wywalasz, a najlepiej sprzedaż) , tam idą anteny które trzeba złączyć razem + adaptery z RNS-D do RNS-E + takie coś, turzol to pisał kiedyś tylko nie mogę znaleźć tematu na tym nowym forum. Mam to w wersji drukowanej, czekaj zaraz Ci foto podeślę :wink:

Opublikowano

185cef638c9e69bb46ddca93f6c84702.jpg

Tam wkradł się błąd i poprawiłem. W sumie nic trudnego, jak ja dałem rade to Ty też dasz ;)

Ja tunera tmc nie wywalałem a wszystko śmiga :wink:

no tak ale tuner jest zbędny i można zawsze parę groszy przytulić, pewnie musiałeś ciągnąć cany a tu wystarczy tylko połączyć piny

Opublikowano

Witam!

Panowie szanowni pomocy !!!!!!!!!!!!! czy mozecie podac jakis ori numer tego przewodu sterowania sprzeglem , ktory wychodzi ze wysprzeglika w skrzyni biegow i laczy sie ze zbiorniczkiem wyrownawczym plynu hamulcowego ? autko to A4 AWX 2001r.

Kur...a dzisiaj dojechalem do pracy i przy probie zaparkowania wdusilem sprzeglo i pedal zostal w podlodze. Z tego co zauwazylem to po wcisnieciu pedalu sprzegla plyn hamulcowy tryska z rurki , ktora znajduje sie nad skrzynia biegow zaraz przy scianie grodziowej. Domyslam sie , ze przy wymianie dwa tygodnie temu skrzyni biegow , mechanik probojac wsadzic skrzynie na miejsce musial uszkodzic ta rurke , zgniesc ja jakos lub cos podobnego , chyba ze ze starosci ale watpie :eusathink:

Bardzo prosze o pomoc , dziekuje :hi:

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze myślę ale tuner TMC jest chyba oryginalnie wbudowany w RNS-E :wink:

Opublikowano

Jeszcze jedno to ciezko ten przewod wymienic ? robil ktos juz to z Was ?

Opublikowano

więc 2 tunery w jednym aucie to za dużo :decayed:

Opublikowano

Tam wkradł się błąd i poprawiłem. W sumie nic trudnego, jak ja dałem rade to Ty też dasz ;)

no tak ale tuner jest zbędny i można zawsze parę groszy przytulić, pewnie musiałeś ciągnąć cany a tu wystarczy tylko połączyć piny

Czyli we wtyczce, która jest w bagażniku od TMC łącze podane wyżej piny? Wtyczki wtedy już nie podłączam do TMC, bo nie bedzie potrzebny już?

Później podane piny z wtyczki szarej łącze z pinami z przejściówki ISO na ISO 2 w kostce D i wszystko bangla?

Opublikowano

co to jest to cale TMC? czasami jadac w okolice Bielska załącza mi sie ikona na rnse w Wawie jest nie aktywna

Opublikowano

Czyli we wtyczce, która jest w bagażniku od TMC łącze podane wyżej piny? Wtyczki wtedy już nie podłączam do TMC, bo nie bedzie potrzebny już?

Później podane piny z wtyczki szarej łącze z pinami z przejściówki ISO na ISO 2 w kostce D i wszystko bangla?

Dokładnie tak :)

Opublikowano

Wladi mi z 3-4 razy się ostatnio włączyło :)

Opublikowano

w Polsce niestety nie działa
mi często się aktywuje po trasie...
Opublikowano

Dzięki Józio, teraz tylko szukać RNS-e :banan:

Opublikowano

tylko kup sobie LEDa, mówię Ci :wink:

Opublikowano

No możliwe że coś się już dzieje w tym kierunku :thumbup1:

No mam nadzieję :wink:

tylko kup sobie LEDa, mówię Ci :wink:

Nie chcę leda. Za dużo kasiory. Szczerze mówiąc najbardziej mi zależy na możliwości obsługi SD, no i wyglądzie. Sama nawigacja mi nie robi, teraz w S4 jest wytarczajaca :)

Opublikowano

Pany jak to jest z tymi felgami ori RS6 w 18' - w jakich parametrach wystepowaly? Bo widzialem 8J et35 i 7,5J et43 - obie mialy wybite Ronal. Hmmm ?!

A moze maa ktos jakies ladne RSy 18' do sprzedania?

Opublikowano

Pany jak to jest z tymi felgami ori RS6 w 18' - w jakich parametrach wystepowaly? Bo widzialem 8J et35 i 7,5J et43 - obie mialy wybite Ronal. Hmmm ?!

A moze maa ktos jakies ladne RSy 18' do sprzedania?

Ja mam RS-y 8j et35 na swojej furce;)
Opublikowano

Ori? Rozumiem, ze chcesz sprzedac. :D

Opublikowano

Pany, znacie jakąś firme lub sklep we wrocławiu, gdzie będę mógł zakupić folie na dekory, najlepiej jakby to była firma która zajmuje się oblejaniem takimi foliami bo zależy mi żeby zobaczyć na żywo pare wzorów no i żeby była dobrej jakości :hi:

Opublikowano

Ori? Rozumiem, ze chcesz sprzedac. :D

Jeszcze nie chcę sprzedawać, na razie przejeździłem jeden sezon :D