grzes283 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Coś tam mam, po lewej stronie, ale wszystko jest zakryte tą czarną skrzynką i za dużo zachodu żeby sprawdzić. Wymacałem, że jakieś kable dochodzą na tył tej skrzynki, jeden jest chyba gruby brązowy, a wtyczka jest podobna do tej, co antena od GPSu. Jest jeszcze taka mniejsza wtyczka, jakby kilku pinowa......Generalnie coś tam innego może być jeszcze?
jozek726 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 czyli pasuje, masz tuner TMC (który wywalasz, a najlepiej sprzedaż) , tam idą anteny które trzeba złączyć razem + adaptery z RNS-D do RNS-E + takie coś, turzol to pisał kiedyś tylko nie mogę znaleźć tematu na tym nowym forum. Mam to w wersji drukowanej, czekaj zaraz Ci foto podeślę
jozek726 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Tam wkradł się błąd i poprawiłem. W sumie nic trudnego, jak ja dałem rade to Ty też dasz Ja tunera tmc nie wywalałem a wszystko śmiga no tak ale tuner jest zbędny i można zawsze parę groszy przytulić, pewnie musiałeś ciągnąć cany a tu wystarczy tylko połączyć piny
marcin9680 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Witam! Panowie szanowni pomocy !!!!!!!!!!!!! czy mozecie podac jakis ori numer tego przewodu sterowania sprzeglem , ktory wychodzi ze wysprzeglika w skrzyni biegow i laczy sie ze zbiorniczkiem wyrownawczym plynu hamulcowego ? autko to A4 AWX 2001r. Kur...a dzisiaj dojechalem do pracy i przy probie zaparkowania wdusilem sprzeglo i pedal zostal w podlodze. Z tego co zauwazylem to po wcisnieciu pedalu sprzegla plyn hamulcowy tryska z rurki , ktora znajduje sie nad skrzynia biegow zaraz przy scianie grodziowej. Domyslam sie , ze przy wymianie dwa tygodnie temu skrzyni biegow , mechanik probojac wsadzic skrzynie na miejsce musial uszkodzic ta rurke , zgniesc ja jakos lub cos podobnego , chyba ze ze starosci ale watpie Bardzo prosze o pomoc , dziekuje
jozek726 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Nie wiem czy dobrze myślę ale tuner TMC jest chyba oryginalnie wbudowany w RNS-E
marcin9680 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Jeszcze jedno to ciezko ten przewod wymienic ? robil ktos juz to z Was ?
jozek726 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 więc 2 tunery w jednym aucie to za dużo
grzes283 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Tam wkradł się błąd i poprawiłem. W sumie nic trudnego, jak ja dałem rade to Ty też dasz Ja tunera tmc nie wywalałem a wszystko śmiga no tak ale tuner jest zbędny i można zawsze parę groszy przytulić, pewnie musiałeś ciągnąć cany a tu wystarczy tylko połączyć piny Czyli we wtyczce, która jest w bagażniku od TMC łącze podane wyżej piny? Wtyczki wtedy już nie podłączam do TMC, bo nie bedzie potrzebny już? Później podane piny z wtyczki szarej łącze z pinami z przejściówki ISO na ISO 2 w kostce D i wszystko bangla?
rav85 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 co to jest to cale TMC? czasami jadac w okolice Bielska załącza mi sie ikona na rnse w Wawie jest nie aktywna
jozek726 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Tam wkradł się błąd i poprawiłem. W sumie nic trudnego, jak ja dałem rade to Ty też dasz Ja tunera tmc nie wywalałem a wszystko śmiga no tak ale tuner jest zbędny i można zawsze parę groszy przytulić, pewnie musiałeś ciągnąć cany a tu wystarczy tylko połączyć piny Czyli we wtyczce, która jest w bagażniku od TMC łącze podane wyżej piny? Wtyczki wtedy już nie podłączam do TMC, bo nie bedzie potrzebny już? Później podane piny z wtyczki szarej łącze z pinami z przejściówki ISO na ISO 2 w kostce D i wszystko bangla? Dokładnie tak
jozek726 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Wladi mi z 3-4 razy się ostatnio włączyło
kaju Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 w Polsce niestety nie działa mi często się aktywuje po trasie...
grzes283 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Dzięki Józio, teraz tylko szukać RNS-e
grzes283 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 No możliwe że coś się już dzieje w tym kierunku No mam nadzieję tylko kup sobie LEDa, mówię Ci Nie chcę leda. Za dużo kasiory. Szczerze mówiąc najbardziej mi zależy na możliwości obsługi SD, no i wyglądzie. Sama nawigacja mi nie robi, teraz w S4 jest wytarczajaca
KoJ@K Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Pany jak to jest z tymi felgami ori RS6 w 18' - w jakich parametrach wystepowaly? Bo widzialem 8J et35 i 7,5J et43 - obie mialy wybite Ronal. Hmmm ?! A moze maa ktos jakies ladne RSy 18' do sprzedania?
RicS3 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Pany jak to jest z tymi felgami ori RS6 w 18' - w jakich parametrach wystepowaly? Bo widzialem 8J et35 i 7,5J et43 - obie mialy wybite Ronal. Hmmm ?! A moze maa ktos jakies ladne RSy 18' do sprzedania? Ja mam RS-y 8j et35 na swojej furce;)
aleksbend Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Pany, znacie jakąś firme lub sklep we wrocławiu, gdzie będę mógł zakupić folie na dekory, najlepiej jakby to była firma która zajmuje się oblejaniem takimi foliami bo zależy mi żeby zobaczyć na żywo pare wzorów no i żeby była dobrej jakości
RicS3 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Ori? Rozumiem, ze chcesz sprzedac. Jeszcze nie chcę sprzedawać, na razie przejeździłem jeden sezon
Rekomendowane odpowiedzi