Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Musi Sie z Twoim mózgiem zgadzać częstotliwość.moze byc problem:naughty:

Typowa odpowiedz na twoim poziomie:facepalm::doh:

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Przy B6 i B7 rynek US pracuje na 315MhZ - pozostałe 433MHz.

Opublikowano

Dziękuje Bartek szukam 433MHz:hi:

Opublikowano

Jak ściągnąć lewy słupek od strony kierowcy, bo chce tamtędy czujnik zmierzchu poprowadzić :decayed:

Opublikowano
Jak ściągnąć lewy słupek od strony kierowcy, bo chce tamtędy czujnik zmierzchu poprowadzić :decayed:

Żeby zwalić słupek z przodu musisz całą podsufitke ściągnąć. Poszczególne części nachodzą na siebie. Zaczyna się przy bagażniku. Zobacz wątek o wymienię relingow.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Opublikowano

To odpuszczam, innym razem to zamontuje :decayed:

Zresztą za ciasny garaż mam, nawet podsufitki bym z samochodu nie mógł wyjąć :wink:

Jeszcze tylny zderzak zdjąć by się przydało do malowania :facepalm:

No nic, idę się bawić tym^^

Opublikowano

Kabel zawsze można wcisnąć w szczelinę. Tak dochodzisz aż do lampki w suficie...

Opublikowano

No można, można ale jak robić to robić to dobrze :naughty:

Zobaczę jak to będzie szło.

Opublikowano

Żeby zwalić słupek z przodu musisz całą podsufitke ściągnąć. Poszczególne części nachodzą na siebie. Zaczyna się przy bagażniku. Zobacz wątek o wymienię relingow.

zwalasz sam słupek nie musisz sufitu:wink:

Opublikowano

A wcale nie prawda że trzeba zwalać całą podsufitkę . 4 śruby i po robocie.

Już cztery razy ściągałem i zakładałem u mnie całą podsufitkę i wiem coś o tym :naughty:.

Musze jechac po syna po szkoły , jak wrócę to pstryknę zdjęcie co i jak jak chcesz :wink:

Opublikowano

Dziękuje Bartek szukam 433MHz:hi:

dokładnie 433MHz tylko jest mi potrzebny VAG ? czy zrobię to innym sposobem ?

Opublikowano

Nie trzeba zrzucać podsufitki...

Wykręć lampkę przednią (2 śruby torx). Teraz odkręć środkowy słonecznik. Następnie zdemontuj słonecznik kierowcy (w jego mocowaniu po stronie słupka A pod zaślepką jest śruba na torx - uchwyt po prawej stronie podważasz i wyciągasz). Teraz demontujesz uchwyt na rękę (2 śruby torx pod uchylnymi kapkami). Na koniec odkręcasz śrubę (też torx) którą znajdziesz pod plastikiem z napisem airbag. Teraz pozostaje już tylko wyciągnąć pokrycie słupka A (trzymają go 3 spinki na wysokości szyby). Dzięki w/w zabiegowi możesz odchylić lewą przednią część podsufitki i poprowadzić kabel razem z biegnącą tam fabryczną wiązką...

Opublikowano

Nie trzeba zrzucać podsufitki...

Wykręć lampkę przednią (2 śruby torx). Teraz odkręć środkowy słonecznik. Następnie zdemontuj słonecznik kierowcy (po stronie słupka A pod zaślepką jest śruba na torx - uchwyt po prawej stronie podważasz i wyciągasz). Teraz demontujesz uchwyt na rękę (2 śruby torx pod uchylnymi kapkami). Na koniec odkręcasz śrubę (też torx) którą znajdziesz pod plastikiem z napisem airbag. Dzięki w/w zabiegowi możesz odchylić lewą przednią część podsufitki i poprowadzić kabel razem z biegnącą tam fabryczną wiązką...

...dokładnie i nie mam nic do dodania :wink:

Dodatkowo słupek trzyma się od środka na trzech takich blaszanych wciskanych spinkach , trzeba trochę siły użyć , po prostu pociągnąć . Jak już wypniesz to całość ciągniesz do góry/ do tyłu i wyciągnięte :wink:

---------- Post dopisany at 18:54 ---------- Poprzedni post napisany at 18:03 ----------

Z innej beczki

Jak / czym / w jaki sposób usunąć wgniotki na skórzanych fotelach ?

Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

A to nie wiedziała moja osoba... U siebie sufit był tylko raz sciagany i z tego co pamiętam, to boczne części nachodziły na siebie...

Opublikowano
A to nie wiedziała moja osoba... U siebie sufit był tylko raz sciagany i z tego co pamiętam, to boczne części nachodziły na siebie...

Tak jest - ale w kontekście pozostałych osłon przy dachu (szczególnie tych w tylnej części auta). Przód w celu dołożenia lusterka z czujnikiem zmierzchu czy też dodania wiązki fotochromowej dla lusterek, da się spokojnie ogarniać zgodnie z opisem jaki zamieściłem...

Frostyyy - jeszcze jedno. Daj GPS-a na deskę przed szybę i zobacz czy jest lepszy odbiór (liczba satelit). Ew. kup nowego GPS-a - kosztuje jakieś 50zł i zobacz czy jest lepiej.

Opublikowano
Tak jest - ale w kontekście pozostałych osłon przy dachu (szczególnie tych w tylnej części auta). Przód w celu dołożenia lusterka z czujnikiem zmierzchu czy też dodania wiązki fotochromowej dla lusterek, da się spokojnie ogarniać zgodnie z opisem jaki zamieściłem...
a którędy idzie wiązka zasilająca lampki podsufitki z modułu komfortu??
Opublikowano

Z MCE:naughty:

Opublikowano

+ idzie z modułu komfortu... Moduł komfortu reaguje np. na otwarcie drzwi :wink:

Opublikowano

Nie wiem czy w europejczykach jest tak samo ale w anglikach wiązka idzie lewym słupkiem :wink:

Opublikowano

Ten kabelek to element składowy "wiązki dachowej". Z MK leci do pomarańczowej 17-pinowej wtyczki na panelu konektorów znajdującej się na słupku A. Następnie słupkiem A do góry i skręca sobie w podsufitce do lampki (w podsufitce są uchwyty do prowadzenia przewodów).