Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Halloween-co myślicie o tym?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o halloween? Osobiście uważam,że tego żałosnego ,,święta'' nie powinno się rozpowszechniać w Polsce,ponieważ u nas obchodzi się święto zmarłych i dni te wymagają skupienia i pamięci o naszych bliskich którzy odeszli.Przebieranki i tego typu maskarady są dobre,ale w filmach.

Opublikowano

zgodze sie z tym co piszesz ale pewnie za pare lat bedzie to tak popularne u nas jak WALE tynki :no:

Opublikowano

z czasem polacy wszystko przygarną :wallbash:

Opublikowano

fajnie to wygląda na amerykańskich filmach :gwizdanie:

Opublikowano

właśnie opier*oliłem ekipe (trzecią w ciągu godziny) która dzwoniła dzwonkiem jak poj*bana, człowiek d*py z wyra nie zdążył zwlec i dojść do drzwi a tu gównażeria Ci drynda dzwonkiem co 2 sekundy bo się śpieszą bo rodzice kazali do 20-stej na chate wrócić :wallbash:

Opublikowano

ja nie widzę w tym nic dziwnego,że tradycje innych kultur,przechodzą na polski grunt-to wynik tego,że ludzie podróżują po świecie,a część z nich osiedla się w Polsce i tym samym kontynuuje to,co u nich w Kraju jest normą,jednak pojawienie się takich "nowinek" wcale nie zobowiązuje do ich przyswajania-jak ktoś chce-będzie stawiał sobie dynię koło domu ,a inny w ten sam dzień pójdzie na cmentarz i w zadumie spędzi resztę weekendu nota bene samo słowo weekend chyba też nie pochodzi z polskiego,a mimo wszystko używa się go z duża popularnością,wspomniane wcześniej "Walentynki",święcenie jajek w Wielka Sobotę-do Polski przyszło w XIV w,pizza-też nie jest typowo polskim przysmakiem...więc dlaczego nie Helloween? :wink4:

Opublikowano

halloween w Dublinie jest spoko :kox: :kox:

Opublikowano
  • Autor

ja nie widzę w tym nic dziwnego,że tradycje innych kultur,przechodzą na polski grunt-to wynik tego,że ludzie podróżują po świecie,a część z nich osiedla się w Polsce i tym samym kontynuuje to,co u nich w Kraju jest normą,jednak pojawienie się takich "nowinek" wcale nie zobowiązuje do ich przyswajania-jak ktoś chce-będzie stawiał sobie dynię koło domu ,a inny w ten sam dzień pójdzie na cmentarz i w zadumie spędzi resztę weekendu nota bene samo słowo weekend chyba też nie pochodzi z polskiego,a mimo wszystko używa się go z duża popularnością,wspomniane wcześniej "Walentynki",święcenie jajek w Wielka Sobotę-do Polski przyszło w XIV w,pizza-też nie jest typowo polskim przysmakiem...więc dlaczego nie Helloween? :wink4:

idąc twoim tokiem myślenia to może warto zacząć wycinać małym dziewczynkom łechtaczki skoro tak robią muzułmanie.
Opublikowano

Na pewno jest to mniej żałosne święto niż "święto zmarłych". O zmarłych pamięta się cały rok.

Opublikowano

A jak nazwać powtarzanie z uporem maniaka przez wielu slogan "święto zmarłych" ? jeśli nie odróżniasz Święta Wszystkich Świętych oraz Dnia Zadusznego to wybacz, ale jakie świadectwo samemu sobie wystawiasz? Jeżeli coś tu jest żałosne to właśnie brak elementarnej wiedzy o własnej kulturze i obyczajach oraz ślepe przyswajanie wszystkiego co przyszło z zewnątrz.

Opublikowano

nie wiem czy wiecie ale ludzie juz sobie jaja robia i przeginaja z 1.11 i 11.11 robia sobie "Świeta" kazdy urlop gdzieś wyjezdza :wallbash:

Opublikowano

Święto wszystkich świętych - to w wiekszosci przypadków rewia mody i pokaz nowych futerek babć oraz nowych zniczy wymyslonych przez chinoli, każdy kto chce to pamięta o swych bliskich i zawsze sie szczerze za nich pomodli. co do halloween. nie popieram ani też nie jestem przeciwnikiem, neutralnie podchodze do tego, jak w mily sposob dzieciaki pytaja o cukierki to dam

Opublikowano

Ale wg mnie "Święto wszystkich świętych" jest to święto dla zmarłych i to powinien być czas wyciszenia i pomyślenia o osobach które kiedyś żyły z nami; dziadkowie,rodzice,przyjaciele koledzy. a rozdawanie cukierów hmmm :mysli: w pewnym stopniu moze to obrażać zmarłych, w każdy inny dzień można dzieciom dać cuksa a nie akurat w takie Świeto. Może i jestem sztywny ale takie jest moje zdanie Halloween kojarzy mi sie moze za bardzo z jakimś radosnym dniem

Opublikowano

idąc twoim tokiem myślenia to może warto zacząć wycinać małym dziewczynkom łechtaczki skoro tak robią muzułmanie.

po pierwsze-w Polsce również są Muzułmanie i nic nikomu nie wycinają-przykład,który podałeś,jest praktykowany przez bardzo radykalne odłamy religijne,propagowane przez niektóre plemiona afrykańskie w tym również odłamy muzułmańskie,ale przyjmowanie jakichś zwyczajów-to nie to samo,co okaleczanie kogoś w imię jakiejś religii...

a po drugie-skoro wcześniejsze moje argumenty Cię nie przekonuja,to podam kolejne-MCDonalds,pizzahut,supermarkety,Galerie,które są miejscem spotkań,subkultury,techno-party-wszystko wcześniej,czy pózniej przyszło z Zachodu...Helloween-co w tym złego,że dzieciaki sobie chodzą i zbierają cukierki? Chyba lepiej,że to robią,niż mają siedzieć pod blokiem i palić trawę,czy pić piwo...ale i to przecież przyszło z Zachodu :cool1:

Ale wg mnie "Święto wszystkich świętych" jest to święto dla zmarłych i to powinien być czas wyciszenia i pomyślenia o osobach które kiedyś żyły z nami; dziadkowie,rodzice,przyjaciele koledzy.

masz całkowicie rację,ale wolną wolą człowieka,jest dokonywanie wyborów-to,co jednym odpowiada-innym już nie będzie-przykład-post-większość z nas jest Katolikami,a na pewno Chrześcijanami,ale ilu z nas tak na prawdę rozumie,co znaczy pościć-nie jeść mięsa?nie pić alkoholu?

co do wszystkiego,co przychodzi zza miedzy:

...nie podobna, by zgorszenia nie przyszły, lecz biada temu, przez którego przychodzą." (Łk 17,1.2 BW);

:wink4:

Opublikowano

dom masz race i wydaje mi sie ze ten temat jest do zamkniecia :embarrassed: bo beda podzielne opinie tak jak co jest lepsze "dizel czy benzyna" :embarrassed:

Opublikowano

hlułin jest do bani :decayed:

Opublikowano

hlułin jest do bani :decayed:

:polew: :polew: :polew:
Opublikowano

Wszystkie te halloween-y :decayed:, walentynki i inne przybłędy to nic innego jak okazja do nabicia kasy w sezonie ogórkowym.

Opublikowano

Wszystkie te halloween-y :decayed:, walentynki i inne przybłędy to nic innego jak okazja do nabicia kasy w sezonie ogórkowym.

:good:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

:shocked:

W Fakcie szukają redaktorów do nagłówków :good:

Będziesz bezkonkurencyjny :naughty:

Wszystkie pierwsze strony będą należały do Ciebie..

Mam nawet propozycję „RODZICE!! Dzisiaj dzieci bawią się w Halloween – jutro będą skalpować swoich kolegów i zjadać serca dzikim zwierzętom !!” :zemdlal: