Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z policja, wykroczeniem, slusznością mandatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

możesz napisać skargę dla spokojności sumienia

Opublikowano

policjant czy sluzbowo czy po cywilu musi sie wylegitymowac! po drugie jesli jawnie przekraczasz predkosc i tworzysz sytuacje zagrozenia na drodze ma uruchomic sygnal swietlny i dzwiekowy aby zasygnalizowac abys sie zatrzymal nie stwarzajac zagrozenia na jezdni!

niepotrzebnie przyjmowales mandat jesli nie mial kamery w aucie go...no mogl ci zrobic zeznanie przeciwko zeznaniu jesli by mnie wydarl z auta dalbym mu poporstu w morde bo nie cierpie takich debili!

mnie tak tez chcieli kiedys zrobic koles byl sam i nie mial kamery zaczal szczekac zapytalem sie czy ma kamere i czy ma to nagrane jesli nie to odpowiedz moja byla --spier.... pojechalem !

Opublikowano

Jak powinno wyglądać zatrzymanie drogowe:

Komisariat

Opublikowano

dokladnie tak jak pan policjant powiedzial

kamerka - a nie zeznanie przeciw zeznaniu tak sie sprawy nie rozwiazuje!

Opublikowano

...ale mandat jest podpisany. :gwizdanie:

Opublikowano

Co za frajerzy, specjalnie Cie prowokowali, a ty dałeś się podpuścić. Druga rzecz, to powinni od razu koguta włączyć, a nie bawić się w kaskadera z Hollywood. To było nadużycie władzy. Ja bym złożył skargę i postraszył sądem cywilnym.

Opublikowano

jest czas na odwołanie się od mandatu... najprawdopodobniej w tym tygodniu zasięgnę opinii prawnika. Kolejna sprawa, jeżeli na mandacie nie mam napisanej ilości pktów karnych które mi przydzielił są one wprowadzane w bazę danych? :thumbdown:

Opublikowano

Co za frajerzy, specjalnie Cie prowokowali, a ty dałeś się podpuścić. Druga rzecz, to powinni od razu koguta włączyć, a nie bawić się w kaskadera z Hollywood. To było nadużycie władzy. Ja bym złożył skargę i postraszył sądem cywilnym.

dokładnie, a jeśli rzucił Cię na maskę to może coś znajdzie się na DOBREJ obdukcji :naughty:

Opublikowano

No niestety taka jest polska psiarnia-kupa ćwierć-inteligentów.

Złóż odwołanie bo nikt prawie się nie odwołuje i pojeby robią co chcą i czują się bezkarnie.

Chociaż niestety trzeba przyznać,że sądy polskie też im życia i ich "pracy" nie utrudniają :kwasny:

Jeżdzą nieoznakowanymi i cwaniakują tępe zakute pały.

Opublikowano

a jeśli rzucił Cię na maskę to może coś znajdzie się na DOBREJ obdukcji :naughty:

Np. uraz kręgosłupa. Praktycznie nie można udowodnić, że się ściemnia. Kumpela z pracy poślizgnęła się w banku na mokrej podłodze, upadła na plecy. Nie było znaku "wet floor". Około 40 świadków, odszkodowanie €15.000. Od ręki proponowali jej 7-8, ale wzięła prawnika i wywalczył więcej.

Opublikowano

Nie gadajcie mu że " po co przyjąłeś mandat " itp bo w jego sytuacji myśle żę wiele osób by tak zrobiło, człowiek wiadomo jak się zdenerwuje to nie przemyśli wielu rzeczy, swoją drogą niezły sk***iel, myśle podobnie jak koledzy zgłosić się do jakiegoś radcy i to załatwić bo tak być nie może - ok zapłać te 700zł ale niech ta szumowina również dosięgnie konsekwencji bo tacy ludzie się do policji nie nadają choć jest ich setki, też miałem taki przypadek tylko z policyjną vectrą, ale się "wykłóciłem" o swoje. Jak by nie było przepisy złamałeś, ale ten człowiek nie powinien znajdować się w policji z takim podejściem do sprawy, a po drugie to zastanawia mnie czy naprawdę był on trzeźwy :mysli: . Postaraj się go załatwić wszelkim kosztem, trzeba tępić k**estwo, potem dziwne że jest takie nastawienie do PSÓW jakie jest. :wallbash:

Opublikowano

Później się ludzie dziwą, że powstają slogany takie jak: Je ać Policje na 100%, HWDP itp. :rolleyes:.

Ja bym na Twoim miejscu nie popuścił temu utasowi, tylko walczył o swoje. Powodzenia życze :hi::good:.

Opublikowano

Później się ludzie dziwą, że powstają slogany takie jak: Je ać Policje na 100%, HWDP itp. :rolleyes:.

Ja bym na Twoim miejscu nie popuścił temu utasowi, tylko walczył o swoje. Powodzenia życze :hi::good:.

Taa Skyliner, tylko potem sie patrzy na takich ludzi i wytyka palcami wielcy "JPejowcy" itp... :disgust: ten kraj mnie dobija z każdym dniem

Opublikowano

luka3s -- milalem podobna chcial mi dac mandat nie przyjalem straszyl sadem powiedzialem to czekam w spokoju na wezwanie tylko mi udowodnij ze jechalem niewlasciwie co on sobie mowi moze mowic jesli nie ma dowodow na sprzecie video nie ma szans na ukaranie chyba ze sam przyjmiesz mandat dodatkowo koles reagowal agresywnie wyciagajac go z auta (zdrugiej strony jak on to zrobil umnie sie nie da centralka zamyka auto i nie otworzy drzwi a dodatkowo pasem powinienes byc przypiety i przy zatrzymaniu otwiera sie tylko szybe aleee pomijajac ) jest mafia cala policyjna i final

Opublikowano

Moim zdaniem nerwy swoje robią, chciał mieć to za sobą jak najszybciej poza tym z tego co widać był nieźle zdenerwowany i się bał właściwie o siebię, więc przyjął mandat byle mieć to z głowy, zawsze tak jest że człowiek dopiero po fakcie sobię mówi " mogłem to zrobić tak czy inaczej ". Myśle że również bym się tak zachował, chociaż teraz na przyszłość już jakieś info każdy z nas ma że przy takim zachowaniu warto nie przyjmować mandatu. Szkoda nerwów przez takich patałachów i strach jeździć po drodze... Szkoda jeszcze że mu kur wa w morde nie dał bo " UCIEKAŁ PRZED POLICJĄ " !! ... O m G!, Nóż w kieszeni się otwiera na tych psiarzy coniektórych.... :baseball:

Opublikowano

Polska policja - Lyse karki, buraki aroganckie. Sloma z butow wystaje na max. Władza to władza. Jestesmy panami!!!!

:polew: :polew: :polew:

Sytuacja naprawde niemiła.

Nie ma porownania z angielska policją - Pelen profesjonalizm, kultura i szacunek dla obywateli.

Zatrzymywali mnie 3 razy za jakies drobne (nieswiadome przewinienia) i nigdy nie dostalem mandatu. Tylko spokojne zwrocenie uwagi.

Raz naprzyklad (mialem wtedy audi 80 B4) wracalem z 2 kolezankami od znajomych z imprezy ok 1 w nocy i przez pomylke wjechalem pod prąd przy zjeździe z duzego ronda (bylo totalnie pusto, zero aut). Rondo bylo jakos modernizowane, bo cale zawalone pachołkami także mozna było sie pomylić. A tu nagle Volvo V70 i koguty wyrosło jak z pod ziemi. Zatrzymalem sie, byl tylko 1 policjant. Kazal wysiasc, spytal sie czemu wjechalem pod prad a ja mowie, ze pomylilem sie, poza tym nie moge trafic do domu bo zamkneli moją droge (w angli bardzo duzo napraw i remontow drog odbywa sie w nocy). Koles kazal dmuchnac w balon (wynik 0.0) i spytal sie czy auto jest zarejestrowane i ubezpieczone na mnie. Ja na to ze tak. Nie chcial żadnych dokumentow. (wszystko mają w kompach wystarczy ze wklepie numer rejestracyjny i juz wie czy jest przeglad, ubezpieczenie i podatek)

Powiedzial, ze jedzie w kierunku mojego miasta i jak chce to moge sie za nim podpiąc. A ja na to spoko.

Przejechalismy ze 20km bocznymi drogami (bo glowna byla zamknieta na noc), zatrzymal sie przed krzyzowka, wysiadl z auta podszedl do mnie i powiedzial: teraz pojedz tu w prawo potem w lewo i juz bedziesz w swoim mieście. No i tak zrobilem. :cool1:

To sie nazywa kultura, jazda za radiowozem 20km o 1 w nocy w sobote. Prawie jak eskorta. :good:

A Polska psiarnia? Ma jeszcze milicyjne nawyki... No ale co władza to władza :polew:

Opublikowano

Zgadza się.Za gówniarza taki jeden z drugim dostawali wpi***rdol od rówieśników i nie tylko

łaził kanałami a pózniej ura

Opublikowano

ja mialem podobnie w szwabii raz mnie zatrzymali bo przejechalem przez linie ciagla do skretu byla droga i sie rozdzielala na 2 kierunki i ja z 1 na 2gi przewalilem przez ciagla koles mnie zapytal dlaczego tak zrobilem wiec mu powiedzailem ze nie znam miasta i musialem odbic bo zle bym jechal:)) sciemnilem lekko - powiedzial ze jak mnie raz jeszcze przyuwazy to wtedy mandat a tak zebym uwazal i szerokiej drogi

innym razem za mna jechali w nocy rutynowa kontrola (mialem jaies 80 w terenie zabudwanym)pytali czy nie bralem koxu i nie pilem przyswiecil mi latarka w oczy kazal papiery pokazac zerknal czy ma badania zapytal dlaczego tak szybko jade ale nie mieli sprzetu rejestrujacego a w szwabii WSKAZANIA LICZNIKA WOZU POLICYJNEGO! nikogo nie interesuja (przypomnie ze bylo 2och policjantow) powiedzial ze mam szczescie ze nie maja tej predkosci zarejestrowanej i zebym tak szybko nie jechal - pozyczyl milej nocy ja jemu rowniez i tyle bylo -- niczym mnie nikt nie straszyl nie szykanowal i nie wciskal na sile mandatu! jak jest sam jeden to wielkie g... moze jak jest ich dwoch moga tylko za wykroczenia typu przejechanie na czerwonym znak stopu przejechanie przez ciagla ale nie moga ukarac za predkosc jesli nie maja innego urzadzenia pomiarowego jak licznik auta - licznik nie jest urzadzeniem pomirowym

-- a w polsce mnie chcial jeden tez skasowac bo mial na liczniku wiecej niz dozwolone -- fakt jechalem szybciej ale tez nie zaplacilem kazalem mu pokazac urzadzenie ktorym zmierzyl moja predkosc -- jestem bezczelny czasami ale nie mam zamiaru sie dawac dymac! -- powiedzial ze on i kolega widzieli jak szybko jechalem i ze na liczniku bylo 80 ja powiedzialem ze na moim bylo 60 i ze moze im sie przewidzialo i powiedzialem -- prosze pokazac pomiar!!! :))

mysalem ze mnie zje ale nie mogl nic zrobic machnal reka i pojechalem

Opublikowano

a w szwabii WSKAZANIA LICZNIKA WOZU POLICYJNEGO! nikogo nie interesuja

A u nas kogoś interesują ?

Opublikowano
A u nas kogoś interesują ?

miałem podobna sytuacje... około 100-110 w zabudowanym.... stanałem z kumplem na parkingu, i widze ze juz stoi za mna... wyskakuje partyzant i mówi ze bedzie 500 zł i 10 pkt za predkosc... usmiech na twarzy i oboje z kolega za co?

skonczyło sie na ,,do widzenia''.