Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] BMW E60 2.5D 2005r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

mi odpukać wszystko działa i śmiga bez problemów...

a termostat to zwykła sprawa jak w każdym aucie ale się zastanawiam tylko czy nie będę miał tak samo po wymianie bo zabulę za dwa 250zł i znając moje szczęście będzie tak samo bo w sumie to diesel a mróz na zewnątrz niemały :wink4:

Opublikowano

a termostat to zwykła sprawa jak w każdym aucie ale się zastanawiam tylko czy nie będę miał tak samo po wymianie bo zabulę za dwa 250zł i znając moje szczęście będzie tak samo bo w sumie to diesel a mróz na zewnątrz niemały :wink4:

Diesel dieslem, ale po takiej trasie powinien złapać 90.

Mój staruszek dzisiaj złapał po jakichś 8 km, a nowsze diesle mają przecież jeszcze różnego typu dogrzewania itd., które nie zabierają ciepła z silnika i się szybciej nagrzewają.

Ale gdybać sobie możemy. Sprawdź na forum BMW, czy tak ma być, bo auto autu nie równe.

Opublikowano

Dziadek ja na Twoim miejscu bym na razie odpuścił..

83st to nie jest jeszcze tak mało.. przejeździj lato.. zobaczysz co będzie na przyszłą jesień/zimę

jakby Ci łapała 60-70st max, tak jak chłopakom z bmw-klub to wtedy trza by się za to zabrać.. ale u Ciebie jeszcze nie ma tragedii :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Dziadek[/b] ja na Twoim miejscu bym na razie odpuścił..

postaram się :wink4:,

ale u mnie to ciężko...jak coś mam nie tak to mnie to wku...ia i w końcu to wymieniam choć często wychodzi że niepotrzebnie :confused4: w b6 wymieniłem cały dół wahaczy bo coś czasem mi skrzypnęło a były to gumy na stabilizatorze więc prawie 1500zł było w błoto dlatego teraz się tak z tym szczypie :embarrassed:

Opublikowano

Dziadek[/b] ja na Twoim miejscu bym na razie odpuścił..

postaram się :wink4:,

ale u mnie to ciężko...jak coś mam nie tak to mnie to wku...ia i w końcu to wymieniam choć często wychodzi że niepotrzebnie :confused4: w b6 wymieniłem cały dół wahaczy bo coś czasem mi skrzypnęło a były to gumy na stabilizatorze więc prawie 1500zł było w błoto dlatego teraz się tak z tym szczypie :embarrassed:

ja też tak mam że jak mi gdzieś coś stuka to wymienił bym najchętniej pół auta :decayed: :decayed:

ale akurat termostaty to taka rzecz która Ci nigdy nie "skrzypnie" więc poza świadomością że prędzej czy później będziesz je musiał je wymienić, nic innego Ci nie będzie o tym przypominać :wink4:

teraz będzie lato więc pewnie łatwiej i szybciej się będzie dogrzewał :)

a na jesień wymienisz i na zimę będziesz miał spokój :wink4:

Opublikowano

napisze ze swojego doswiadczenia,wymienilem termostat i dalej mam to samo,w zimie max 85C

zazwyczaj jak termostat jest padniety to ~70C lapie

Opublikowano

napisze ze swojego doswiadczenia,wymienilem termostat i dalej mam to samo,w zimie max 85C

zazwyczaj jak termostat jest padniety to ~70C lapie

No to możesz mieć padnięty czujnik temperatury - na forum jest sporo o tym.

Nie wiem jak w BMW (może ma jakieś swoje szczególne zagrania), ale sprawne B5 musi złapać 90 stopni.

Opublikowano

a z tego co wiem norma sprawnego (3.0,2.5) N57 w e60 to 88-92 st

Opublikowano
  • Autor

no i właśnie to mnie dręczy czy taka różnica temp jak jest u mnie a normą , szkodzi dla silnika (np inne dawki, większe spalanie itp) :mysli:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie, a jak ma się sprawa z zawieszeniem w BMW E60. Wiem, ze ono jest rozbudowane tzw. z przodu i z tyłu zastosowali zawieszenie wielo wahaczowe i koszty pewnie 2x większe co w Audi A4 B5, może się mylę... Koszty to pierwsza rzecz, a jak z jego trwałością? :mysli:.

Opublikowano
  • Autor

Przód to po dwa wachacze na strone więc mniej niż w Audi i jest możliwość wymiany w nich samych tulei...tył to wogole się nie orientuje.

Co do cen to allegro i będziesz miał jakąś tam średnią cenę.

Co do trwałości to tylko ze słyszenia wiem że niby nie jest źle :good:

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedź. Patrzyłem na Allegro i ceny wahaczy są porównywalne do Audi, niektóre są droższe.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

ano nie wytrzymałem...dwa termostaty zamówione ori BMW...będzie z głowy...

Opublikowano

:decayed: od takich ludzi warto kupowac auta :hi:

Opublikowano

Zwyczajnie zdrowe podejście do auta :wink4: A ja nie wiedzieć czemu coraz częściej zatrzymuję się przy szukaniu auta na 530d :naughty:

Opublikowano

jak wymienisz to napisz jak tam teraz z temperaturką :wink4:

Drogie te termostaty w ASO ?

Opublikowano
  • Autor

Drogie te termostaty w ASO ?

w sumie 250zł, trochę kosztują bo oba z obudowami :confused4: - nie pamiętam konkretnie który po ile :cool1:

ciekawe jest to że w tej obudowie zalany jest zwykły termostat taki jak za około 40zł wahlera oczywiście bez możliwości wymontowania go z tej obudowy...ewidentne naciąganie ludzi :wallbash:[br]Dopisany: 03 Marzec 2011, 09:32_________________________________________________

jak wymienisz to napisz jak tam teraz z temperaturką :wink4

no i po wymianie chwila kręcenia się po mieście i 89-90 stopni :decayed:

Opublikowano

:good: :good:

A powiedz, jakieś mody auta przewidujesz? :naughty: :naughty:

Opublikowano

M-Pakiet :decayed:

Opublikowano
  • Autor

:good: :good:

A powiedz, jakieś mody auta przewidujesz? :naughty: :naughty:

hmmm, myślałem nad Fotelami "Komfort" (chyba to się tak nazywa - te z takimi dziwnymi zagłówkami, full ekektryka z pamięciami itp. ) no ale chyba odpuszczę bo na forum bmw nic na ten temat nie ma tzn czy trzeba kombinować coś z modułami komfortu itp...

narazie chodzi mi po głowie wizyta u Rogala - te 220 KM samym softem jest kuszące :mysli:

...a tak wogóle to nie chcę za bardzo inwestować bo docelowo ma być:

- czarna

- automat

- 3.0d

M-Pakiet :decayed:

jakoś aż tak szczególnie mnie nie robi :tongue4: