Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Spoty w Koszalinie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

łu panie nie wiem ...

takie pytanko jak pasuje ?? BTW wiem że koza ..ale zawias w drodze :wink:857146_539260339448203_1167427042_o.jpg

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 148,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

spoko jest, czym malowales? w ogole napisz jak tam plastidip? warte to cos ?

Opublikowano

PlastiDip Orange Blaze :naughty: Podklad białym Pastidipem a potem heja Orange :wink: i powiem tak Warte ..jak się nie podoba to zdejmujesz .

Opublikowano

a jeszcze powiedz wytrzymalosc? i ewentualna naprawa uszkodzonej powierzchni ? ja malowalem swoje tradycyjnie, podklad, baza lakier i przednie fele dostaly 2 strzaly po kamieniach. teraz mysle tez o plastidipie. choc zainteresowal mnie tez plastilak, tanszy odpowiednik dipa.

Opublikowano

Nie wiem jak PlastiLak. Ale Plastidip mi wytrzymał cały sezon 2012 lato , a miałem czarne w macie ...i nie było lipy :wink: .Jak przerysujesz to uzupełniasz .Więcej info ci udzieli Vario www.facebook.com/variotechcustoms

Opublikowano
łu panie nie wiem ...

takie pytanko jak pasuje ?? BTW wiem że koza ..ale zawias w drodze :wink:https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/857146_539260339448203_1167427042_o.jpg

:kox: i teraz listwy S4 w kolor Orange i będzie kox.A tak poza tym to :hi:

Opublikowano
Chłopaki, gdzie w koszaline wytną mi z tworzywa sztucznego ładnie ramkę niewielkich rozmiarów? :decayed: Zamontowałem UKP w nawiewie i chcę ładnie zabudować :naughty:

Co to jest? Chodzi o kompa?

Opublikowano

Tak, uniwersalny komputer pokładowy.

Opublikowano

A po co takie cuś? FIS nie lepszy? Funkcjonalność wiadomo gorsza, ale jest ori i lepiej wygląda.

Opublikowano

Z tym to się zgodzę. Ale jednak wolałem UKP :decayed:

Opublikowano

Z chęcią zobaczę ten komputer :naughty:

Opublikowano

No narazie mam go nie zabudowanego i przyciski nie podłączone. Dziś będę próbował przyciski wkomponować w manetkę wycieraczek. A zaślepkę właśnie zamówiłem.

---------- Post dopisany 15-03-2013 at 20:35 ---------- Poprzedni post napisany 08-03-2013 at 09:43 ----------

No to pokaże jak mi to wyszło :decayed:

DSCN1147J_xqsswee.JPG

DSCN1188J_xqsswap.JPG

DSCN1156J_xqsswwx.JPG

DSCN1160J_xqsswwq.JPG

Opublikowano

Nieźle wyszło. A nie lepiej było wsadzić go w wizytownik?

Opublikowano

Masz na myśli schowek w konsoli nad radiem? Jakoś mi to rozwiązanie nie podeszło do gustu ponieważ wyświetlacz byłby za daleko :decayed:

Ale co do samego UKP to ma bardzo dużo fajnych opcji których oryg FIS nie posiada.

Opublikowano

Np jakie?

Opublikowano

temperature wewnętrzna, zewnętrzna + np oleju lub płynu chłodzącego. Wykres z sondy lambda, czujnika doładowania lub innego czujnika. Pomiar przyśpieszeń (do ustawienia wq własnych potrzeb np. 0-100, 60-120. Nawet od 0m do 400m). Dystans od tankowania na zbiorniku, dystans do tankowania, ilość paliwa w zbiorniku, przebieg auta, chwilowe spalanie, średnie spalanie i jakieś tam jeszcze duperele. Grunt że mierzy spalanie osobno na PB i osobno na LPG - osobno przejechane dystanse na tych paliwach. Posiada coś takiego jak TRIP - pokazuje przejechany dystans w ciągu dnia, przejechany dystans z tego dnia i koszty przejechania tych kilometrów. Poza tym ma przypomnienie o włączonych światłach, można ustawić 4 inspekcje serwisowe, alarmy po przekroczeniu temperatur. A i ma jeszcze pomiar napięcia.

---------- Post dopisany at 13:53 ---------- Poprzedni post napisany at 13:52 ----------

Uniwersalny Komputer Pokładowy (UKP) - Komputery Pokładowe

Opublikowano

Bardzo, bardzo fajna sprawa! Powiedz mi tylko, czy dałbyś radę podłączyć coś takiego u mnie w AFNie? Tylko, że ja bym chciał to zrobić na oryginalnej manetce do fisu, estetyczniej by to wyglądało wg. mnie. Poza tym, musiałbym znaleźć jakieś dobre miejsce na taki wyświetlacz, jeśli miałoby to być w kratce, to wolałbym środkową.

Opublikowano

No tak tak, bez problemu da się podpiąć pod TDI. Z kabelkami trochę roboty jest.

4 kabelki podłączasz wprost do kostki ISO - zasilanie, po zapłonie, masa, sygnał VSS(do pokazywania prędkości inaczej też sygnał GALA), ewentualnie można do tej kostki podłączyć pod podświetlenie zegarów - wtedy po włączeniu postojowych będzie UKP widział że światła są włączone. Kawałek wiązki trzeba zrobić i puścić do komory silnika - 3kable aby podłączyć termistor do pokazywania temp zewn, i do dodatkowych czujników - np do czujnika ciśnienia doładowania, sondy lambda, czy temp oleju. Sygnał potrzebny do spalania można znaleźć we wtyczce w liczniku. Kolejne 3 kabelki do termistora w kabinie - zależnie gdzie chcesz go umieścić. 4 kabelki pod klawiaturkę - czyli do manetki fisa.

Z manetką fisu bardzo fajny pomysł, trochę przerabiania i by podeszła. Bez problemu mogę przełożyć wyświetlacz w miejsce środkowej kratki. Co do montażu w kratkach to musisz na żywo sobie zobaczyć jak to wygląda bo rzeźbiłem w huy. Bez kombinowania ciężko spasować.

Poszukaj tematu w dziale Nasze A4 fury kolegi bombelm7 który ma UKP założony w miejsce schowka małego w konsoli.

Ja mam foty UKP umieszczonego w liczniku ale beznadziejnie to wygląda. Zresztą efekt jaki ja uzyskałem nadal mnie nie satysfakcjonuje i będę rezał dalej. Dobrze że mam stare przedliftowe kratki :grin:

Opublikowano

Przedliftowe kratki też gdzieś chyba mam jeszcze. Co do montażu w miejsce wizytownika - u mnie odpada, mam grzane fotele i tylko dwie zaślepki wolne. Między zegarami myślę, że byłoby ciekawie... Pokaż te fotki UKP umieszczonego w liczniku.

Opublikowano

Z początku właśnie chciałem dać w licznik, ale jak gościu wysłał mi fote to się rozmyśliłem.

DSCF1602j_xqarxne.jpg