Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Spoty w Koszalinie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No wygląda to tak... inaczej :naughty: Dałeś do myślenia...

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 148,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Między zegarami chyba lepiej tylko troszkę krzywo wyciął otwór ;p

Opublikowano

Może by to w zegarach wyglądało lepiej gdyby to było naprawdę równo wycięte. Tylko szkoda że ten wyświetlacz jest trochę szerszy niż te przetłoczenie w liczniku.

Opublikowano

A nie można zaprogramować komputera tak, żeby pokazywał węziej? I wtedy wyświetlacz taki jakby pionowy zastosować?

Opublikowano

Znalazłem w instrukcji:

UKP współpracuje ze wszystkimi wyświetlaczami graficznymi LCD o rozdzielczości

122x32piks opartych na sterowniku NJU6450, SED1520 i pokrewne jak również z

wyświetlaczami OLED 122x32 sterownik SSD1305 (od wersji 2.0.4). Wyświetlacze o innej

rozdzielczości nie są kompatybilne.

A żeby działał z innym wyświetlaczem to z pewnością trzeba byłoby pozmieniać coś w oprogramowaniu a to tylko specjaliści potrafią :kwasny:

Myślę że gdyby było to takie proste to sprzedawali by te urządzonko z różnymi wariantami wielkości wyświetlacza :naughty:

Tu mam fotkę na której widać że w liczniku jeszcze gorzej to wygląda :kwasny:

Zdjcie009_xqqwhpp.jpg

Opublikowano

Pany mam prośbe do użytkowników a4 1.8T 150 KM. Będę w Koszalinie w niedziele i chciałbym porównać swoje audi z innym ponieważ nie wiem czy moje autko ma wystarczająco dużo mocy. Po przesiadce z1.8 125 KM jakiegoś wielkiego szału w mocy nie czuje :kwasny: to jest pierwsze 1.8 T jakim jeżdże i nie wiem co się po tym spodziewać. Chciałbym zeby ktoś się przejechał ze mną i ocenił, porównał swoją audike.

Opublikowano

hmm pomysł z wyświetlaczem w liczniku całkiem wygodny, przynajmniej nie trzeba odwracać wzroku na bok. Może gdyby otwór wyciąć wyżej i wyświetlacz włożyć w ramkę chrom byłoby bardziej elegancko. Oczywiście pod warunkiem posiadania ramek na pozostałych zegarach.

Opublikowano

Prezesik 18, wspomniałeś o przewodach, które musiałeś prowadzić do komory silnika, ja podłączając czujnik temp. zewnętrznej zaczepiłem się przy klimatroniku kostka B pin 1 ( przewód brązowo żółty ). Tak chyba jest łatwiej. Ortodoxyjni fani marki pewnie się krzywią na takie "nieorimody", ale ja jestem pod wrażeniem, że tak młody człowiek tak śmiało sobie poczyna. :smiley:

Opublikowano

Prowadzenie przewodów pod maskę było nieuniknione. W tym urządzeniu temperaturę obliczana jest na podstawie spadku napięcia na termistorze (termistor jest na 3 piny - masa, zasilanie, sygnał), dlatego podłączenie pod oryginalny czujnik temperatury podłączenie nie wchodziło w grę. Tylko teraz mam termistor przy obudowie ECU i troszeczkę zawyża temperaturę, muszę go przenieść w inne miejsce.

Zostało mi do dopracowania zabudowanie wyświetlacza jeszcze lepiej, i kalibracja spalania. Jest już co raz lepiej.

Ortodoxyjni fani marki pewnie się krzywią na takie "nieorimody", ale ja jestem pod wrażeniem, że tak młody człowiek tak śmiało sobie poczyna. :smiley:

Ja tam zwykle nie przejmuje się zdaniem innym, lubię robić niekonwencjonalne rzeczy które niektórym nie przypadają do gustu, ale to przede wszystkim ma podobać się mnie:wink: Dzięki za miłe słowo, od dzieciaka lubiłem zabawy z elektryką/elektroniką i czuje się w tym niezły :kox: Ten modzik akurat jest bardzo funkcjonalny, fajnie jest poobserwować podczas jazdy aktualne spalanie.

Jadę zaraz sprawdzić koszalińskie drogi i giełdę :decayed:

Opublikowano

Witajcie :)

Jako że bywam u Was od czasu do czasu, a następna wizyta 29 lub 30 marca chętnie bym się z Wami spotkał na handshake w Koszalinie :)

Opublikowano
Pany mam prośbe do użytkowników a4 1.8T 150 KM. Będę w Koszalinie w niedziele i chciałbym porównać swoje audi z innym ponieważ nie wiem czy moje autko ma wystarczająco dużo mocy. Po przesiadce z1.8 125 KM jakiegoś wielkiego szału w mocy nie czuje :kwasny: to jest pierwsze 1.8 T jakim jeżdże i nie wiem co się po tym spodziewać. Chciałbym zeby ktoś się przejechał ze mną i ocenił, porównał swoją audike.

nie ma pogody na sciganie sie ale, 1.8t w serii szalu nie robi. takze nie ma co az tak wiele sie spodziewac : )

Opublikowano

niechcialem sie scigac tylko zeby ktos porownal swoje odczucia podczas jazdy:) myślałem, że będzie lepszy but :wink:

Opublikowano

masterp84 moim zdaniem, jak coś odczuwasz z mocą coś nie tak to powinieneś sprawdzić parę rzeczy. Temat poruszony na stronie Problem z A4 1.8T 150km - wykres tylko 123km ;( - Racingforum - Drag, Drift & Time Attack - Racing Forum

prezesik18

pomysł z komputerem jak najbardziej fajny, wyrezanie w manetce przycisków "duży plus" o gustach sie nie powinno pisać ale mnie sie bardziej podoba między zegarami wyświetlacz. Pozdrowionka:)

Opublikowano

Jak dobrze pójdzie to jutro wpadnie setup na nadchodzącą wiosnę, czyli springi AP Fahrwerke -40 na obie osie :)

Opublikowano

A felgi? :grin:

Opublikowano

koledzy, ktos z koszalina moze mnie podpiac pod kompa celem zgrania logow? wydaje mi sie ze auto moc stracilo i nie wiem gdzie przyczyny szukac.

Opublikowano

Witam,

Poleci ktos sprawdzone miejsce, fachowca lub zaklad w celu wymiany klockow, tarcz hamulcowych i wahacza w audi a4 b8 w Koszalinie lub okolicach?

Od niedawna mieszkam w okolicach Koszalina i nie wiem do kogo warto sie udac w tym celu. Nie chce trafic na pierwszego lepszego mechanika lub zaklad naprawczy, zeby pozniej nie zalowac...

Pozdro!

Opublikowano

gr8 za zordem kieruj się na stacje diagnostyczną środkowa brama pytaj o Szymona zajmują się wyłącznie vw audi usługa jak w serwisie

Opublikowano
koledzy, ktos z koszalina moze mnie podpiac pod kompa celem zgrania logow? wydaje mi sie ze auto moc stracilo i nie wiem gdzie przyczyny szukac.

mozemy Krzysiek ogarnąć jak chcesz:)

Opublikowano

Pw :)