Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla wagi 70kg w dzień treningu ile białka sie powinno brać i w dzien bez ???

http://allegro.pl/gainer-737-3kg-przyrost-masy-probka-gratis-i1508117299.html

coś takiego ?

Tego nie kupuj bo wyrzucisz po 1 razie. Masakrycznie niedobre. Juz ten gainer vitalmaxa w porownaniu z tym 737 to niebo a ziemia.

• Odpowiedzi 7,8 tys.
  • Wyświetleń 388,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja przed treningiem jem kreatyne a w czasie treningu carbo pije sobie przez cały trening i jest ok. po treningu dobry obiad i starcza a wieczorem glutamine przed snem ( została mi więc dokończe puszke )

Opublikowano

A ktoś mi powie co to jest kurde trening na rzeźbę? :tongue4:

Opublikowano

opierdalanie się na siłowni :polew:

Opublikowano

Na rzeźbę to można aero jechać. :cool1: Tak apropo właśnie wskakuję na rowerek. :kox:

Opublikowano

na rzeżbę to więcej powtórzeń :cool1:

Opublikowano

tzn że masz walić w siebie wino..

Opublikowano

wino? Wolę bez, póki co. :wink4:

Opublikowano

opierdalanie się na siłowni :polew:

:polew: no i tak właśnie wygląda w większości trening na rzeźbę, tak naprawdę chyba widziałem z 2 gości co robią trening na rzeźbę z prawdziwego zdarzenia, reszta to chodzi na siłownie po to żeby się pochwalić że "pakują na siłowni" :gwizdanie:

Opublikowano

mowa o winstrolu :mysli: dobrze rzeźbi , widziałem gościa na siłowni u Nas jak zrobił na tym brzuch ale to nie dla mnie

Opublikowano

tak mowa o winstrolu :>

Opublikowano

Witam. Ja też pomykam na siłkę, nie jakoś ekstremalnie ale po prostu lubię :).

Z moich doświadczeń sprawa z siłownią ma się tak:

- po pierwsze liczy się systematyka chodzenia, jeśli to jest efekty będzie widać nie ma bata,

- po drugie dobra dieta albo dla takich mizerniaków jak ja po prostu szamać dużo, często i systematycznie. Organizm przyzwyczajony do systematycznego spożywania posiłków potrafi sobie dawkować niezbędne budulce i energię.

- po trzecie odżywki jakie brałem i dawały efekty to gainery w zasadzie dla zwykłych wyjadaczy chleba bez różnicy jakie, testowałem kilka, kreatyna dla wigoru i nabrania wody też jest ok. Osobiście uważam że najpierw trzeba wziąć od organizmu co sam może zaoferować a później dopiero suplami się wspomagać.

Treningi zależą od tego co chcecie osiągnąć. Jeśli nabrać masy tak jak ja, a zaznaczę, że mam cholernie szybki metabolizm, na siłownie chodzić wystarczy 3-4 razy tygodniowo, każdą partię robić raz w tygodniu, intensywnie do bólu. Raz w tygodniu bo mięśnie żeby rosnąć muszą się regenerować i odpoczywać. Nie da się tego przyśpieszyć. Osobiście za czasów kiedy byłem w formie, praktykowałem stosowanie trzech serii na każde ćwiczenie po 12, 10, 8 powtórzeń przy czym wraz ze zmniejszaniem powtórzeń zwiększałem ciężar. Ciężar należy dobierać z rozsądkiem. Najważniejsze żeby ćwiczenia dobrze wykonywać technicznie. Kiepsko wykonywane ćwiczenia to po prostu strata czasu. Dla budowania masy najlepiej używać wolnych ciężarów - sztangi, hantle itd .. a nie maszyn.

Obecnie po 2 latach przerwy (zmiana pracy, delegacje, kontuzja stawu skokowego z efektem nogi w gipsie, praca dyplomowa) od miesiąca tyram i staram się wrócić do formy :).

Siłownia to sport dla wytrwałych :) Pozdro.

Opublikowano

ja tam na siłowni jestem prawie codziennie, z tym że codziennie robię co innego :kox: nie wiem jak wam się udaje robić więcej niż jedną partię dziennie :mysli: ja jak zrobię porządnie jedną partię to jestem styrany masakrycznie i nie mam siły na co innego :rolleyes:

ale dzisiaj zrobiłem sobie wolne i się w końcu wyspałem :evil: a jutro idę męczyć klatkę :decayed:

Opublikowano

ja na jednym treningu staram sie robić dwie partie mięsniowe , dziś zrobiłem najszerszy grzbietu i triceps chodze 3 razy w tygodniu co 2 dzień i w zupełności wystarczy, dziś stanąłem na wadze i wyskoczyło 97 kg :kox: zatem 2 kg przytyłem , magiczna granica niedaleko :naughty: ale ja ćwicze intensywnie , jak wychodze z siłki to problem mam z trzymaniem kierownicy w aucie i tak ma być.

Do tego odłożyłem całkowicie słodycze, jem ciemny chleb i mięso z kurczaka bez panierki. Dieta jest istotnym elementem budowania masy mięsniowej.

Opublikowano

A ile masz wzrostu? Bo dla kogoś z 190-200cm 97kg to wcale nie dużo.

No i jak już ktoś wcześniej napisał, bez systematycznego chodzenia nie ma właściwie co tracić czasu. A co do diety, to da się, ale wszystko idzie znacznie wolniej. A gainery to zło. :decayed: Miałem problem z nabraniem masy, żarłem jak wieprz itd no i gainera kupiłem. Po miechu, dwóch dostałem 10kg, ale za to pojechało na tłuszcz. Brat teraz cytogenix cytonox, cytocel i białko wpieprzał to urósł w ciągu 2 miechów, siły nabrał, ale w tłuszcz nie obrósł.

Opublikowano

wiem ze 97kg przy 188cm to nie dużo ale zauważ ze 97kg tłuszczu a 97 kg mięsni to zupełnie inaczej optycznie wygląda, taka sama objętość tłuszczu waży dużo więcej niz taka sama objętość mięsni

Opublikowano

Oczywiście, nie mnie to mówić. :) Tyle że 97kg tłuszczu objętościowo to więcej, niż 97kg mięśni - taka mała pomyłka. Tłuszcz jest lżejszy, niż muskle. :hi:

Opublikowano

po dobrym białku zawsze urośniesz :wink4: zależy jeszcze ile tego jesz ale jak jesz porcje większe niz przewidywane to dostarczasz sporo czystego białka co równa się przyrostowi masy mięśniowej (jeżeli się ćwiczy) :good:

Opublikowano

na rzeżbę to więcej powtórzeń :cool1:

tak ale na spalenie mięśnia