Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] S-line w B5?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie!Wiele się mówi na naszym forum o tym ,że nie było s-line w b5.Otóż ciekawostka dotyczy tego ,że kumpel (handlaż samochodów) ściągnął właśnie z niemcowni b5 z 2000 w wersji s-line (oznaczenia.zawiecha itd).Nawet w papierach jest s-line.Facet zna się na wózkach i się trochę kłóciliśmy na ten temat.Dodam że wózka jeszcze nie widziałem na oczy,ale nurtuje mnie strasznie pytanie....było czy nie było w końcu?A może jakiś nawiedzony niemiec zrobił s-line??? :mysli:.Rozwiejcie moje wątpliwości i krzyczcie za bardzo bo ja też uważałem ,że nie było

Opublikowano

s-line były od wersji b6

Opublikowano

s-line były od wersji b6

a dokładnie od modelowego 2003 ,

a co do S-line to moim zdaniem nie było w B5 pojawił sie dopiero w modelu B6 od roku połowy 2002 czyli modelowo2003, spoktałem sie z A4 B5 po face lifcie z czarnym sufitem :shocked: białymi zegrami :shocked: fotelami sport :shocked: obniżoną zawiechą :shocked: silnik 1,9 TDI ale jak dla mnie to była poprostu indywidualna konfiguracja zamawiajacego :cool1:

Opublikowano

s-line były od wersji b6

a dokładnie od modelowego 2003 ,

a co do S-line to moim zdaniem nie było w B5 pojawił sie dopiero w modelu B6 od roku połowy 2002 czyli modelowo2003, spoktałem sie z A4 B5 po face lifcie z czarnym sufitem :shocked: białymi zegrami :shocked: fotelami sport :shocked: obniżoną zawiechą :shocked: silnik 1,9 TDI ale jak dla mnie to była poprostu indywidualna konfiguracja zamawiajacego :cool1:

zwanym ponoć pakietem sport

Opublikowano

Ja też tak uważałem dlatego napisałem, że sie spieraliśmy.Ale jeśli mówicie że można było skonfigurowac taki pakiet na życzenie to można by to nazwac s-line na życzenie.A może jak Cuber pisze indywidualna przeróbka (co też jest ciekawe).Chodziło mi tylko o wasze zdanie,bo j.w. też myslałem że od b6.Pozdro

Opublikowano

nazwac s-line na życzenie.

nie mozna tak nazwac :gwizdanie:

Poprostu nie było czegoś takiego w B5 jak pakiet S-line a przynajmniej w Audi tak tego nie nazwano!

Opublikowano

Ja też tak uważałem dlatego napisałem, że sie spieraliśmy.Ale jeśli mówicie że można było skonfigurowac taki pakiet na życzenie to można by to nazwac s-line na życzenie.A może jak Cuber pisze indywidualna przeróbka (co też jest ciekawe).Chodziło mi tylko o wasze zdanie,bo j.w. też myslałem że od b6.Pozdro

Potwierdzam słowa Cubera. Nie ma czegoś takiego jak s-line w B5.

Od modelu 97 można było dokupić niektóre elementy sport pakietu. W 98 doszły nowe elementy. I tak z każdym rokiem.

Ale nie było to żadne lajn i żadne es. Nie trawię "speców" od s-line w B5 i tych naklejających znaczki s-line w B5 :sick3:

Pro Line Sport i Pro Line Style to prawidłowe nazwy (o ile dobrze zrozumiałem to nazwy te funkcjonowały od roku 1998 do 2000)

Pro Line Sport

* 16-Zoll-Leichtmetallfelgen (felgi 16')

* Sportsitze oder Recaro-Sportsitze (kubełki albo recarosy)

* Sportfahrwerk (sportowe zawieszenie)

* Sportlederlenkrad (skórzana kierownica)

Pro Line Style

* Metallic- oder Perleffektlackierung (lakier metalic albo perłowy)

* Funkfernbedienung für Zentralverriegelung (centralny zamek)

* 16-Zoll-Leichtmetallfelgen (alufelgi 16 cali)

* umklappbare Rücksitzlehne bei Limousine (składane tylne oparcia w sedanie)

* Dachreling bei Avant (relingi dachowe w avancie - być może chromowane)

* Radioanlage Concert I (radio concert I)

Pod koniec produkcji B5, pakiety te połączono i nazwano Professional Line.

Może gdyby moderator podwiesił ten wątek - raz na zawsze skończyłyby się wątpliwości i pytania o s-line w B5 :mysli:

Opublikowano

Konkretna odpowiedz :good:

Już dawno chciałem to wkleić bo kłótnie z kumplami zaczynaja mnie nudzić :kox:

Opublikowano

No to zakończmy!!!A wogóle nikt nie chciał się kłócic.Po prostu pierwszy raz się z tym spotkałem i mnie to zaciekawiło.Wystarczyło dokładnie przeczytac mego posta i wszystko.JA TEŻ UWAŻAM ŻE S-LINE OD B6.Zielony niech zakończy wszystko jasne.Armistead fajna rozpiska :good:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...