wroclav Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Witam Chciałem podzielić się swoją refleksją na temat różnicy cen w Aso a np. na aukcjach Allegro. Otóż ostatnimi czasy potrzebowałem kilka rzeczy, których poszukiwałem w internecie. Zameczka schowka i dywaników gumowych do mojej B6. Na allegro nieoryginalne dywaniki z wysyłką kosztują ok 110 pln.Nie mówię tu oczywiście o dywanikach "uniwersalnych" a o dedykowanych do a4 b6. W Aso dałem za nie 135 pln. Zameczek schowka na Allegro 140 pln a w Aso 130 pln. Pytałem również o komplet dołu zderzaka s-line z grillem i kratkami .W Aso 1200 pln a w necie 1500 najtaniej nowe. Na stronach klubowych również można wychwycić okazje znacznie przewyższające ceną koszta z Aso. Reasumując wydaje mi się ,że ceny w salonach stały się naprawdę konkurencyjne względem kanałów do tej pory najtańszych. Warto sprawdzić i podlecieć parę kilometrów do salonu niż kupować przez neta z przeświadczeniem ,że trafiliśmy mega okazję a tak naprawdę przepłacamy. Pozdrawiam
Flyer Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 To nie ceny w ASO staly sie konkurencyjne, tylko sporo ludzi chce zarobic na niewiedzy ludzi. Poprostu utarlo sie, ze w ASO jest wszystko drogie... A czasami nawet zrobic rozrzad w ASO jest taniej niz u zwyklego mechanika.
letallec Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Masz racje. Ja moge dodac jeden przyklad kosza 2DIN do B6. Swego czasu jak zmienialem to w ASO byl tanszy niz uzywany z allegro.
wroclav Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2010 Część osób z klubu też na co dzień handluje częściami i faktycznie czasem można coś wyrwać w super cenie ( ja tanio kupiłem od klubowicza kierę ) ale czasem ceny jeżą włosy na głowie... Oczywiście po lekkiej przepychance ceny często ulegają zmianie
Orange Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 co do rozrządu to sam z czystej ciekawości zadzwoniłem do ASO. akurat mieli dobrą promocje i komplet z robocizną coś k 1100zł dałem
przemciotorun Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 poliftowe podszybie do b5 na allegro 200 zl sam ten dlugi element, w aso 250 za caly komplet 4 elementy :gwizdanie:
Buba Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 zadna nowosc, od dawna wiadomo ze na alledrogo sa ludzie ktorzy robia takie numery i szukaja ludzi ktorzy dalej mysla ze alledrogo jest strona tylko z okazjami za pol ceny
slepy Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 masę części idzie wyrwać taniej z aso, a jeszcze jak ktoś ma zniżki :gwizdanie:
Knob Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Ja robię zakupy, jeśli chodzi o oryginalne części, w http://www.getem.pl/ Najpierw sprawdzę ceny w ASO, a potem zamawiam w GETem. Do ASO Suwałki mam 45km i muszę zamawiać osobiście. W ASO Białystok zamówić mogę telefonicznie, ale podróż 100km. W GETem jest taniej, nawet jak i doliczę przesyłkę. Np: pilot w ASO kosztował 290zł + droga, w GETem 240zł z przesyłką.
Rekomendowane odpowiedzi