Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Jakie koszty podniesienia mocy??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakie koszty do podniesienia mocy w afn 110 km tak do 150-160 ps? czytałem ze program nie wystarczy ze trzeba wymienic turbo itd,jakie koszty mniej wiecej do osiagnieca takiej mocy i co wymienic zeby sie nic nie działo???pzdr

Opublikowano

turbo AWX, BRD, wtryski AL lub inne, FMIC no i program :good:

koszt hyyy...

turbo 700-1000 , wtryski koło około 1000, FMIC to różnie od 600 -1200 , i program zalezy gdzie około tysiaka i mozna śmigać :kox:

Opublikowano

troche za mocno rozpedziles sie z tym AL, Kolega ma AFN-a[br]Dopisany: 05 Grudzień 2010, 13:34_________________________________________________ale fakt ok 4tzl trza wybulic

Opublikowano

troche za mocno rozpedziles sie z tym AL, Kolega ma AFN-a[br]Dopisany: 05 Grudzień 2010, 13:34_________________________________________________ale fakt ok 4tzl trza wybulic

a no racja ja wedle mojegoo AJM-a myslałem :decayed:

Opublikowano

A po co kolego odrazu aż 160 koni. Na samym programie mozna pociagnac do 130 bez problemu na poczatek. Jak to za mało bedzie to wtedy robic dalej....

Opublikowano

no i przestraszyliście kolegę ceną, chyba zrezygnował :tongue4:

Wcale mu się nie dziwię :decayed: najzwyczajniej w świecie średnio to się opłaca :tongue4:

Opublikowano

Sam program to przyrost 135-140km - koszt 800-1200zł

Chcesz wiecej :naughty:

ingerujesz w mechanike

Zmiana turbo na AWX to koszt 500-1500zł - przyrost max 150km :gwizdanie:

Zmiana wtrysków 216(kompletne to koszt 1200-1400zł mozesz też wymienic same końcówki bedzie taniej)

Montaz większego Coolera FMIC albo od Alfy w ori miejsce, w przypadku FMIC min 500zł z załozeniem ze sam sobie wszystko robisz :gwizdanie:

Z takim setupem zrobi sie na jakieś ~160km

kolejne koszty przypadkowe to wymiana sprzęgła(troche boli kieszeń) przepływomierz węże gumowe itd

Ogólnie zeby AFN miał te 155-160km trzeba wrzucić z 5tys :kox:

na 18X kuca trzeba z 7tys władować :gwizdanie:

Opublikowano

Sam program to przyrost 135-140km - koszt 800-1200zł

Chcesz wiecej :naughty:

ingerujesz w mechanike

Zmiana turbo na AWX to koszt 500-1500zł - przyrost max 150km :gwizdanie:

Zmiana wtrysków 216(kompletne to koszt 1200-1400zł mozesz też wymienic same końcówki bedzie taniej)

Montaz większego Coolera FMIC albo od Alfy w ori miejsce, w przypadku FMIC min 500zł z załozeniem ze sam sobie wszystko robisz :gwizdanie:

Z takim setupem zrobi sie na jakieś ~160km

kolejne koszty przypadkowe to wymiana sprzęgła(troche boli kieszeń) przepływomierz węże gumowe itd

Ogólnie zeby AFN miał te 155-160km trzeba wrzucić z 5tys :kox:

na 18X kuca trzeba z 7tys władować :gwizdanie:

5tyś minimum :decayed:

ale na początek mozesz własnie walnąć sam program i jest git :good:

Opublikowano
  • Autor

dzieki za info,trzeba sie teraz zastanowic

Opublikowano

lepiej to cie wyjdzie swapujac silnik AWX, za 5tys będziesz miał 130km + program :gwizdanie:

Opublikowano

W v techu mozna wypozyczyc boxa, zalozysz i zobaczysz przez miesiac jezdzenia czy ci taka moc ci wystarczy czy dodatkowo ingrowac w mechanike

Opublikowano

lepiej to cie wyjdzie swapujac silnik AWX, za 5tys będziesz miał 130km + program :gwizdanie:

AWX + program ja teraz tak robie :good:

Opublikowano

A nie lepiej kupić AWX w b6? niż pakować w b5

Opublikowano

ty to turbo tylko wkładasz :tongue4: a ja pisałem o calym silniku

Opublikowano

ty to turbo tylko wkładasz :tongue4: a ja pisałem o calym silniku

aaaa no faktycznie :tongue4:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja mam takie pytanie ,bo mam AFN-a po chipie. Ostatnio okazało się, że turbina nadaję się do czyszczenia i chciałem się zapytać czy opłaca się zakładać samo turbo z AWX czy lepiej wyczyścić tą co mam ?

Opublikowano

ja mam takie pytanie ,bo mam AFN-a po chipie. Ostatnio okazało się, że turbina nadaję się do czyszczenia i chciałem się zapytać czy opłaca się zakładać samo turbo z AWX czy lepiej wyczyścić tą co mam ?

jak załozysz samo turbo, to cos tam sie poprawi w odczuciach góra skoro masz program obecnie, ale bez korekty obecnego softu nie bedzie dużych róznic :wink4: Jelsi byś sie zdecydował na taki zabieg i robił korekte softu to załóż chociaz nadkole S4(wentylowane)

Opublikowano

jak załozysz samo turbo, to cos tam sie poprawi w odczuciach góra skoro masz program obecnie, ale bez korekty obecnego softu nie bedzie dużych róznic :wink4: Jelsi byś sie zdecydował na taki zabieg i robił korekte softu to załóż chociaz nadkole S4(wentylowane)

Jeśli wcześniej działało wszystko dobrze i turbo pompowało tyle co miało pompować to nic nie odczujesz, jeszcze jak trafisz na trefny egzemplarz i turbo będzie późno wstawać..to może być nawet gorzej. Wyczyść te co masz i jeździj, kase zatrzymaj jak ci się sypnie te co masz to wtedy wkładaj większe i na korekte ;-)

Opublikowano

no chyba tak zrobię :) mechanik polecił mi dobrego gościa co wyczyści mi za ok 200 zł z piaskowaniem.