AudioBas Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Witam! Zima dała chyba o sobie znać A może to zbieg okoliczności... Z dnia na dzień przestał działać mi centralny zamek :/ Sprawa wygląda tak, że jakby w ogole nie reagował. Drzwi otwieram ręcznie i po przekręceniu kluczyka otwiera mi tylko jedne drzwi. Robiłem mały test... Wsiadam do samochodu wciskam guzik na pilocie. Kierunki mrugają i słyszę, że w bagażniku jakby coś tam próbowało działać, ale bez rezultatów. Dodatkowo teraz nie mogę otworzyć klapki wlewu paliwa, bo centralny nie reaguje Jakieś pomysły? Co tam mogło się popsuć? Dodatkowo nie ważne czy naciskam przycisk na pilocie czy guzik w drzwiach kierowcy (do otwierania/zamykania wszystkich drzwi) brak reakcji Jedynie słychać jakby pracował jakiś silniczek w okolicach bagażnika Pomożecie?
grzesiek88 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 to co slychać to pompka ona jest pod wykładzina z prawej strony w bagażniku dobierz się do niej i zobacz może wężyk spadl albo wirnik się rozleciał
Konrad.jpg Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 A żeby awaryjnie otworzyć to wystarczy dmuchnąć w wężyk
AudioBas Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2010 Ok, pompkę znalazłem, była w jakieś takiej hmmm gąbkowatej otulninie... Wężyki są dwa... Są podłączone... Jak wciskam guzik na pilocie pompka coś tam pracuje, ale nie zamyka/otwiera.... Da się ją rozebrać??
Konrad.jpg Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Da się rozebrać , ściągnij wężyki i zobacz czy dmucha
grzesiek88 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 tak ona jest na takich zatrzaskach ja ją rozbierałem bo zimne luty miałem ty też to sprawdz
AudioBas Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2010 Ok ściągnąłem wężyki... Wciskam guzik pompka pracuje ale nie daje powietrza ;/ Dmuchałem/wciągałem wężki i otwieram klapkę wlewu lub drzwi Chciałbym rozebrać tą pompkę czy mogę wypiąć ją z tych kostek? Nie bedę musiał nic później kodować???
AudioBas Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2010 Ok mam ją w ręce.... Powiedzcie mi jak gołym okiem zobaczyć czy ten wirnik sie nie ukręcił??? [br]Dopisany: 05 Grudzień 2010, 16:17_________________________________________________Uuuuu chyba juz wiem..... Rozsypało mi się to po odkręceniu tych 3 śrubek
mech15 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 było :szukaj: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=83065.0;highlight=pompka+zamka
AudioBas Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2010 Dziękuję Panowie za szybką reakcje oraz pomoc Teraz będę kombinował z tym silniczkiem....
grzesiek88 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 niewiem czy nie musisz w nową zainwestować
AudioBas Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2010 Tak, będę musiał kupić, ale z małymi przeróbkami pasuje od innych samochodów
rysiuu Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Najprościej kupić najtańszą pompkę i wymienić silnik wraz z wirnikiem. Co do awaryjnego otwarcia, to w B6 za prawym boczkiem jest wypuszczone plastikowe cięgno do ręcznego odblokowania bolca łapiącego klapkę. Sprawdź czy w B5 nie jest podobnie.
slepy Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Mam taką pompkę na sprzedaż, silniczek i wirnik cały, tylko coś płytka daje po piżdzie, bo nie daje sygnału na silniczek, 80zł z przesyłką, jak coś to pw
DeeJay_Kill Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 W razie czego, kup pompkę np. od Golfa III - da się przerobić
AudioBas Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2010 Właśnie dzis nabyłem od golfa III Ale ze spalonym silniczkiem - jutro wymienie.... Ta z golfa widać ma lepszy grubszy hmmm jakby to nazwać "wirnik"....
Rekomendowane odpowiedzi