daniels_85 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Witam! Odkąd pojawiły się mrozy mam problem z niedogrzaniem silnika. Przypuszczam, że winny jest termostat, który się nie zamyka lub po prostu go nie ma. W którym miejscu się znajduje i w jaki sposób zabrać się do jego ewentualnej wymiany?
Dev Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 musisz dojsc z kanalu, termostat jest obok pompy wody. Potrzebujesz klucze i czysta miske, przy okazji wymien plyn
daniels_85 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2010 Z wymianą płynu dobry pomysł. Zapytam przy okazji: ile litrów wchodzi do tego silnika?
masterp84 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 u siebie kolego wlalem cos kolo 6 litrow
Dev Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 kup 4 litry lub 5 koncentratu, reszte zalej woda zdeminaralizowana (do akku) i bedzie ok
Fakier Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Z tego co pamiętam to chyba z 5 litrów, ale sam ostatnio jak zmieniałem (spuszczałem przy chłodnicy, nie odkrecałem kolanka przy pompie) to weszło mi chyba troche ponad 4 litry. Kolega radi był szybszy jednak 6 litrów.
Rekomendowane odpowiedzi