plastuch Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Witam forumowiczów Jest pytanie odnoście regulacji twardośći amortyzatorów gwintowanych, mianowicie czy te dwa nacięcia do tego służą?? Z góry dzięki
Michał Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 chodzi o te dwie dziurki? one są do odkręcania dekla, żeby wymienić wkład amora np przy regeneracji regulacja twardości jest u góry tłoczyska, tak jak na foto
mrogal Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Witam forumowiczów Jest pytanie odnoście regulacji twardośći amortyzatorów gwintowanych, mianowicie czy te dwa nacięcia do tego służą?? Z góry dzięki nie masz regulacji slusza by odkrecic ta czapke wokol trzpienia by wyjac wklad
Michał Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 tylko nie kręć tego bo Ci olej ucieknie
plastuch Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2010 spoko jeśli chodzi o tłoczek to ja mam taki jak ten od lewej to co mam regulacje czy nie
Pucek Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 tylko nie kręć tego bo Ci olej ucieknie do dobry żart po odkręceniu nakrętki z dwoma okrągłymi dziurami nic się nie stanie, wyciągniesz wtedy tylko wkład amorka
mrogal Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 spoko jeśli chodzi o tłoczek to ja mam taki jak ten od lewej to co mam regulacje czy nie nie masz, mam takie amorki u siebie sa bez regulacji to wytloczenie na klucz jest po to by ci sie tloczysko nie krecilo w trakcie montazu sprezyny i tego szajsu do kupy
plastuch Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2010 to do d*py ide wkładfać ori zawieche szkoga mi gwinta męczyć po tych bryłach
slepy Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 to do d*py ide wkładfać ori zawieche szkoga mi gwinta męczyć po tych bryłach idz, idz , mój zamarzł w takim położeniu ale już dogadałem zawieche ori z Moskalem, i na święta bedzie prawie seria
plastuch Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2010 Ale to co wylane?? Czy tak zglebiłeś mi jóż jedna nakrętka powiedziała dowidzenia
slepy Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Ale to co wylane?? Czy tak zglebiłeś mi jóż jedna nakrętka powiedziała dowidzenia :thuelka mbdown: sam nie wiem co się stało , chyba się wylały suki i zamarzły, bo jak wczoraj podniosłem do góry, to koła zostały w takim położeniu jak na fotce, też myślałem że to nakrętki pękły, bo z tyłu są plastikowe
krzysiek23 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 amorki jakby wylaly to i tak nic nie maja z wysokoscia auta ktora ustala sprezyna,ty go tak opusciles i nie mozesz podniesc teraz?czy jak rano przyszedles to tak juz wygladal?
slepy Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 amorki jakby wylaly to i tak nic nie maja z wysokoscia auta ktora ustala sprezyna,ty go tak opusciles i nie mozesz podniesc teraz?czy jak rano przyszedles to tak juz wygladal? był podniesiony do góry , dojechałem w sobotę do mojej dziewczyny (25km), i jak wysiadłem to siedział już tak jak na foto jedną stroną:gwizdanie:, rano jak przejechałem z 200m druga strona siadła tak samo
Michał Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 po odkręceniu nakrętki z dwoma okrągłymi dziurami nic się nie stanie, wyciągniesz wtedy tylko wkład amorka który też jest w oleju mówię o swoim KW Variant 2 z regulacją twardości
Pucek Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 po odkręceniu nakrętki z dwoma okrągłymi dziurami nic się nie stanie, wyciągniesz wtedy tylko wkład amorka który też jest w oleju mówię o swoim KW Variant 2 z regulacją twardości może przy amorkach z regulacją twardości tak jest, ale przy normalnych oleju tam nie ma
norka Opublikowano 8 Grudnia 2010 Opublikowano 8 Grudnia 2010 spoko jeśli chodzi o tłoczek to ja mam taki jak ten od lewej to co mam regulacje czy nie nie masz, mam takie amorki u siebie sa bez regulacji to wytloczenie na klucz jest po to by ci sie tloczysko nie krecilo w trakcie montazu sprezyny i tego szajsu do kupy a ja mam amortyzatory z regulacja twardosci i wygladaja tak samo wciskam tloczysko do konca i krecac imbusem (tloczyskiem) rególuje twardosc
plastuch Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2010 ooo dzięki Norka za podpowiedz lece do garażu jutro sprawdzić
Michał Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Plastuch sprawa z regulacją twardości wygląda tak: -tak jak mówił norka, wciskasz tłoczysko do końca, zakładasz imbus i kręcąc całym tłoczyskiem wyczuwasz lekki skok, wtedy zaczynasz regulować twardość (w prawo-twardo, w lewo-miękko) -jest też druga opcja, w tłoczysku u góry jest mała śrubeczka imbusowa, nie musisz wciskać tłoczyska do końca, wystarczy że kręcisz tą śrubeczką i regulujesz twardość twardość jest bez problemu wyczuwalna w rękach, przy maksymalnie skręconej twardości ciężko jest ruszyć tłoczyskiem na foto masz obydwie opcje, strzałką zaznaczona ta mała śrubeczka
aju Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 u mnie tam dodatkowo jest strzałka w oba kierunki[br]Dopisany: 10 Grudzień 2010, 17:41_________________________________________________ ide wkładfać ori zawieche szkoga mi gwinta męczyć po tych bryłach mięczaki
plastuch Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2010 u mnie tam dodatkowo jest strzałka w oba kierunki[br]Dopisany: 10 Grudzień 2010, 17:41_________________________________________________ ide wkładfać ori zawieche szkoga mi gwinta męczyć po tych bryłach mięczaki Ja ponad tydzień jeździłem na -70 a drogi nie odśnieżone. Wysrała się nakrętka z przodu i ni huhu nie da się wyżej czekam na paczke od Buby i przy wymianie wachaczy rozważe powrót gwinta Dzięki pany za info z gwinde
Rekomendowane odpowiedzi