KICHOL Opublikowano 28 Października 2007 Opublikowano 28 Października 2007 Włączam światła mijania i po ok 20sek gaśnie mi jeden xenon.czy zarówka padł czy co innego. Xenon jest ori.
cayenne Opublikowano 28 Października 2007 Opublikowano 28 Października 2007 jeżeli ktoryś z żarników błyśnie w momencie odpalania świateł i zaraz gaśnie świadczy to pogorszonej przewodności na którymś ze styków, ale po stronie wysokiego napięcia.Proponuje zdemontować zapłonnik z żarnika i sprawdzić czy któryś styk nie jest wygięty lub zaśniedziały.
KICHOL Opublikowano 28 Października 2007 Autor Opublikowano 28 Października 2007 Nie patrzyłem czy błyska ta żarówa jedyne co zauważyłem to jest to że od chwili zapalenie świateł mija kilkanaście sekund i żarówa gaśnie. We środe rozbiorę światło poczyszczę poruszam o efektach zamelduję.
schiller Opublikowano 28 Października 2007 Opublikowano 28 Października 2007 rozumiem ze gaśnie tylko jedna strona? jeśli tak to zamień miejscami i będziesz miał pewność czy po prostu żarnik się nie "kończy"
lukaszr Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 Nie patrzyłem czy błyska ta żarówa jedyne co zauważyłem to jest to że od chwili zapalenie świateł mija kilkanaście sekund i żarówa gaśnie. We środe rozbiorę światło poczyszczę poruszam o efektach zamelduję. Kichol, kup sobie preparat do czyszczenia styków. Bardzo pomaga i chroni styki.
Spidan Opublikowano 30 Października 2012 Opublikowano 30 Października 2012 U mnie taki problem, rok temu zmieniałem żarniki, od kilku dni co kilka odpaleń nie świeci się jeden xenon, ale jak załączam 3-4razy przełącznik to w końcu się odpala i potem już świeci.Po tym jak odpalam xenony to świecą,ale za 2-3 dni znów się nie odpala i muszę kilka razy odpalać źarnik zanim zaskoczy.Żarnik czy przetwornica do wymiany?
pioteros Opublikowano 30 Października 2012 Opublikowano 30 Października 2012 przetwornica żeby odpalić żarnik xenonowy potrzebne jest bardzo duże napięcie, które potem spada, jesli przetwornica odpala po kilku próbach to znaczy że już się kończy
Rekomendowane odpowiedzi