Hugo Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Co zrobić żeby się pod innym nickiem nie zalogował ? Zablokować IP. Szczególnie jak ma zmienne Nie ma z tego co widzę [br]Dopisany: 19 Grudzień 2010, 06:44_________________________________________________ jeszcze go nie blokujcie, mi ani kasy ani towaru nie przyslal, w poniedzialek go przycisne. Spokojnie. Czekamy na rozwój sytuacji. Mam nadzieję , że zamówione części oraz przelewy dotrą :gwizdanie:
KANAL Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 A ja tak od siebie, po czesci nie w temacie bo nic od niego nie kupilem ale co zauwazylem... kupil to A4 2.6 za mniej niz 8tys zł. Sprzedał RECARO za przynajmniej dwa kloci, dwa razy auto uczestniczyło w kolizji - moim zdaniem celowo bo wyszedł na tym grubo do przodu. 2 kolizje w ciagu pol roku na ktorych zarobil ladnych pare groszy to nie przypadek. Widocznie pieniadze od TU mu nie wystarczyly. W podpisie mial ze robi mechanike i blacharke i podany byl nr telefonu. Jezeli to prawda a nie podpucha to dziwne ze nr nie odpowiada. Kolejny walek.
Rafal_ Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 mi w końcu dzisiaj kasa dotarła na konto mimo wszystko radzę omijać z daleka jego oferty
fusse Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 no i niestety, paczki nie ma, kasy nie ma, nie odzywa sie nawet przez sms. postawilem mu termin, prawdopodobnie pojde na policje, musze zaczac zbierac dowody i namiary, miedzy innymi ten temat bedzie rowniez dowodem. prosze was, tych ktorzy mieli transakcje zwiazane z tym Panem, o przyslanie mi na PW dane jakie on podawal, albo jeszcze lepiej jak ktos wysylal cos do niego i ma jego adres i nazwisko. wszystko w celu zidentyfikowania czlowieka, bo widze,ze wyslalem mu na konto kase z innymi danymi ,a tutaj kolega wrzucil screen i tez sa inne dane podane... Administratora prosze o podanie danych do Pana, IP, email i co tam jeszcze mooze byc. Nie popuszcze, ,,bo chamstwa nie zniese" .
Gwerty Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 ja tez niedostałęm do tej pory zwrotu pieniedzy.
Nosb Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Do mnie magiel byl wyslany 16-tego kurierem ( 5 dni roboczyh minelo ) No coz... Poczekam chwile a potem bede zalatwiał sobie inaczej . Generalnie niby cos tam wysyla , oddaje ale po kiego takie jazdy ? Mam adres , nr konta ( wiec dane wlasciciela ) i korespondencje. Mialem kilka podobnych przypadkow w dwoch interweniowala policja i jestem spokojny bo wiem ze tak czy srak towar przyjdzie , odda pieniazki lub bedzie mial nieprzyjemosci Podejrzewam , że osob podobnych do nas jest wiecej
Flyer Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze i tak czesc osob oleje sprawe, a jemu kasa zostanie w kieszeni.
OGr Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Dokładnie - miałem kiedyś podobny przypadek. Koleś miał mi robić blok wodny na kartę graficzną. Dostał kartę na wzór, przysłał kilka zdjęć i kartę wcięło - a wtedy kosztowała około 600 zł. Sprawa zgłoszona na policji jednak nic im się nie udało zrobić i 600 zł poszło się walić. Ja byłem na przesłuchaniu, koleś też - twierdził że jest strasznie chory i ma ciężkie chwile - pół roku zwodzenia kurde. Co chwilę jest w szpitalu itp ale telefonów, maili, sms'óe to oczywiście nie odbiera. Paranoja w tym kraju.
Nosb Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Ja to pewnie podjade jak nie odzyskam Tylko najpierw musze zdobyc dane wlasciciela konta na ktore przelalem pieniazki i poprosze ladnie o ich oddanie no ale jeszcze chwile poczekam na jego odpowiedz ( moze sie doczekam ) . Jak cos moge kogos zabrac po drodze dla towarzystwa
moskal Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Ja to pewnie podjade jak nie odzyskam Tylko najpierw musze zdobyc dane wlasciciela konta na ktore przelalem pieniazki i poprosze ladnie o ich oddanie ja płaciłem za RECARO temu gościowi : Rafał Świetłowicz , ul.Orla 64/20 , 59-300 Lubin nr. konta 30-2340-0009-0390-4030-0000-2241 a sprzedawał mi fotele ( 21-09-2010) jeszcze zanim zaczął sprzedawać hurtowo na forum inne klamoty
Nosb Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 No to ja mialem takie same dane do wplaty Dzieki stary byku
Flyer Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 nie tylko Wy czekacie na kase http://www.handeldlugami.pl/www/dlug,002022500942,rafal,swietlowicz.html
Nosb Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Stary stary... Ale jaki jurny A wracajac do tematu to napisalem mu kolejne PW ( pierwsze pisalem zanim znalazlem ten temat temat z zapytaniem co z wysylka itp ) , ze widze co sie dzieje i ze : albo dowod nadania , albo natychmiastowy zwrot pieniazkow. Zobaczymy co odpisze (jesli wogole ) . BTW : to moj drugi podobny przypadek na forum ( wczesniej bylo kolega o ile dobrze pamietam grzesiek jakis z warszawy ) . Z nim bylo zamieszanie o jarzma do hamulcy 312 mm ( dziwny zbieg okolicznosci ) .
Sqizzy Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Grubsza opcja ten koleś: http://www.bmw-syndykat.pl/printview.php?t=7049&start=20&sid=fd50a9c291946c3a6097f62fe46aaf4a
Flyer Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 312MC nie logowal sie na forum od 19 grudnia.
Nosb Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Haha niezle Ale mam trop http://nk.pl/#profile/14763558 Widocznie to zona naszego "kolegi" lub np siostra (niewazne bo do niej szla kasa na konto ) . Zawsze mozna do ich 400 przeszlo znajomych napisac ze oszukuja ludzi Pewnie sie im niemilo zrobi Zawsze to jakis sposob na odreagowanie Rozne sa sposoby zarabiania na swieta :] Dla mnie to jest normalne oszustwo i to na duza skale. To trzeba po prostu zglaszac i dodawac linki do innych for z takimi tematami jak np to bmw
Nosb Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Wiec to ta mila pani ktora oddaje pieniazki za meza i odpisuje na sms
!Tommy Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 przedstawie Wam moją podobą historię z zakupem alusów na allegro różni się bo to nie firma chciała mnie oszukać lecz jakis szczyl sie podszywał ale to pokazuje, że takie sprawy to nie jest problem do rozwiązania jak ktoś chce to prosze link http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=176736.0 312MC też mógłby sobie przeczytać tekst z linku powyżej
Krycha Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2010 Ostatnio ja też dowiedziałem się, że na forum BMW też sporo namieszał, także nie jesteśmy pierwszym forum wystukanym przez tego Pana. Daniel ja też dostałem przelew z tych danych co Moskal podał.
Rekomendowane odpowiedzi