tomasimo Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Panowie mam pewien mały problemik , byłem u znachora na kompie i wyszło ze poduszka walnieta pod silnikiem. I tu jest problem znachor wie ze poduszka ale nie wie która , czy to mozliwe ze vag nie pokazuje która zła. Wiec jak sprawdzic.
maniek TDI Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Tylko przy lewej poduszce jest czujnik.
Musashi Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 blad nie wskazuje ze poduszka nie spelnia swojego zadania. czesto poduszka wciaz dobrze dziala pomimo VAG wskazuje niesprawnosc. jezeli jest sucha, nie przejmowalbym sie zbytnio.
ERW0 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 tak moja była sucha ale już wgnieciona do środka i na pewno już nie spełniała swojej funkcji.
tomasimo Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 No chyba trza wymienic , bo telepie silniorem tzn ta osłona na silniku strasznie sie trzesie a widziałem w innych autach ze ona praktycznie sie nie rusza. A i pewnie na kabinę troche drgan przechodzi .
wrclaguna Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 ja bym wymienil zel sie pewnie juz wylal a guma pewnie jeszcze popekala i dlatego telepte motorkiem po zgaszeniu sprawdz druga poduszke i plecionke jeszcze
tomasimo Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2010 A o co chodzi z tą plecionką ? Mam ja wymienic ?Bo w sumie jakis czas z zaworu egr pomalutku ale długo kapał olej i ta pleciona faktycznie nie wygląda za dobrze , co sie dzieje jak ona nie spełnia swojego zadania. A i czy mam wymienic dwie poduszki na raz ? Dzieki za odpowiedzi chłopy .
wrclaguna Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Plecionke masz zaraz przed katalizatorem sprawdz jej stan czy nie przedmuchow i czy nie jest popekana . Jezeli chodzi poduszki musisz je sprawdzic na podnosniku w jakim sa stanie ( czy guma jest cala i nie popekana )
tomasimo Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2010 Jak sprawdzic ze plecionka do d*py jest ? Co to znaczy" czy nie ma przedmuchów" I jak ewentualnie ją sie wymienia . Bo zdaje mi sie ze jest chyba padnieta . Dzieki za odpowiedzi .
wrclaguna Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 nazywa sie plecionka ze wzgledu na taki oplot na krzyz tu masz pogladowe fotke tego http://moto.allegro.pl/zlacze-elastyczne-audi-a4-a6-vw-passat-superb-tdi-i1341992542.html
tomasimo Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2010 Dzieki ale wiem jak wygląda pleciona i wiem gdzie jest , ale jak ją sprawdzic czy dobra jest ? Bo tego za cholere nie wiem .W sumie droga nie jest
Daimos Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Dzieki ale wiem jak wygląda pleciona i wiem gdzie jest , ale jak ją sprawdzic czy dobra jest ? Bo tego za cholere nie wiem .W sumie droga nie jest za bardzo plecionki nie da się sprawdzić, co najwyżej nieszczelność będzie widać plecionka ma to do siebie, że od środka zabija się sadzą i przestaje tłumić drgania (robi się sztywna) dlatego jak nie wymienisz to się nie przekonasz czy była ok
verpa Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 a czy ta plecionka znajduje się zaraz za turbina? Bo u mnie druty na niej są popękane...
wrclaguna Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Tak miedzy turbina a katalizatorem
tomasimo Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2010 Tą plecione z jednej strony przykręca sie do turbulum a z drugiej spawa, i tu pytanie czy nie zaszkodzi to turbince ? Wiem wiem pewnie mechanicy wiedzą co robią ale .... wiecie jak to jest . U mnie pleciona do wymiany , wiec zobaczymy czy cosik to da no i te poduchy . Tylko ze poduchy strasznie drogie a te tanie to pewnie szajs jest , macie jakie godne i tanie do polecenia.
Musashi Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 nic sie nie stanie. mechanik zdemontuje kat z rura i plecionka , odetnie plecionke , przymierzy nowa z zamontowanym ukladem, delikatnie przyspawa punktowo, ponownie zdemontuje przyspawa docelowo i dopiero zamontuje.[br]Dopisany: 23 Grudzień 2010, 00:12_________________________________________________poduszki tylko lemforder
wieczor15 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Opublikowano 24 Grudnia 2010 poduszki tylko lemforder tylko gdzie takie dostać?? wszedzie gdzie dzwonie to tylko oryginał za 410zł
antonio Opublikowano 24 Grudnia 2010 Opublikowano 24 Grudnia 2010 poduszki tylko lemforder tylko gdzie takie dostać?? wszedzie gdzie dzwonie to tylko oryginał za 410zł z miesiąc temu byłem z kumplem w ASO i kupiliśmy poduszkę za 330 PLN (402PLN - 18%) zagadaj dobrze o rabat
wieczor15 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 na rabat -nie da rady ale znalazłem tutaj http://e-autoparts.pl/catalog/silnik-zawieszenie-poduszka-silnika-c-1300_1301.html 366 zł z przesyłką oryginał.znalazł ktoś może taniej??
Rekomendowane odpowiedzi