Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BKN] 3.0 TDI, pakiet czerń - RECARO, Listwy S4 - 24.11.11r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzisiaj z kumplami ze wsi pojechaliśmy strzelić sobie parę fotek :polew: :polew:

ogólnie moja a4 stoi jak koza :bag:

dostałem tez zaproszenie na VAG Event więc nie jest źle

DSC_0413%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0457%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0467%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0442%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0474%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0487%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0495%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0534%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0536%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0561%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0514%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0499%20%5B1024x768%5D.JPG

No rzeczywiście koza... :wink4::slina:
Opublikowano

no w porównaniu do reszty to linie podwozia ma dużo wyżej stąd stoi jak koza :)[br]Dopisany: 05 Maj 2011, 09:43_________________________________________________

cichuteńko wszystko :wink4:

przejedź przez jakiś odcinek z serią łat, a juz cicho nie będzie :) jak ci się trafia taki dobry odcinek ze 40-50m... na końcówce już zawais będzie głupiał tyci :)

Opublikowano
  • Autor

nawet nie wyobrażasz sobie po jak krętych a zarazem dziurawych drogach czasami użytkuje auto jednocześnie ciesząc się mocą i napędem i zero problemów obojętnie czy opona ma profil 40 czy 35, raz mi tylko w ulewie lekko sprężyna lub ewentualnie tłoczysko od wilgoci skrzypiało ale to może przez parę kilometrów, a tak to z dobre 10tys km i nic, a wszystko skręcone jest dosyć nisko

Opublikowano

Rdzewek koniecznie musisz coś z wydechem pokombinować, ale poza tym furka wygląda malyna :naughty:

Opublikowano

Rdzewek u nas nie da sie cieszyc moca i napedem przy 19" i tak niskiej oponie :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Rdzewek u nas nie da sie cieszyc moca i napedem przy 19" i tak niskiej oponie :kwasny:

nie no co bez przesady, tutaj akurat między Lęborkiem a Wejherowem jest parę świetnych tras, krętych o fajnie wyprofilowanych zakrętach i gładkiej powierzchni, no i co najważniejsze znikomym ruchu, sama krajowa 6 też jest super, tylko za dużo pojazdów zaczęło nią śmigać (kiedyś było zdecydowanie spokojniej) parę tras jest tragicznych jak np Lębork-Łeba ale je też już zaczynają poprawiać. Kłopoty zaczynają się w małych wioskach no i co najgorsze w miastach, tam to prawdziwa walka o przetrwanie.

Chociaż przyznaje że przekładam koła gdy chce bardziej agresywnie pośmigać, jutro jadę do Warszawy i też nie wyobrażam sobie wypatrywania dziur ze 100m i śmigania na 19" przy 40km/h

No ale coś za coś, chociaż muszę przyznać że drogi się poprawiają, robi się coraz ciekawiej. Zauważcie że tam gdzie położą 15km świeżego, nowego asfaltu, i nie będą po nim śmigać żadne ciężarówki to taka trasa na prawdę ładnych parę lat będzie ok. Cieszy mnie też to że np na małych PGR-owskich wioskach coraz częściej można spotkać świetne drogi. Chociaż najśmieszniejszą sprawa jest jakość tych dróg, gdy drogę dofinansowuje unia, to stawia wymagania jakościowe, droga wtedy jest gładka, dobrze podsypana wykonana z dobrego kruszywa. Jednak gdy samorządy zabierają się za coś same, powierzchnia jest słaba, gdy opona ma kontakt z asfaltem strasznie hałasuje, a po 2 latach na krawędziach powstają wyrwy.

No ale nie można odmówić tego że zmienia się wszystko na lepsze :wink4:[br]Dopisany: 05 Maj 2011, 10:13_________________________________________________a jak tylko sąsiad zamontuje nowy podnośnik wlatują nowe końcówki :good:

Opublikowano

Fura kox i gratki zaproszenia do VAG Event

Opublikowano

nawet nie wyobrażasz sobie po jak krętych a zarazem dziurawych drogach czasami użytkuje auto jednocześnie ciesząc się mocą i napędem i zero problemów obojętnie czy opona ma profil 40 czy 35, raz mi tylko w ulewie lekko sprężyna lub ewentualnie tłoczysko od wilgoci skrzypiało ale to może przez parę kilometrów, a tak to z dobre 10tys km i nic, a wszystko skręcone jest dosyć nisko

nie mówie o skrzypieniu a bardziej o uderzeniach i pracy zawieszenia, każde zawieszenie hałasuje na nierównościach słyszymy to w postaci hmm... puknięć łupnięć itp... kwestia tego jak to wygląda na twoim KW :) u mnie przy -60mm na długim ciągu nierówności łat słychać efekty dźwiękowe.

Opublikowano

Ale pojechałeś. :slina: Fele extra, aż nie można przestać się gapić :slina: :slina:

Na tej glebie tym bardziej to wygląda. :good:

A ja podnosze dla odmiany auto bo mi zanisko siedzi i wale o krawężniki. :tongue4:

pozwodzenia z nowym zawieszeniem. :notworthy:

Opublikowano

Rdzewek_RdK: Twoja B7 wyglada very :good::naughty:! Mialem taki zawias w 2 autach i dotychczas to najlepsze na czym jezdzilem.

Jezeli moge tylko dodac cos od siebie to jezeli masz takie fele w czarnym polysku to woz ze soba cos do odswierzania opon :) Bo felga w polysku a guma matowa to tak troche nie halo. Ale to moje osobiste zdanie. A szczegolnie do zdjec.

NO chyba ze nie lubisz opon w polysku. Ale sa tez preparaty ktore odswierzaja gume ale efekt koncowy pozostaje matowy..

Tak to jest super a tyl bez wycieraczki :notworthy:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, ale jeszcze trochę trzeba poprawić żeby to wyglądało

Makki pierwsze foty były zrobione zanim przejechałem całość QD i nasmarowałem opony, na późniejszych zdjęciach już widać ciemne koło, zawsze wożę ze sobą Hot Shine'a od Mega i dobrą gobęczke. Tak jak mówisz czarna opona jest bardzo ważna przy ciemnych kołach.

Opublikowano

patrze na twoje fotki i jednak potwierdzić mogę to co kiedyś usłyszałem... do obniżania auta bardzije niż do jazdy cywilnej...to trzeba auta czarnego... u ciebie jest spoko u mnie kicha na takich nastawach.

Opublikowano

A przednie koła nie trą Ci o rant nadkola? Szczególnie na skręconych kołach jak wjedziesz w dziurę/zagłębienie ?

Opublikowano

dzisiaj z kumplami ze wsi pojechaliśmy strzelić sobie parę fotek :polew: :polew:

ogólnie moja a4 stoi jak koza :bag:

dostałem tez zaproszenie na VAG Event więc nie jest źle

DSC_0413%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0457%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0467%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0442%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0474%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0487%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0534%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0536%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0561%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0514%20%5B1024x768%5D.JPG

DSC_0499%20%5B1024x768%5D.JPG

super teraz wygląda :kox:

Opublikowano

A przednie koła nie trą Ci o rant nadkola? Szczególnie na skręconych kołach jak wjedziesz w dziurę/zagłębienie ?

nic nie obciera. koło pracuje w nadkolu a skok amora jest bardzo krótki.

Opublikowano

nic nie obciera. koło pracuje w nadkolu a skok amora jest bardzo krótki.

No to ładnie, ja niestety nie mam tak fajnie. Przy podobnej glebie mam od wewnątrz rant nadkola zeszlifowany do gołej blachy, no ale ja mam H&R a nie legendarne KW :decayed:. Ale może to efekt ET 35 i felgi szerokiej na 8,5" z oponą 235. Zastanawiam się czy będzie trzeć na 225 lub nawet 215. Nie chce podnosić auta ale jeśli nic nie wymyślę to będę musiał bo zimą pojawi się ruda i wpier...niczy mi błotniki :decayed:

Opublikowano

masz springi H&R czy cały zawias?

Opublikowano

Mam kompletny gwint H&R na przedzie ale kupiłem używkę, przebieg nieznany :> Trzeba też dodać że wg katalogu zalecane obniżenie to max -60mm, ja jak porównywałem z kumplem który ma -50 to na oko mam ok -65mm, więc może tu jest pies pogrzebany. To mój pierwszy gwint więc dopiero "obczajam" sprawę :decayed:

A żeby nie było offtopu to Rdzewek - fajne auto. Wpadnij do Ola na spota, nic się nie bój dasz radę wjechać :decayed:

Opublikowano

no to jeśli masz obniżony o 5mm ponżej rekomendowanego no to powodzenia..

Opublikowano
  • Autor

nie no bez paniki Panowie, znam mnóstwo osób którzy mają auta skręcone poniżej zaleceń lub nawet powywalali sprężynki pomocnicze a mimo to amory pracują im całkiem nieźle, nic nie hałasuje wszystko jest ładnie wybierane. Więc nie ma reguły, i też nie można od razu trząść się z tego powodu że zjechało się o parę mm poniżej minimum. Powodów może być co najmniej parę