Thom4s Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 http://allegro.pl/multitronic-przerobka-audi-multitronik-na-manual-i1399543157.html Tylko to jest przeróbka FWD z multi, a Flyera brat ma tipa z quattro, w tym rzecz, że dochodzi jeszcze inny dyfer i wał. Flyer, jak chcecie dopasować - znaleźć skrzynię pod dany dyfer? Poprzez etkę?
AndyN Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Wiem, wiem Ale jakikolwiek kontakt i namiar jest
Flyer Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2011 http://allegro.pl/multitronic-przerobka-audi-multitronik-na-manual-i1399543157.html Tylko to jest przeróbka FWD z multi, a Flyera brat ma tipa z quattro, w tym rzecz, że dochodzi jeszcze inny dyfer i wał. Flyer, jak chcecie dopasować - znaleźć skrzynię pod dany dyfer? Poprzez etkę? jak juz dorwe oznaczenia napedow w aucie, to bez problemu mozna znalezc przelozenia etc. dla danej skrzyni w necie nie wiem jeszcze czy wal w tipie rozni sie od tego manualu... pewnie tak.
GILI Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 http://allegro.pl/multitronic-przerobka-audi-multitronik-na-manual-i1399543157.html za tą kasę to bym swapnął całość na 1.9 łatwiej potem sprzedać Koleś jeszcze auta nie ruszył,niema czasu,a jeździ teraz innym.
Flyer Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2011 OK, wstepnie zabieramy sie za SWAP'a na manuala. Dyfer to DAJ, wiec spokojnie znajdziemy skrzynke 6 pod niego. Troche gratow trzeba bedzie wymienic, ale finansowo nie powinno byc dramatu Ktos na tym forum swapowal tipa w Q na manuala?
Thom4s Opublikowano 12 Stycznia 2011 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Ktos na tym forum swapowal tipa w Q na manuala? Chyba znowu będziesz pionierem
Flyer Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Opublikowano 17 Lutego 2011 Tak. Troche klnie... ale robi Finansowo wyjdzie to taniej niz remont skrzyni...
GILI Opublikowano 19 Lutego 2011 Opublikowano 19 Lutego 2011 Koło Kościerzyny kolega wymienial automat na manuala koszt calosciowy to okolo 2tys zl i 3 dni roboty, no ale to byl naped tylko na przod. w razie czego moge zapytac o nr telefonu. Dziękli za namiary,ale znam osobiście kolesia,jego motto życiowe brzmi Praca mnie zabija, nie wiem jakim cudem dokonał wynainy skrzyni,ale najważniejsze,że działa
Flyer Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Opublikowano 1 Marca 2011 Niestety nie poszlo tak pieknie, mamy problem http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?p=1422581
cichusz Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 kurde. ciekawa sprawa. a ja chcialem przerabiac z 4.2 tipa quattro na manual quattro. a moze jak wsadzisz cala wjazke od silnika od manuala to bedzie git??
Flyer Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Opublikowano 1 Marca 2011 Jutro rano jade do swoich mechanikow w Warszawie, zobaczymy... moze oni cos podsuna.
Flyer Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Opublikowano 1 Marca 2011 A co tąpneło w Tipie? nie wiemy skrzynia puscila olej na asfalt i mocno jeczala
Banan Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 A co tąpneło w Tipie? nie wiemy skrzynia puscila olej na asfalt i mocno jeczala No to hardkorowo
majkel_majki Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 Kolega onsork pisał, że z dużym prawdopodobieństwem puściła pompa. Nie chcę być złośliwy, ale trzeba było naprawiać zgodnie ze sztuką, nie na sztukę.
Flyer Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Opublikowano 2 Marca 2011 Kolega onsork pisał, że z dużym prawdopodobieństwem puściła pompa. Nie chcę być złośliwy, ale trzeba było naprawiać zgodnie ze sztuką, nie na sztukę. Co masz na mysli? Awaria skrzyni byla pretekstem do swapa na manual, moj brat chcial manuala miec. Po swapie zobaczymy co sie dokladnie z nia stalo i sprzedamy...
majkel_majki Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 Na myśli mam to, że taka przekładka to kicha. Lepiej było naprawiać tą skrzynię, brat od dawna by jeździł, a tak drugi miesiąc auto stoi. Najlepiej to było kupić manual w ogóle. Na marginesie skoro z elektroniką są takie jaja to nie wiem jak niektórym z forum auto po przekładce jeździ ze zwartymi drucikiem pinami w kostce i ecu od automatu Koniec OT.
cichusz Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 a ja popieram pomysl Flyera. ja ma dobre autko i juz je zna a chcial miec manuala to ma manuala. a rozwalona skrzynia to swiedny pretekst na swapa. nie takie rzeczy ludzie robia
Rekomendowane odpowiedzi