Mk-Mateusz Opublikowano 11 Listopada 2007 Opublikowano 11 Listopada 2007 Proszę Was o pomoc, samochód duzo pali;/ Niemoge zlokalizowac problemu, odkad go kupiłem jeszcze nie odczułem ekonomi silnika TDI;/ Wymienione: -Filtry Powietrza i Paliwa -Wyczyszczony EGR -Wyczyszczona Przepływka (Tz.Była Czysta) -Wymieniony Termostat (Trzyma 90s) http://mkmateusz.homeip.net/software/mojepliki/a4/Logi/ wybacz, ale jesteś strasznie bałaganiarski na forum.Prosiłem Cię żebyś nie trzepał tych tematów, tylko się tzymał jednego. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,19195.msg230072.html#msg230072 [pre_pl]
mcm Opublikowano 11 Listopada 2007 Opublikowano 11 Listopada 2007 może lekko podjechany silnik masz albo ktoś kiepski chiptuning zapoodał
rajder Opublikowano 11 Listopada 2007 Opublikowano 11 Listopada 2007 moze powrot paliwa przytkany i tez bedzie duzo palil
Rafaell Opublikowano 11 Listopada 2007 Opublikowano 11 Listopada 2007 a może poprostu ciężka noga :> sprawdz hamulec ręczny, może trzyma
Mk-Mateusz Opublikowano 11 Listopada 2007 Autor Opublikowano 11 Listopada 2007 nie trzyma hamulce, autko swobodnie stacza sie na małym przechyleniu..... hmmm, silnik, hmmm, no ciezko powiedziec, 160tys ma ale to przebieg nierealny, no ale na wiecej niz 300tys to chyba nie wyglada.... noga nie ciezka, bo codzinne wykonuje ta sama trase i staram sie jechac ekenomicznie, 2tys obrotow smyrajac gaz;/ chipa to ona nie ma;/ fabryczne 90PS... moze powrot paliwa przytkany i tez bedzie duzo palil a jak powininem to sprawdzic... w logach nic nie widac?????/
Gość dzikidzidz Opublikowano 12 Listopada 2007 Opublikowano 12 Listopada 2007 witaj, a ile sie spodziewasz, że spali 5 litrów? To jest silnik prawie 2 litry i zima... Z tego co znajomi mają (1,9 w octavii i audicach) to 7 do 8 w zimie dla 1,9 norma po mieście to norma u mnie przy 2,5 tdi (AYM, 155) (średnia prędkość ostatnio 25km) spala koło 9 - 10 litrów. A jak masz troszkę zużyty silnik...no to pod osiem może łykać... W trasie faktycznie można poniżej 6 l zejść....ale po co wtedy kupować audi Tak se myślę pozdrawiam didz
mega13 Opublikowano 24 Listopada 2007 Opublikowano 24 Listopada 2007 witaj, a ile sie spodziewasz, że spali 5 litrów? To jest silnik prawie 2 litry i zima... Z tego co znajomi mają (1,9 w octavii i audicach) to 7 do 8 w zimie dla 1,9 norma po mieście to norma u mnie przy 2,5 tdi (AYM, 155) (średnia prędkość ostatnio 25km) spala koło 9 - 10 litrów. A jak masz troszkę zużyty silnik...no to pod osiem może łykać... W trasie faktycznie można poniżej 6 l zejść....ale po co wtedy kupować audi Tak se myślę pozdrawiam didz Dobrze wyrególowany 1.9 w trasie powinien zamknąć się w 4,5 litra a w mieście w 6. W Twoim 9-10 to norma. Jak można porównywać 2,5 z 1,9??
Mk-Mateusz Opublikowano 25 Listopada 2007 Autor Opublikowano 25 Listopada 2007 hmm... własnie chchałbym go doprowadzic do takiego stanu, bo uzytujac codzinenie samochod to ta roznica jest odczowalna... nie wiem czy brac sie za KAT'a czy nie, dzowniłem do warsztatu i 50-60zł za wyciecie wnetrznosci kata... rozumiem ze wnetrznosci mi oddadza, i sprzedam tak jak mowil kolega Murzyn za ok.100zł
kamil21 Opublikowano 25 Listopada 2007 Opublikowano 25 Listopada 2007 Na jakich felgach smigasz?? to tez ma duzy wpływ na spalanie Ja mam ten sam typ silnika felga 18 w cyklu miejskim spala lekko ponad 7 litrów, ale ja nie narzekam na stalowych felgach 15 teraz ok 6-6,5
Mk-Mateusz Opublikowano 25 Listopada 2007 Autor Opublikowano 25 Listopada 2007 hmmm...15cali.... 195,65,r15
StoRK Opublikowano 25 Listopada 2007 Opublikowano 25 Listopada 2007 kamil21 fela chyba nie ma nic do znaczenia bo zmieniajac fele na wieksza automatycznie zmieniasz opone o mniejszym profilu i to wszystko sie rownowazy!
kamil21 Opublikowano 25 Listopada 2007 Opublikowano 25 Listopada 2007 to dziwne bo u mnie maja nie tyle wysokosc ale szerokosc kapcia
spolprog Opublikowano 25 Listopada 2007 Opublikowano 25 Listopada 2007 no na moich felach tych co mam teraz na trasie spala 7,8 l na 100 a w mieście jeszcze nie wiem więc StoRK fele mają duże znaczenie jak zmienilbym na normalne felgi to palilby sadze gdzies kolo 5,6 l
sokolnh Opublikowano 26 Listopada 2007 Opublikowano 26 Listopada 2007 hmm... własnie chchałbym go doprowadzic do takiego stanu, bo uzytujac codzinenie samochod to ta roznica jest odczowalna... nie wiem czy brac sie za KAT'a czy nie, dzowniłem do warsztatu i 50-60zł za wyciecie wnetrznosci kata... rozumiem ze wnetrznosci mi oddadza, i sprzedam tak jak mowil kolega Murzyn za ok.100zł wyrzuc kata, napewno ci nie zaszkodzi u mnie wyrzuciłem, nie wiem czy cos sie zmieniło ale lepiej tubinke słychać wg mnie źle robisz, że tylko smyrasz gaz, moze dla tego masz takie spalanie
groszek27 Opublikowano 26 Listopada 2007 Opublikowano 26 Listopada 2007 Mój cały czas(poza zimnym silnikiem) dostaje powyżej 3 000 obtotów i spala około 8L, a poza tym już nie przechodzi w notlauf , a wcześniej czasami przechodził, chyba z powodu kierownic turbo.
mega13 Opublikowano 26 Listopada 2007 Opublikowano 26 Listopada 2007 Na jakich felgach smigasz?? to tez ma duzy wpływ na spalanie Ja mam ten sam typ silnika felga 18 w cyklu miejskim spala lekko ponad 7 litrów, ale ja nie narzekam na stalowych felgach 15 teraz ok 6-6,5 A ja myślałem że koło 7 litrów na 16' 215/55 przy quattro i to ostro jeżdżąc to dużo.
czester Opublikowano 26 Listopada 2007 Opublikowano 26 Listopada 2007 Powiedzcie czy spalanie w graniach 8l po miescie to duzo ?? dodam ze moja droga to okolo 5km w jedna i druga strone a wskazowka temp nawet sie nie oderwie. Jezdze tak srednio dynamicznie...
Rafaell Opublikowano 27 Listopada 2007 Opublikowano 27 Listopada 2007 Powiedzcie czy spalanie w graniach 8l po miescie to duzo ?? dodam ze moja droga to okolo 5km w jedna i druga strone a wskazowka temp nawet sie nie oderwie. Jezdze tak srednio dynamicznie... biorąc pod uwagą obecne warunki atmosferyczne i że trasa jest w cyklu miejskim to raczej jest to spalanie w miarę normy. jak sie zrobi cieplej to powinno spaść
woj-o Opublikowano 27 Listopada 2007 Opublikowano 27 Listopada 2007 8 l w mieście (Wrocław) to norma w zimie. Mój w lecie pali 7 minimum 7.5 norma. W trasie 5.6-6.5 zależy od jazdy i warunków. Audi waży trochę więc w mieście TDI lubi sobie łyknąć Kolega ma AFN'a i tez do 8.5 dochodzi jak trochę ostrzej śmiga.
Rekomendowane odpowiedzi