Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jaki prostownik wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zainwestuj raz a konkretnie :) Lepiej dołożyć parę grosików i będziesz zadowolony :przebiegly: Pomyśl nad prostownikiem rozruchowym może takim http://allegro.pl/prostownik-rozruchowy-bt-bc-30-blue-i1932423358.html :> Tylko ta cena :wallbash:

Prostownik może i dobry, ale cena powala, tym bardziej że nie będę z tego korzystał na co dzień. Jeśli ktoś prowadzi jakiś warsztat lub coś w tym stylu to co innego,, a tak to trochę szkoda kasy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jak już poprawiłem zarówno temat jak i dodałem wpis moze jednak coś porządniejszego.

Co powiecie na prostownik ETS 514 12v 15A

Znalazłem w kuszącej cenie 225 zł.

możesz wklejić linka sklepu w którym znalazłeś za taką cenę EST-514[br]Dopisany: 24 Grudzień 2011, 06:20_________________________________________________Jaka jest różnica pomiędzy est-514 a est-516?

Który jest nowszym modelem?

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Aku ładuje tylko sporadycznie powiedzmy przed zimą i może czasami w duże mrozy jak autko postoi bez jeżdzenia pod chmurką, dlatego nie chce przepłacać. Kiedyś w testach dobrze wypadł Bosch C3 cena ok 190-200 zł. Czy to dobry wybór? Wiem, że jest chwalony Bosch C7 ale nie chce wydawać tyle kasy.

ŁADOWARKA C3 BOSCH PROSTOWNIK 6/12V WYPRZ! (2839416539) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Korzystałem kiedyś z C7 i sam taki kupiłem. Jestem zadowolony. Z C3 też będziesz zadowolony. Porównaj funkcjonalności C3 i C7 i wybierz ten, który bardziej Ci odpowiada.

Opublikowano

Ten Bosch C3 to na moje oko ten sam prostownik co w Lidlu, tylko zapakowany w inną obudowę, jeżeli to prawda to po co przepłacać ?

Opublikowano

Tylko kiedy to było w tym lidlu?

Opublikowano

Wdziałem z tydzień temu, koszt to nicałe 70 PLN-ów :)

Opublikowano

O takim mówisz?

LIDL

Opublikowano

Tak, mam go dwa lata, i jest O.K.

Opublikowano

Mówisz śmiało polecasz. Jak długo ładuje się nim?

Opublikowano

Ja kupiłem jakoś dwa lata temu prostownik Bosch C7 i jest świetny. W pełni automatyczny, można podłączyć i nie martwić się o przeładowanie. Ma stabilizację napięcia i ładuje zawsze odpowiednim prądem. Kilka razy go użyłem w tym raz na moim akumulatorze po tym jak długo kręciłem po wymianie uszczelnień na PD (w sumie nie trzeba było ale aku trochę dostał w d*pę i chciałem go podładować) i szybko i sprawnie ładuje.

---------- Post dopisany at 11:14 ---------- Poprzedni post napisany at 11:10 ----------

Też się zastanawiałem nad jakimś tańszym ale wolałem dołożyć trochę i mieć coś porządnego na lata.

Opublikowano

Ja mam jakis tani z Tesco, kupilem za 49 zl, robi robote. Co prawda ma niecale 4 A ladowania, ale styknie, do malego aku dobry, w audi kupilem nowy aku wiec poki co nie mysle nawet ze bede go musial podladowac :) A nawet jakby, to niech to sobie trwa i 12 h :)

Opublikowano

Długo się zastanawiałem, ale w końcu kupiłem CTEK MXS 7.0. Auto czasem stoi 5 dni pod chmurką, więc będzie na automacie podłączony, by pilnować akumulatora. Ostatnio po dwóch dniach przy - 10 aku miało już poniżej 12 volt. Jednak kręci dobrze. Gdybym miał garaż, to mam samoróbke na diodach i by wystarczył.

Opublikowano

Ja wczoraj kupiłem sobie jeszcze jeden prostownik z Lidla za 69,60zł bo czasem potrzebuję naładować więcej niż jeden akumulator ale łatwo nie było, dopiero w czwartym sklepie jeszcze były a tak to puste półki :wink: Pewnie znowu pojawią się na allegro :facepalm:

Opublikowano
alf Długo się zastanawiałem, ale w końcu kupiłem CTEK MXS 7.0

Bardzo dobry wybór :thumbup1:. Masz pewny, bezpieczny dla akumulatora prostownik na lata.

Opublikowano

Bardzo dobry wybór :thumbup1:. Masz pewny, bezpieczny dla akumulatora prostownik na lata.

Uważasz że ten z Lidla jest niebezpieczny, niepewny czy że zaraz się popsuje? :decayed:

Opublikowano

Pewnie ten z Lidla też posłuży, czas pokaże. Mój ma 5 lat gwarancji, zobaczymy jak się sprawi. Po prostu zaszalałem i tyle ;-) Tylko nie mam co ładować. Auto stało tydzień przy -5 do -15 z włączoną lampką w kabinie i odpaliło jak latem, od strzała.

Opublikowano
sokal

quote_icon.png
Zamieszczone przez
Pretor
viewpost-right.png

Bardzo dobry wybór
:thumbup1:
. Masz pewny, bezpieczny dla akumulatora prostownik na lata.

Uważasz że ten z Lidla jest niebezpieczny, niepewny czy że zaraz się popsuje?
:decayed:

Za mało jest informacji technicznych żeby coś więcej powiedzieć na temat tego prostownika z LIDLa. Może i będzie długo i dobrze służył, zależy co tam ma w środku i jakie dokładnie posiada funkcje.

Opublikowano

Ja odradzam ten z lidla i każde tego typu. Miałem go ubiegłej zimy i na szczęście można go zwrócić. Moją 77 Ah bateryjke w a4 ledwo podladowal. A miał na to 20 godzin. Świece zarowe jak grzalem to już kontrolki przygasaly. Kupiłem tranzystorowy 15A i ten to ładuje. Ustawiam na 5-6 A i 12 godzin i akumulator jak nowy. Koszt 140 zł, a i mogę nawet 150 Ah ladowac . A i do różnych prac przy aucie mi pomaga np podłączenie naprawa radio, wzmacniacz i wszystko inne na napięcie 12-14V.