Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Strefa motocyklistów

Rekomendowane odpowiedzi

A przekaznik jak wlaczysz zaplon To cyka? Akumulator naladowany?:D

Może to dziwnie zabrzmi... ale motocykl własnie odpalił :whistling: Schodzę do garażu żeby posłuchać czy cyka przekaźnik i moto zagadało :grin: Ale to problemu nie rozwiązuje, bo wylecę w trasę, znowu mu odbije i co wtedy? :eusathink::facepalm:

---------- Post dopisany at 20:45 ---------- Poprzedni post napisany at 20:30 ----------

I radość minęła... :doh::facepalm: Znów cisza :doh:

• Odpowiedzi 2.2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Od rozrosznika czy ten glowny od calego zasilania? Czy oby dwa? :D

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Od rozrosznika czy ten glowny od calego zasilania? Czy oby dwa? :D

Od rozrusznika :wink:

No to sprawdzaj prądy czy są czy sterowanie jest jak wciskasz guzik :wink: bo on chyba zasila jeszcze pompke paliwa i moze cewki? Jak nie cyka to trza szukac :D

Po pracy posprawdzam wszystko multimetrem. Kolejny dzien walki z tym motongiem mnie czeka... i czuje ze nie ostatni :doh:

Dasz rade:wink: najlepiej bylo by miec schemat :D

dziś sprzedałem swoje pierwsze moto i czas na kolejne

1. Yamaha WR 250R cena: 29.900zł moc 31 KM

http://img194.imageshack.us/img194/6935/8i7t.jpg

2. Honda CRF 250 L cena: 19.500zł moc 23 KM

http://img521.imageshack.us/img521/6020/ss7s.jpg

3. Kawasaki KLX 250 cena: 21.900zł moc 22 KM

http://img834.imageshack.us/img834/2092/2ib8.jpg

Moto ma być nowe z salonu, cena/jakość to najkorzystniej wypada Honda, ale jakoś stare przyzwyczajenia ciągną do Yamahy, Kawasaki nie znam, nigdy nie miałem do czyninia.

Doradzicie coś, ma ktoś jakieś doświadczenia z opisanymi powyżej moto????:whistling:

z enduro to tylko taki :wink:KTM EXC-F 350 exc tylko 8 mth 2013 F VAT Gliwice (3383834157) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

waga 2T moc 450-tki :kox:

Dasz rade:wink: najlepiej bylo by miec schemat :D

Mam i schemat :decayed:

A więc tak... w kostce przekaźnika rozrusznika są 4piny. Na dwóch pinach jest stałe napięcie 12,4V, na kolejnych dwóch znikome 0,05V. Wciskanie startera, stacyjka ani starter nie wywołują żadnej reakcji. CZa pruć instalacje chyba :doh:

---------- Post dopisany at 18:45 ---------- Poprzedni post napisany at 15:55 ----------

Nie mam już sił :facepalm: Nawet rozruchol dzisiaj rozkręcałem...ale wygląda wporządku. Według schematu wszystkie przewody sprawdzone "bzyczkiem", przejście jest... Zauważyłem, że jak zetknę dwa piny w kostce przekaźnika to wtedy cyka :whistling:

btw zapomniałem dodać, że dzień przed awarią zdarzyło się mu zgasnąć kilka razy podczas ruszania...nie przyduszeniem czy zmuleniem, po prostu gasł jakbym stacyjkę przekręcił. Na drugi dzień już kaput :thumbdown:

Kupiłem nowy przekaźnik i już przy zwarci dwóch styków zakręcił...starter nadal nie hulał... :decayed: ALE... zregenerowałem pstryczek i oprócz tego znalazłem dwa załamane przewody, bzyczek przejście sygnalizował ale mimo to sygnał nie dochodził na przekaźnik :wink:

Teraz tylko na nowo zanitować komin i można zaperdalać :slina::banan3:

a w skrzyneczce bezpieczników nie masz czasem zalane plastikiem kwasracik z "dziurka" taka na szpilkę?

a w skrzyneczce bezpieczników nie masz czasem zalane plastikiem kwasracik z "dziurka" taka na szpilkę?

Nie zauważyłem:eusathink:chyba tylko bezpieczniki i jedna dioda

mój szwagier miał taki sam problem jak Ty wymienił skrzynkę bezpieczników i śmiga zainteresuj się tym, a jak masz możliwość przepnij z innego moto skrzynkę

mój szwagier miał taki sam problem jak Ty wymienił skrzynkę bezpieczników i śmiga zainteresuj się tym, a jak masz możliwość przepnij z innego moto skrzynkę

Jak coś by się znowu działo to wala mi się gdzieś kompletna instalka do sc33 to po prostu przerzucę :wink: