Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czy wszystkie b5 mają pedał gazu niżej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie czy wszystkie b5 mają pedał gazu niżej niż pedał hamulca i sprzęgła, denerwujące jest to że trzeba unosić/przenosić noge/stope z gazu na hamulec było by mi o wiele wygodniej jak bym miał całość na tym samym poziomie nawet szybkość reakcji była by o wiele szybsza w momencie np: awaryjnego hamowania,można to jakoś skorygować i unieść pedał gazu do tego samego poziomu co pedał hamulca/sprzęgła

Opublikowano

muszę sprawdzić u siebie ale nie zwróciłem na to uwagi

Opublikowano

Ja u siebie mam niżej. Mam nadzieję, że cię uspokoiłem.

Opublikowano

ja równiez mam trochu nizej :wink4: wiec tak chyba musi juz byc w naszych autach

Opublikowano

u mnie też jest niżej

trochę byłaby lipa gdyby był na takiej samej wysokości - jakoś średnio mi się widzi trzymanie stopy praktycznie non-stop tak wysoko i pod takim kontem

Opublikowano

Też mam niżej i dobrze ;) Jest to znacznie bardziej praktyczne. W razie nagłego hamowania szybciej i łatwiej się naciśnie na hamulec. W Focusie II jest na tej samej wysokości i czasami miałem problem ze znalezieniem hamulca :decayed: Przekładałem normalnie nogę jak w audi a tu pedału hamulca nie ma :D Po prostu był za nisko ;)

Opublikowano

kolego jeśli Cię to uspokoi to też u mnie jest niżej :decayed: szczerze to nawet nigdy nad tym nie myślałem i zawsze mi się dobrze jeździło, jeździłem kiedyś autem który miał sprzęgło, hamulec, gaz na jednej wysokości i wtedy było szukanie pedału hamulca :gwizdanie:

Opublikowano

u mnie też niżej :decayed:

Opublikowano

Jest to znacznie bardziej praktyczne. W razie nagłego hamowania szybciej i łatwiej się naciśnie na hamulec.

Zgodzę się. Tez się bardzo ciesze ze jest niżej. Gdyby były równo to nie jeden jeszcze by razem z hamulcem wypluł tłoki tłumikiem, bo cisnął by oba :P
Opublikowano

Też mam niżej.Ale co innego mnie zastanawia-czy u Was też jest luzny(w sensie możecie nim ruszać góra-dół)?

Opublikowano

jest i niżej i luźny :decayed: kurcze, w życiu bym nie wpadł na że jest to problem. Przecież audi to wzór pod względem ergonomi i skoro pedał jest niżej to znaczy że tak ma być :hi:

Opublikowano

jest niżej i jak wyżej nadmieniono niema możliwości wciśnięcia obu pedałów a jak już chcesz podriftować to pięta na gaz palce na hamulec.

Opublikowano

Jest luz i jest niżej, jak chcesz wyżej to podciągnij linke przy przepustnicy :) jest taki miernik jakby z zawleczką ... 15scie pozycji możesz ustawić - tylko żeby było napięte na przepustnicy bo ona musi odbijać :) to nie do tego służy he ale pedał podnosi - a już na pewno jeżeli tak Ci to przeszkadza zniweluje luz ... który też mimo iż wydawać by się mogło inaczej - być musi.

Trochę wprawy i operujesz jedną nogą i pedałem hamulca i gazu - moja b5tka jak zaczeła przygasać to nauczyłem się jeździć operując jedną nogą dwoma pedałami (dodając gazu na luzie przy jednoczesnym hamowaniu i trzymaniu sprzęgła) - dla chcącego nic trudnego he i z rozmiarem buta 43 da radę :)

Opublikowano

trochę byłaby lipa gdyby był na takiej samej wysokości - jakoś średnio mi się widzi trzymanie stopy praktycznie non-stop tak wysoko i pod takim kontem

wychodzisz z auta gdzie jest tak wysoko ten gaz i ledwo stoisz bo masz zakwasy :polew: mam jak wszyscy - NIŻEJ i LUŹNY! I Bogu dzieki za to :decayed:

Opublikowano
  • Autor

dzięki za odpowiedzi

pedał gazu ma być niżej

może to moje przyzwyczajenie z poprzednich aut którymi jeździłem

Opublikowano

Też mam niżej i dobrze ;) Jest to znacznie bardziej praktyczne. W razie nagłego hamowania szybciej i łatwiej się naciśnie na hamulec. W Focusie II jest na tej samej wysokości i czasami miałem problem ze znalezieniem hamulca :decayed: Przekładałem normalnie nogę jak w audi a tu pedału hamulca nie ma :D Po prostu był za nisko ;)

IHMO właśnie o to chodzi żeby nie było takich przypadków:

http://www.youtube.com/watch?v=zuiZ-Z4UIPE

Opublikowano

Ta pomylka musiala duzo kosztowac... Gdzie tacy ludzie sie rodza?? :blink:

Opublikowano
  • Autor

oglądałem niedawno b5 dopiero co sprowadzoną która miała przykręconą blachowkrętami drewnianą deske do pedału gazu zgadnijcie po co ?

zobaczcie jak Lamborghini Reventon ma gaz z hamulcem, Gaz nie jest wcale niżej przez co reakcja nogi w czasie przeniesienia jej na hamulec jest natychmiastowa

lamborghini_reventon_1_x.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja także mam niżej nie spotkałem się z tym aby pedał gazu był wyżej niż hamulec :przebiegly: