Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Coś szarpie i niewiem co

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa wygalda tak latem bylo wszystko okiprzyszla zima i auto cos mi wariuje. Przy przyspieszaniu potrafi sie zadlawic szarpnac i pojechac dalej nawet jak jest but w podlodze. Program jest od nosba jest mbc ale na n75 jest to samo. Bledy sa takie

16989 Uszkodzenie pamięci wewnętrznej ROM sterownika

brak osprzętu / nie związany ze sprzętem

16505 Czujnik położenia przepustnicy zakres/możliwości

brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY

561 Dopasowanie(ustalenie)składu mieszanki

przekroczona wartość adaptacji - dodawanie

16705 Czujnik obrotów silnika - zakres/możliwości

17978 Moduł sterujący zablokowany

Sonda przez blov offa jest ale to nie jest problem. Zastanawia mnie przepustnica adaptacja robiona raz w tygodniu czysciutka. Probowalem zrobic logi ale co ciekawe komp widzial max obroty 2550obr!! I to mnie dosc mocno zastanawia. Moze ktos ma jakies pomysl?

Opublikowano

Soft na bank... :gwizdanie:

Jedyny blad ktory tu moze byc przez to to nr 1...

Stary kombinujesz z jakimis mbc , BOV , chu$#ami mujami i sie dziwisz ze tani gotowiec nie ogarnia twoich wymyslow ?

Ile temu Ci go wgrywalem ? 5 miesiecy ? I teraz nagle wszystko popsul ?

Ja Ci mowie : uwazasz ze przekroczona wartosc adaptacji ( dodawanie ) to kwestia softu gdzie na 3 innych autach ten problem nie wystepuje ? a nie uwazasz ze predzej "oszukiwanie" ecu MBC + jeszcze mieszanie w ilosci zasysanego powietrza ( bov ) ? Jaki wplyw ma wsad eeprom na brak odczytu z czujnika obrotow silnika?

Raz za slaby boost a raz za duzy ? Soft ? U plastuszka na gaziwie boost jest jak powinien ( 0,9 i pod koniec oczywiscie spadek na 0,6 okolice ) i wszystko gra a auto juz sporo kilometrow zrobilo od tamtej pory.

Czujnik polozenia przepustnicy tez przez soft ? Soft go zepsul tak? Bo przeciez to niemozliwe zeby sie po prostu uszkodzila jak ja adaptujesz co tydzien i ciagle myjesz :shocked:

Pali Ci jak smok ? Znow przez soft a nie BOV'a ? Poczytaj troche o bov i mbc... za***isty pomysl na efektywnosc w tym silniku...

Przez tyle czasu wszystko ok ( zamieszczasz filmik przed softem i po sofcie i golym okiem widac ze auto jedzie znacznie lepiej , na filmiku nie widac szarpniec itp , czas leci nic sie nie dzieje a teraz beee ?) . Naprawde twoja prosba o zwrot kasy i zamienienie ecu na taki z ori wsadem jest z tych pod tytulem " Śmiac się czy płakac? " .

:facepalm:

Opublikowano

561 Dopasowanie(ustalenie)składu mieszanki

przekroczona wartość adaptacji - dodawanie

To jest na bank przez BOV . Albo dostroisz soft / napiszesz od nowa pod BOV albo wywal to ustrojstwo bo o zwykłych bov ( nie hybrydach ) jest na forum cała masa opinii . Ten silnik na tym nie pojedzie .

Opublikowano

Po pierwsze nosb to nie od dzisiaj zglaszam CI problem z softem tylko juz od kilku miesiecy do Ciebie pisze czy ten soft napewno jest dobry. Jakos bez bova i mbc problem jest ten sam. WIec mi tu nie sciemniaj. Uwazasz ze soft jest dobry ja uwazam co innego. O wartosc adaptacji to weim ze przez bova. Tylko powiedz mi skoro taki madry jestes czemu silnik ciagle jest w trybie awaryjnym?? Auto nie trwierdze ze gorzej jechalo ale kilkuktornie pislem do Ciebie ze cos jest nie tak a Ty olewales sprawe a teraz twierdzisz ze raptem do Ciebie pisze z pretensjami. Jezeli Twierdzisz ze soft jest w 100% dobry to rozumiem ze jak bede sprzedawal kompa z tym softem i napisze od kogo jest to nie bedziesz mial nic do tego. Uwazam ze temat jest zamkniety a jak masz cos to zapraszam na PW bo forum nie jest od takich rzeczy. To tyle z mojej strony.

Opublikowano

wróc do serii, diagnoza i porzadny program

Opublikowano

Devastation wlasnie tak mam zamiar zrobic.

Opublikowano

Jak ma smigac i nie byc w awaryjnym jak masz spieprzona przepustnice i cos nie halo z czujnikiem obrotow. Spokojnie mozesz pisac od kogo jak mowilem inne auta smigaja i nie ma problemu. :hi:

Opublikowano

Jak ma smigac i nie byc w awaryjnym jak masz spieprzona przepustnice i cos nie halo z czujnikiem obrotow. Spokojnie mozesz pisac od kogo jak mowilem inne auta smigaja i nie ma problemu. :hi:

Potwierdzam.

Masz niesprawny osprzęt a szukasz dziury w programie.

Opublikowano

Ten "gotowiec" jest sprawdzony w innych autach , generuja zalozona moc ( ponad 180 ps ), boost i nic poza byczkiem ( uszkodzenie pamieci rom ) nie ma jesli reszta jest sprawna. Specjalnie przepytalem osoby dzisiaj ktorym to jeszcze wstawialem. Widocznie ecu sobie gdzies tam sprawdza moze jakies sumy kontrolne ( nie znam sie na tym az tak dokladnie bo programista nie jestem ) i dlatego wywala byka o rom mimo ze wszystko i tak gra a dookola nie ma on wplywu na dzialanie auta.

Ja znow powiem : za duzo kurpiu kombinujesz: nos, bov , mbc ... Wiem ze ogarniasz temat racze i myslalem ze zdajesz sobie sprawe ze taki sprawdzony gotowiec do totalnie seryjnego auta do jakiego byl napisany to nic zlego a ty wieszasz psy teraz na nim... ide o zaklad ze wkladamy to ecu do innego auta gdzie nie bylo bledow i wszystko bedzie dzialac.

Mozesz podmienic od kogos sprawna przepustnice i sprawdzic czy bedzie blad? a twoja do tamtego auta i to samo :gwizdanie: opaska + 4 sruby i jedna wtyczka... 20 minut roboty...

Wlasnie forum jest od tego zeby to wyjasnic bez niedomowien i z opinia osob postronnych i myslacych logicznie.

Opublikowano

Po co się sr**, zapraszamy do nas mam z 10 różnych starych ecu do 1.8T podmienimy zobaczymy i wszystko będzie jasne mozesz sobie pokeździć na różnych[br]Dopisany: 09 Luty 2011, 10:03_________________________________________________

ten błąd napewno jest od softu :kox: