damian audia4 Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 witam. wymienilem pompe plyn odpowietrzylem hamulce a pedal dalej wpada a hamulce nie rowno hamuja. juz niewiem co mam robic. pomocy
czesia Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 A pompa na 100% sprawna? Jak tak to są zapowietrzone nie ma bata, a odpowietrzałeś pompę abs vagiem?
Dev Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 a odpowietrzałeś pompę abs vagiem? tam nie ma takiej mozliwosci
damian audia4 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 pompa nowa.vagiem nie odpowietrzałem.2 kola super hamuja a 2 nie.
damian audia4 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 przodnie lewe i tylne prawe hamuja super
damian audia4 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 odpowietrzalem i dalej nie hamuja.moze pompa felerna bo ja juz sam niewiem
Dev Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 to nie pompa tylko zapowietrzone hamulce jezeli wymieniasz pompe na nową to hamulce troche inaczej sie odpowietrza
slawek88 Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 to nie pompa tylko zapowietrzone hamulce jeżeli wymieniasz pompe na nową to hamulce troche inaczej sie odpowietrza jak?? sam jestem zainteresowany bo mam taki sam problem jak autor tematu!
Dev Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 przy wymienie pompy aby nie zapowietrzyc układu trzeba trochę pokombinowac, tj: 1. auto na podnosnik 2. wymieniamy płyn 3. zdejmujemy wszystkie zaciski 4. po kolei wszystkie "wypompowywujemy, ale tak aby nie wyszły 5. wymieniamy pompe na nowa, montujemy zbiorniczek 6. wciskamy po kolei wszystkie tłoczki, płyn wraca do zbiorniczka 7. montujemy zaciski 8. sprawdzamy stan płynu w zbiorniczku ta metoda jest dobra do B5 tam gdzie nie ma procedury odpowietrzania układu VAg-iem gdzie metoda ta "przechodzi" (S4) nie musimy tego robic stosuje taka metode ze wzgledu na nagminnę zapowietrzanie sie układów w B5 przy wymianie pompy pozniejsze odpowietrzanie układu to droga przez mękę
damian audia4 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 dobra sprobuje tak to zrobic. dzieki za podpowiedz
Dev Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 tylko teraz moze byc juz za pozno ;( ;( ;( ;(
slawek88 Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 w moim przypadku pewnie jest ale i tak spróbuje tej metody może się uda a jak nie to będę odpowietrzał klasyczną metodą.
Dev Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 aaaaaaaa zapomniałem napisac tłoczki nalezy wciskac równoczesnie na krzyz lewy przód-prawy tył, prawy przód-lewy tył
Rekomendowane odpowiedzi