koczerkaaa Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 Witam ! Wymieniłem wachacz górny na osi przedniej prawe koło, oprócz tego nic nie ruszałem. Zapalam auto a tu wyskakuje mi żółta kontrolka ABS i czerwona miga kontrolka, i oczywiście nie działa abs. Czy coś mogłem popsuć :gwizdanie: ?? czy to wina czujnika ?
WOJTEK WOŁOMIN Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 moze czujnik ci sie wysunął zobacz prawidłowe osadzenie czujnika.
Dev Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 jeżeli czujnik jest zle osadzony to kontrolka zapali sie po ruszeniu autem a nie po kluczyku sprawdz dokłądnie czy kabel jest cały i dobrze osadzone sa wtyczki
Narcyz 35 Opublikowano 13 Lutego 2011 Opublikowano 13 Lutego 2011 Młotkiem tam nie tłukłeś ? Czujnik ABS tego nie lubi.
Jakub555 Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 Odłącz i podłacz raz jeszcze,jeśli sam robisz
mojeA4 Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 ja też tak miałem dociśnij czujnik, przejedź się autem zgaś go w czasie jazdy i zapal po chwili cały czas jadąc zobaczysz czy błąd zniknie (bo u mnie w taki sposób zniknął)
ryba85 Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 ja tez to mialem.po przekreceniu kluczyka zapalaly sie kontrolki.ja mialem spalony bezpiecznik,nawet z wagiem nie chcial sie polaczyc.
Rekomendowane odpowiedzi