Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elementów pakietu oświetlenie w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeżeli o to chodzi co myślę.. to masz zapiętą tą wtyczkę na takie różowe badziewie, trzeba to pociągnąć lub podważyć :cool1:

Opublikowano

Witam

W sprawie lampek przestzreni nóg /zewnętrznych przy otwieraniu białe lampki/, a dokładniej sprawa przedniej tapicerki i rozpięcia kabelka zasilajacego silniczek szyby = jak go odpiąć bo za nic mi nie poszło. A cięzko wycinać otworek klęcząc przy drzwiach ;)

Proszę o pomoc

Masz tam różowe mocowanie - w górnej cześci obudowy kostki (szarej) jest odstający dzyndzel który blokuje mocowanie. Jak go wciśniesz, mocowanie ładnie puści i będziesz mógł je całkowicie odchylić (równocześnie z odchylaniem kostka częściowo wysunie się z gniazda).

Opublikowano

Panowie juz prawie zakonczylem uzupelnianie pakietu oswietlenie zostalo mi teraz tylko podlaczenie + pod skrzynke z bezpiecznikami S2 (maly bezpiecznik)

i potrzebuje pomocy jaki przychodzi tam konektor?

dzieki

Opublikowano

..jutro jak znajde chwile pstrykne fote mam taki na zbyciu jakby co :cool1:

znalazłem..

kfW2i.jpg

GmPES.jpg

NcoW9.jpg

Opublikowano

znalazłem..

kfW2i.jpg

GmPES.jpg

NcoW9.jpg

dzieki,

a znasz moze nazwe tego pinu?

ten z oswietlenia drzwi nie pasuje jest za duzy :(

Opublikowano

Bartek, wyczytalem, ze podsiwetlenie klamek w drzwiach kierowcy podpiales pod przycisk zamka, a w pozostalych drzwiach skąd wziąłeś prąd ?

Opublikowano

Bartek, wyczytalem, ze podsiwetlenie klamek w drzwiach kierowcy podpiales pod przycisk zamka, a w pozostalych drzwiach skąd wziąłeś prąd ?

W pozostałych drzwiach zrobiłem w to zgodzie z fabryką. W tapicerce drzwi kierowcy podłaczyłem się pod zamek centralny bo wtedy nie dysponowałem jeszcze schamtami...

Opublikowano

znalazłem..

kfW2i.jpg

GmPES.jpg

NcoW9.jpg

dzieki,

Jak poszukasz na Allegro uzytkownika "radiofabric", to u niego ten pin bedzie wystepowal pod nazwa Iso , albo miniIso. Piszesz, ze on powinien byc mniejszy od tego z lampki, to bedzie mini Iso.Bo ten w lampce to Iso. Szczerze mowiac to nieco jestm zdziwiony, ze on jest mniejszy, bo w koncu kontakt od bezpiecznika chyba jest co najmniej rozmiaru ISO, jak nie wiekszy.

Opublikowano

znalazłem..

kfW2i.jpg

GmPES.jpg

NcoW9.jpg

dzieki,

Jak poszukasz na Allegro uzytkownika "radiofabric", to u niego ten pin bedzie wystepowal pod nazwa Iso , albo miniIso. Piszesz, ze on powinien byc mniejszy od tego z lampki, to bedzie mini Iso.Bo ten w lampce to Iso. Szczerze mowiac to nieco jestm zdziwiony, ze on jest mniejszy, bo w koncu kontakt od bezpiecznika chyba jest co najmniej rozmiaru ISO, jak nie wiekszy.

i tu sie mylisz kolego radifabric ma piny iso a ten pin to zupełnie inna bajka :cool1:

Opublikowano

Chetnie sie dowiem dlaczego ten pin jest inny niz iso od radiofabrica, bo sam zamierzam zalozyc oswietlenie nog( footwell lights ) i jakis pin do bezpiecznika bede musial podpiac. Wg mnie to pin ISO albo mini ISO powinien zapasowac do skrzynki z bezpiecznikami i tam grzecznie wejsc i sie zaczepic. Jakie sa wiec roznice i dlaczego ISO nie bedzie pasowal. [br]Dopisany: 25 Maj 2010, 12:43_________________________________________________Zdaje sie , ze wiem o co ci chodzi. Pin ISO ma takie skrzydelka, ktore maja go zablokowac w gniezdzie, a Ten Twoj ich nie ma, za to z jednej strony wystaje, zeby ten rozowy/filoetowy badziew w skrzynce, blokujacy piny mial sie o co zahaczyc. O to chodzi?

Wlasnie sobie przypomnialem, ze jak instalowalem modul haka, to zasilanie do niego pociagnalem z bezpiecznika, ktorego nie bylo. Tzn w zestawie do montazu byl bezpiecznik i kabelek z pinem do wpiecia do skrzynki z bezpiecznikami. Ten pin to byl wlasnie typowy ISO ze skrzydelkami( taki jak ma "radiofabric" w ofercie), co odczulem ostatnio szczegolnie bolesnie, jak dwa tygodnie temu probowalem go z tej skrzynki wyciagnac przy okzji jakiejs innej robotki. Mimo wyjecia rozowego badziewia do blokowania pinow nie dal sie wyciagnac, bo blokowaly go szkrzydelka a nie mam specjalnego ekstraktora to wyciagania tych pinow.

Opublikowano

Ostatnio grzebałem w skrzynce bezpieczników i są tam piny jak w aukcji poniżej:

http://www.allegro.pl/item1054319334_piny_pin_konektorki_iso_duo_vw_audi_skoda_seat.html

One są podwójne tzn maja dwie pary skrzydełek. Szczerze to w b6 jest tyle rodzajów pinów w kostkach, że trzebaby mieć sklep elektroniczny żeby zaspokoić zapotrzebowanie do rezania.

pozdr :hi:

Opublikowano

no więc tak piny są podobne do pinów iso ale jak już wcześniej pisałem to nie to samo i raczej nie wejdą we właściwe miejsce lub wejdą ale nie będą sie trzymać

z prawej pin iso z lewej pin do bezpieczników :tongue4:

qyh_0.jpg

co wazne pin iso ma kabelek przy ściance pinu a ten z bezpieczników idzie centralnie

te piny o których pisz kolega wyżej czyli iso duo są do dużych bezpiecznikó (czyli nie o te nam chodzi) a sam szczerze jeszcze ich nie wyciągałem

sorka za jakość foty ale dopiero wieczorkiem jestem w domu :>

Opublikowano

W pozostałych drzwiach zrobiłem w to zgodzie z fabryką. W tapicerce drzwi kierowcy podłaczyłem się pod zamek centralny bo wtedy nie dysponowałem jeszcze schamtami...

a zgodnie z fabryką tj ? czy jak w nowe boczki z pakietem oświetlenie podepnę pod starą wtyczkę wychodzącą z "samochodu" to będzie od razu działać, czy musiałby dodawac piny od strony "samochodu" do wtyczki i prowadzic kable do jakiegos modulu komfortu. Wiem, ze najprosciej zdjac boczek i sprawdzic, ale od tego zalezy czy w ogole bede sie bawil w wymiane boczkow..

Opublikowano

a zgodnie z fabryką tj ? czy jak w nowe boczki z pakietem oświetlenie podepnę pod starą wtyczkę wychodzącą z "samochodu" to będzie od razu działać, czy musiałby dodawac piny od strony "samochodu" do wtyczki i prowadzic kable do jakiegos modulu komfortu. Wiem, ze najprosciej zdjac boczek i sprawdzic, ale od tego zalezy czy w ogole bede sie bawil w wymiane boczkow..

Jeśli kupiłeś boczki razem z wiązką to wystarczy wpiąć kostkę do sterownika drzwi - bez rezania czegokolwiek.

Opublikowano

Jeśli kupiłeś boczki razem z wiązką to wystarczy wpiąć kostkę do sterownika drzwi - bez rezania czegokolwiek.

takie wlasnie mam. A jak powinna wygladac glowan wtyczka w tylnich drzwiach, bo przody głowna wtyczka to taka szara z zapinka fioletowa, ale w tylnich boczkach mam diwe czrane takie male kostki jedna dwu pinowa i ta pewnie jest od glosnika i druga czarna 4 pinowa. Tył nie ma elektrycznych szyb wiec mzoe dlatego. Orientuje sie ktos czy to ori czy ktos mi glowna kostke poucinal, chociaz nie wyglada...

Opublikowano

No to tu już będzie gorzej - w przypadku korb oświetlenie jest zasilane bezpośrednio z komfortu...

Opublikowano

kolego @Madbar nie kombinuj...

ja kombinowałem i szukalem po necie dwa tygodnie i nic... pasowalem rożne piny i nic.

kupiłem od kolegi @domin79 i juz jestem po zabiegu - lecz wsadzić go tam to tez niemal wyzwanie ;)

Opublikowano

panowie tak czytam i czytam może przeoczyłem jak jest z podświetleniem przycisków na kierownicy?

robił już ktoś to?

Opublikowano

Przyciski na kierownicy są podświetlane fabrycznie - jeśli nie mają iluminacji, to znak że coś padło.

Opublikowano

hmm czyli każda kiera z multi ma podświetlenie hmm :mysli: