euri23 Opublikowano 15 Lutego 2011 Opublikowano 15 Lutego 2011 Witam Chciałem zaprezentować wam mój nabytek z 2009r , zakupiłem go w Niemczech. Jest to Audi A4 1.9 TDi 110KM. Autko jest z 1997 Technicznie jest OK borykam się narazie z lekkim wyciekiem oleju z silnika po wstępnych oględzinach gdzieś w okolicy skrzyni przynajmniej tak pokazują ślady oleju jakby ktoś był obeznany w temacie to chętnie widziane porady. Obecnie naśmigane ma już 273 tys. Wyposażenie tak z grubsza: - ABS - 4x AirBagi - klimatronik - 2x el. szyby - el. lusterka (podgrzewane ) To co dotychczas udało mi się w nim zmienić to: - Lampy DEPO czarne z soczewkami - ksenon 8000K - zmiana radia z chorusa na pioneer oczywiście czerwone podświetlanie - zmiana grila na czarny bez znaczka - kierunki w błotnikach również czarne - ostatnio pozbyłem się kata - wyrzucony egr - wybebeszyłem tłumik środkowy - zmiana zawieszenia od strony pasażera (bo biło okropnie) teraz samochodzik prowadzi się prawie sam Plany na przyszłość: -na pewno malowanie obu zderzaków (lakier na nich popękał) -oczywiście muszę jeszcze konserwację na nim poprawić - zmiana fabrycznego nagłośnienia i wygłuszenie niuni Tutaj kilka fotek jakie udało mi się dotychczas zrobić: I to by było na tyle, jak macie jakieś sugestie co zmienić, wyrzucić, dorzucić piszcie..... Samochodzik kilka tygodni po zakupie :> LATO 2010 Postaram się jeszcze dodać nowe zdjęcia miedzy innymi wnętrza.
viktor098 Opublikowano 15 Lutego 2011 Opublikowano 15 Lutego 2011 jak wrazenia po wypruciu kata ten wyciek standart w afn
euri23 Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Opublikowano 15 Lutego 2011 Po wywaleniu kata w dźwięku miła zmiana turbawka bardzo fajne gwiżdże i nie jest tak zamulony silnik według mnie same plusy ...
paput Opublikowano 15 Lutego 2011 Opublikowano 15 Lutego 2011 co do wycieku obadaj odmę, krócicec przy bloku silnika, u dołu
euri23 Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Opublikowano 16 Lutego 2011 Jak wjade na kanał to opatrzę ten króciec :> A przy okazji kilka dni temu wpadł mi w ręce felunek BORBET 16" i od razu trafił do renowacji tutaj kilka foto : Jeśli chodzi o łatwe "polerowanie" rantów lub całych felg to fajny sposób na pozbywanie się starego lakieru. Ciekawi mnie jeszcze jak będą się prezentować na bestii.
KL4K50N Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 Szkoda, że tylko 16" ... Daj więcej fotek. Wnętrze itp. Aha, i minus za xenon o barwie 8000K. 6000K to już jest max, 8000K jest nie legalna w PL.
Coleman Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 lampiony kozackie ile dales za nie tez mysle nad wywaleniem kata
mrogal Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 Szkoda, że tylko 16" ... Daj więcej fotek. Wnętrze itp. Aha, i minus za xenon o barwie 8000K. 6000K to już jest max, 8000K jest nie legalna w PL. 6000K tez nie jest legalne
euri23 Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Opublikowano 16 Lutego 2011 lampiony kozackie ile dales za nie tez mysle nad wywaleniem kata Lampki mam firmy DEPO z Allegro z wysyłką wyniosły mnie 600 zł (wtedy) teraz się nie orientuje z lamp na ogół jestem zadowolony nie miałem z nimi żadnych problemów spasowały w miejsce starych idealnie :>[br]Dopisany: 16 Luty 2011, 17:54_________________________________________________Świeże fotosy EGR out
Coleman Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 a co ten erg daje jak go sie wywali??
euri23 Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Opublikowano 16 Lutego 2011 a co ten erg daje jak go sie wywali?? W temacie nie jestem tak w 100% ale odnosi się to emisji spalin w środowisko a mianowicie spalinki wracają do komory spalania przez co silnik jest lekko zamulony oczywiście mogę być w błędzie ja pozbyłem się go żeby troszkę odzyskać mocy (autko ciągnie od najniższych obrotów bardzo dobrze) zanim go wywaliłem napotkałem różne komentarze jedni doradzali inni odradzali ja spróbowałem i jetem zadowolony ale o tych spalinach mogę nie mieć racji w każdym bądź razie efekt
PABLO Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 Szkoda, że tylko 16" ... Daj więcej fotek. Wnętrze itp. Aha, i minus za xenon o barwie 8000K. 6000K to już jest max, 8000K jest nie legalna w PL. 6000K tez nie jest legalne A co masz w Polsce tak na dobrą sprawę legalne :gwizdanie:
euri23 Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Opublikowano 16 Lutego 2011 Szkoda, że tylko 16" ... Daj więcej fotek. Wnętrze itp. Aha, i minus za xenon o barwie 8000K. 6000K to już jest max, 8000K jest nie legalna w PL. 6000K tez nie jest legalne A co masz w Polsce tak na dobrą sprawę legalne :gwizdanie: Ja tam wolę być nieświadomy czy legalne czy nie jeżdżę tak od roku narazie jest OK
KL4K50N Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 Marcin, mylisz się. Barwa 6000K jest legalna w PL. A co do tego, że w PL nic nie jest prawie legalne to każdy o tym wie . Ale co zrobić taki nasz Kraj
euri23 Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Opublikowano 16 Lutego 2011 No i zdjęcia ciąg dalszy jakość tych w nocy nie robi szału ale bywało gorzej :>
Coleman Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 a co ten erg daje jak go sie wywali?? W temacie nie jestem tak w 100% ale odnosi się to emisji spalin w środowisko a mianowicie spalinki wracają do komory spalania przez co silnik jest lekko zamulony oczywiście mogę być w błędzie ja pozbyłem się go żeby troszkę odzyskać mocy (autko ciągnie od najniższych obrotów bardzo dobrze) zanim go wywaliłem napotkałem różne komentarze jedni doradzali inni odradzali ja spróbowałem i jetem zadowolony ale o tych spalinach mogę nie mieć racji w każdym bądź razie efekt to i ja tez to zrobie
euri23 Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Opublikowano 16 Lutego 2011 Tutaj jeszcze filmik jak autko pracuje po wywaleniu bebechów z kata, tłumika i pozbyciu się EGR'a
wicio150 Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 Tutaj jeszcze filmik jak autko pracuje po wywaleniu bebechów z kata, tłumika i pozbyciu się EGR'a Fajnie gwizda
euri23 Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Opublikowano 16 Lutego 2011 Tutaj jeszcze filmik jak autko pracuje po wywaleniu bebechów z kata, tłumika i pozbyciu się EGR'a Fajnie gwizda Wielkie dzięki między innymi w tym celu wybebeszyłem kata i tłumik
Armi Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 Który tłumik? Chodzi całkiem cicho _________________________________________________ Za długo na tych ksenonach nie pojeździsz :gwizdanie: 8000k chamsko na niebiesko świeci (od razu wiadomo, że hidy a nie oryginalne ksenony). Pierwsza kontrola i po dowodzie. Sam byłem świadkiem, jechałem ja a za mną auto na hidach 8k. Mnie policjanci puścili bez mrugnięcia okiem a jego halt Specjalnie drugi raz przejechałem żeby zobaczyć czego się czepią, skoncentrowali się na lampach :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi