Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zdecydowanie prosciej przerobic program ;)

co masz na myśli bo nie bardzo rozumiem?

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 782 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja mam u siebie N75-J ( nr katalogowy 034906283J.). Turbo wkręca się od niższych obrotów, wyżej trzyma również lepiej. Ewentualnie może ktoś zrobić eksperyment i pójść w stronę boost machine http://www.modshack.info/bm.htm. Sam miałem ochotę kupić gotowe albo samemu zmontować, ale puki co zostaję przy n75-j.

Opublikowano

Ja mam u siebie N75-J ( nr katalogowy 034906283J.). Turbo wkręca się od niższych obrotów, wyżej trzyma również lepiej. Ewentualnie może ktoś zrobić eksperyment i pójść w stronę boost machine http://www.modshack.info/bm.htm. Sam miałem ochotę kupić gotowe albo samemu zmontować, ale puki co zostaję przy n75-j.

link nie bangla :gwizdanie:
Opublikowano
link nie bangla :gwizdanie:

już bangla, kropka na końcu była niepotrzebnie

Opublikowano

Zakładał ktoś zawór sterujący MAC zamiast N75 ?? jakieś za i przeciw ?? Pytam ponieważ te zawory są dużo mocniejsze od seryjnego n75 zakładając że doładowanie mamy powyżej 1bara a cena przy zakupie n75 z RS2 jest praktycznie porównywalna z zaworem MAC

Przeciw nie ma żadnych jeśli chodzi o wytrzymałość. To przemysłowy zaworek, który jest o wiele bardziej wytrzymały od bidnego N75. Zaworek posiada jednak tylko dwa króćce i trzeba nieco inaczej go podłączyć jak oryginał. Ja go nie testowałem, ale znajomy go testował i dalej na nim jeździ więc jest ok.

Co do potencjometra w układ N75 to się to nie sprawdzi, bo tak jak Szogun napisał jest sterowany częstotliwość-iowo. Potencjometrem nie zmienisz częstotliwości, tylko zmniejszysz napięcie. A wpinanie się w układ może spowodować błędy w ECU odnośnie N75 :wink4: Dla bardziej majętnych polecam:

http://www.apexi-usa.com/products/?id=5356

Na tym pięknym komputerku można ustawiać doładowanie jakie się chce i jest jak stół. Można też ustawiać różne doładowanie odnośnie prędkości czy aktualnego biegu.

Opublikowano

żeby takie coś wsadzić pod maskę to trzeba mieć sporo oleju w głowie

pokusa jest i można przesadzić

Opublikowano

żeby takie coś wsadzić pod maskę to trzeba mieć sporo oleju w głowie

pokusa jest i można przesadzić

To już inna sprawa :naughty:

Opublikowano

pytanko z innej beczki postawienie dolotu z przepustnicy do ic(57mm) i z ic(57mm) do turbo na rurkach 70mm dobry pomysl czy moze byc to potem problem zestroic ??

Opublikowano

pytanko z innej beczki postawienie dolotu z przepustnicy do ic(57mm) i z ic(57mm) do turbo na rurkach 70mm dobry pomysl

nie

Opublikowano

i pytanko do posiadaczy pompy paliwa Walbro 255 czy jak przekrecicie kluczyc to slychac pompe ??

bo u mnie niestety cisza a na orginlana było słychac przed odpaleniem ... czy moze ta pompa byc walnieta ??

Opublikowano

i pytanko do posiadaczy pompy paliwa Walbro 255 czy jak przekrecicie kluczyc to slychac pompe ??

bo u mnie niestety cisza a na orginlana było słychac przed odpaleniem ... czy moze ta pompa byc walnieta ??

Nie zwracam na takie rzeczy uwagi zbytnio :P

A czy przypadkiem pompa nie dostaje napiecia dopiero jak krecisz silnikiem ?

Opublikowano

nie-wytwarza odpowiednie ciśnienie po przekręceniu klucza,zanim odpalisz auto :wink4:
Opublikowano

jak była stara pompa to nie przekrecalem i było ja slychac na 3 sekundy a tutaj tego nie ma ...

pytam bo byłem dzisiaj na kompie i mam za słaba mieiszanke na 1 i 2 cewce ... i jak jade i wcisne gaz do oporu to mnie lekko szarpie a temp na egt osiaga po 10 sekund przyspieszania okolo 900-1000 stopni .i gosc pado ze to moze byc wina wlasnie pompy ze nie daje cisnienia .... ale sam nie jest pewien ... i cholera jestem w kropce co jest nie tak ...

Opublikowano

manometr i sprawdź ciśnienie :wink4:

Opublikowano

nie-wytwarza odpowiednie ciśnienie po przekręceniu klucza,zanim odpalisz auto :wink4:

No to spoko :)

Opublikowano

słychać jak buczy po przekręceniu kluczyka

Opublikowano

słychać jak buczy po przekręceniu kluczyka

a u mnie cisza ale dzisiaj sprawdzałem i ładuje na 4 bary tylko wlasnie zastanawiam sie dlaczego taka cicha jest

Opublikowano

Podstawowe pytanie jakie masz regulator ciśnienia paliwa i na jakim doładowaniu jeździsz?

Opublikowano

Podstawowe pytanie jakie masz regulator ciśnienia paliwa i na jakim doładowaniu jeździsz?

wszystko standart nic nie zmieniane ...

Opublikowano

wystepowalo w b7 1.8t w quattro ?