Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale zmienia sie oba czy tylko jeden??

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 783,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

oba :wink4:

Opublikowano

orientujecie się jaka jest średnica wewnętrzna wężyków do N75 ? brać w silikonie czy zwykłe w oplocie wystarczą ?

Opublikowano

wszystko jedno

fi 4.5mm

Opublikowano

wpadłem na taką myśl i nie wiem czy mam rację czy mój problem z rozłączeniem turbo może być taki że gruszka przy turbo jest źle ustawiona i nie wytrzymuję ciśnienia?? czy raczej to jest nie możliwe?? :mysli:

raczej nie, bo gruszką i tak steruje N75, więc jeśli coś przepuszcza na linii wysokiego ciśnienia, to tylko N75,DV ewentualnie nieszczelność,gruszka pada bardzo rzadko :wink4:

a tak wracając do tego tematu... To po co jest ta regulacja między gruchą a WG

Opublikowano

wpadłem na taką myśl i nie wiem czy mam rację czy mój problem z rozłączeniem turbo może być taki że gruszka przy turbo jest źle ustawiona i nie wytrzymuję ciśnienia?? czy raczej to jest nie możliwe?? :mysli:

raczej nie, bo gruszką i tak steruje N75, więc jeśli coś przepuszcza na linii wysokiego ciśnienia, to tylko N75,DV ewentualnie nieszczelność,gruszka pada bardzo rzadko :wink4:

raczej możliwe. W moim AEB właśnie sztanga była wysrana i nie było ciśnienia :wink4: regeneracja i boost powrócił :gwizdanie:

Opublikowano

raczej możliwe. W moim AEB właśnie sztanga była wysrana i nie było ciśnienia :wink4: regeneracja i boost powrócił :gwizdanie:

czyli spróbować... i regulować sztangą ciśnienie??

Opublikowano

najpierw sprawdz czy utrzymuje zadane ciśnienie i się nie cofa

Opublikowano

najpierw sprawdz czy utrzymuje zadane ciśnienie i się nie cofa

czyli podłączyć ciśnienie pod gruchę i dmuchać z odpowiednim ciśnieniem??

Opublikowano

tak

Opublikowano

i musi wytrzymać takie ciśnienie jakie jest ustawione programem tak??

Opublikowano

no tak, u mnie dmuchał 0.6 po czym po chwili było 0.4.

po wymianie 0.6 było prawie do końca

Opublikowano

A powiedzcie mi czy zamontowanie MBC to dobry pomysł ? czy lepiej zwiększyć doładowanie poprzez program? I MBC montuje się pomiędzy przewodem ciśnieniowym do wg?

Opublikowano

A powiedzcie mi czy zamontowanie MBC to dobry pomysł ? czy lepiej zwiększyć doładowanie poprzez program? I MBC montuje się pomiędzy przewodem ciśnieniowym do wg?

z tego co ja sie dowiedziałem to lepszy jest program a MBC montuję się zamiast n75...[br]Dopisany: 01 Listopad 2011, 18:00_________________________________________________jakie ciśnienie wytrzymuje ori DV??

Opublikowano

mbc to zuooooo :naughty: :naughty: :naughty:

prosty przykład: bez softu masz cisnienie 0,6 bara i do tego jakąś dawke paliwa , zakładasz mbc , skrecasz na 1bar i masz o 0,4bara powietrza wiecej do takiej samej ilości paliwa gdyz nie zminiłeś mapy paliwowej , dałeś tylko wiecej powietrza.

Czyli robi ci sie ubogo : topią sie tłoki :decayed:

Opublikowano

mbc to zuooooo :naughty: :naughty: :naughty:

prosty przykład: bez softu masz cisnienie 0,6 bara i do tego jakąś dawke paliwa , zakładasz mbc , skrecasz na 1bar i masz o 0,4bara powietrza wiecej do takiej samej ilości paliwa gdyz nie zminiłeś mapy paliwowej , dałeś tylko wiecej powietrza.

Czyli robi ci sie ubogo : topią sie tłoki :decayed:

nieprawda- masz 0,55 bara-średnio w 1,8T i max możesz skręcić do 0,80 bara,powyżej wpadnie w tryb awaryjny-więc najlepiej jest otrzymywać stałe doładowanie na poziomie 0,70\0,75 bara i niuty się poprawiają i nic się nie topi-wszystko jest w granicach tolerancji ECU :wink4:

MBC można użyć zamiast N75, ale ja jestem zwolennikiem wpinania go pomiędzy N75, a gruszką-metodą prób i błędów-doszedłem, ze tak jest najlepiej, oczywiście pomijając fakt, że najlepiej jest zrobić program :gwizdanie: :cool1:

Opublikowano

w esie miałem skrecony na 1bar , dlaczego nie wpadała w awaryjny ???

Opublikowano

w esie miałem skrecony na 1bar , dlaczego nie wpadała w awaryjny ???

ja pisałem o 1,8T :naughty::wink4: -jakie masz doładowanie średno , bez programu w esie?
Opublikowano

-jakie masz doładowanie średno , bez programu w esie?

nie wiem , nie sprawdzałem ale coś chyba koło 0,6 - 0,7

Opublikowano

a właśnie o co chodzi z kolorami sprężyn w DV??