Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a mogłbys podac jakis link do odpowiedniego N75 do modzonego 1.8T B6

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 782,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

034906283J

034906283K

034906283N

058906283C

058906283F

06A906283E

pierwsze 3 sa niby sportowe od 2.2t i kosztuja niecale 3 stowki w aso

Pozostale sa seryjne takie jakie powinny byc i kosztuja o stowke mniej, jak ktos ma zrobiony program ktory i tak podwyzsza mu doladowanie to noe warto isc w te lepsze. Wystarcza tansze seryjne.

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

Opublikowano
A jakby podniósł cisnienie paliwa na listwie? dało by to cos?

wtedy było by zbyt bogato w dolnym zakresie obrotów, jedynie porządna korekta softu.

Opublikowano

Znam temat naprawy pewnej TT 224 KM w której po urwaniu turbiny i założeniu nowej ciagle wystepował bład przeładowania. Mechanicy którzy to montowali bawili sie z regulacją sztangi ale chyba to nie pamagało do końca. Wiec podejzewam że tez sie N75 dupnoł. czyli wniosek że te z TT 224 KM sa słabe.

Ale jezeli te z RS2 czy 2.2T tez siadają to może faktycznie lepiej zapodać MAC?

Opublikowano
...

dmuchnałem w niego ponad 3 Atm i .... cisza....

zacząłem szukac dalej i wyciągnąłem N75, dmuchnałem w niego niecałe 0.5 bara

i pssssssssssss.......... (no to jestem w domu)

teraz pytanie:

montowac seryjny 058 145 718 A

czy od razu zapodac od S2-ki 034 906 283 K ?????

Dev - w jaki sposób robiłeś tą próbę ciśnieniową? Dmuchałeś powietrze od strony turbiny w cały dolot i silnik czy od strony kolektora ssącego rozłączyłeś i zaślepiałeś?

Co do zaworka to montuj ten od S2/RS2 z literką K. Zamontowałem ostatnio do swojego AEB i naprawdę robi robotę.:decayed:

zaslepiłem wąż który idzie od turbo, potem odpiałem DV-ke i ślepiłem bypass

nastepnie zdjałem wąż z przepustnicy i zaślepiłem go kołkiem z zaworem i manometrem

dmuchnałem 3.1 bar-a i zdjałem wąż od sprężarki, czekałem 20 minut aż zobacze spadek ciśnienia na manometrze, ale nic takiego sie nie pokazało

wiec zaczałem gmerac dalej i wyciągnałem dupny N75

macie jakiś namiar na MAC-a ????

Opublikowano

Kupowałem Mac-a jakieś półtora roku temu w Kielcach i płaciłem około 180zł. Jeżeli zdecydujesz się zakupić to od razu musisz zamawiać dodatkowo krućce które nie występują razem z zaworkiem, poza tym ten zawór występuje pod dwoma numerami gdzie jeden z nich jest bardziej wydajny, link do firmy poniżej....

Pneumatic Complex

Opublikowano

Możecie jasniej opisać co to jest ten MAC?

Opublikowano
Kupowałem Mac-a jakieś półtora roku temu w Kielcach i płaciłem około 180zł. Jeżeli zdecydujesz się zakupić to od razu musisz zamawiać dodatkowo krućce które nie występują razem z zaworkiem, poza tym ten zawór występuje pod dwoma numerami gdzie jeden z nich jest bardziej wydajny, link do firmy poniżej....

Pneumatic Complex

Jak go podpinałeś :question::eusathink: Ingerencja w soft niezbędna zapewne :wink:
Opublikowano

Pneumatic Complex

Jak go podpinałeś :question::eusathink: Ingerencja w soft niezbędna zapewne :wink:

Tutaj masz schemat jak podpiąć, a czy korekta potrzebna to nie wiem bo u mnie wszystkie graty wleciały za jednym razem....

http://www.ecumaster.com/download/AEMBOOSTVALVE.PDF

Opublikowano

Pneumatic Complex

króćce to nie problem, zrobie sobie z nierdzewki :decayed:

masz może nr tych MAC-ów ?

Opublikowano

[quote name=Pawel_M;2940006

Tutaj masz schemat jak podpiąć' date=' a czy korekta potrzebna to nie wiem bo u mnie wszystkie graty wleciały za jednym razem....

http://www.ecumaster.com/download/AEMBOOSTVALVE.PDF Rozumiem, że elektryka to tylko 2 przewody podpinane pod ori wtyczkę :question::naughty:

Dev o ile się nie mylę to: 36A-AAA-JDBA-1BA

Opublikowano

A co powiecie na temat reakcji tych zaworów?

Bo w 2.2T mówia ludize że są troche ospałe ale tam potrzeba troche lepszych przepływów. Znowu z RS2 ponoć reaguje szybciej

Opublikowano
[quote name=Pawel_M;2940006

Tutaj masz schemat jak podpiąć' date=' a czy korekta potrzebna to nie wiem bo u mnie wszystkie graty wleciały za jednym razem....

http://www.ecumaster.com/download/AEMBOOSTVALVE.PDF

Rozumiem, że elektryka to tylko 2 przewody podpinane pod ori wtyczkę :question::naughty:

Dev o ile się nie mylę to: 36A-AAA-JDBA-1BA

Sprawdzę wieczorem i potwierdzę czy to ten numer...

Opublikowano

Rs2 to 2.2t

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

Opublikowano

Sprawdziłem ten numer zaworu Mac-a i faktycznie ma być 36A-AAA-JDBA-1BA

Przy okazji zapytam czy spotkał się ktoś w 1.8T że przy zmianie wałków od ADR-a na jeszcze seryjnym sofcie ale po wrzuceniu wszystkich gratów ( większe turbo, kolektor, pompa paliwa, icek itp) podciśnienie na biegu jałowym spadło o jakieś 0.2 bara i auto z rana trzeba długo kręcić żeby odpalić ??

Opublikowano

0.2 ??????????

nie zartuj, u mnie jest 0.8

Opublikowano
0.2 ??????????

nie zartuj, u mnie jest 0.8

Nie doczytałeś :wink: Podciśnienie spadło mi o 0.2bara ( na seryjnych gratach oscylowało w granicach 0.8 - 0.9 ) aktualnie podciśnienie mam w granicach 0.6 a przy włączonej klimie 0.5 bara :eusathink:

Opublikowano

Przeglądam ten temat już od jakiegoś czasu i jakoś nie słyszę aby padały N75 ludziom... czy może sie mylę. Czy zmiana na K04 i niższe niż na k03 cisnienie zmniejszy ryzyko jego awarii?

Opublikowano
Przeglądam ten temat już od jakiegoś czasu i jakoś nie słyszę aby padały N75 ludziom... czy może sie mylę. Czy zmiana na K04 i niższe niż na k03 cisnienie zmniejszy ryzyko jego awarii?

nie ma reguły

Opublikowano

witam mam pytanie. w moim avj poszła uszczelka pod głowicą. co sie okazało po rozebraniu, silnik złom głowica APU. Blok nosi ślady kolizji zaworów. Wiec stąd moje pytanie. Czy istnieją jakieś kombinacje głowicy i bloku żeby coś na tym ugrać?

Czy lepiej szukać silnika w całości?

Jaka jest różnica miedzy AVJ i BFB?