Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
najlepsze sprawdzenie szczelności układu to odłączenie przewodu N75 ->WG. powinno przeładować i wpaść w tryb awaryjny. wtedy będziesz wiedział czy masz nieszczelność czy coś innego sie wysrało

niekoniecznie, bo jeśli będzie mała dziura-to dojdzie do poziomu, gdzie przeładuje i odetnie, ale dalej nie będzie ociekać-sposób Pioteros'a jest chyba najlepszym w takich przypadkach- psikać na wszystkie węże, opaski, IC, kolektor-tu może być problem, jeśli uszczelka gdzieś pękła pod spodem, ale jeśli będzie syczeć-trzeba będzie odkręcić tak, czy inaczej

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 781,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

wiadomo że najlepiej podłączyć się pod TIPa i dmuchnąć ale nie każdy ma taką możliwość. poza tym wiem jak chyjowo jest założyć TIPa w 1.8t bo jest mało miejsca i przez to czasami się niektóre gumy/obejmy nie dociskają - ja tak miałem na wejsciu do turbo i musiałem dopiero GBSy założyc żeby dobrze zacisnęło.

Opublikowano
Znalazłem coś takiego "jak sprawdzic szczelnosc"

:: a4mods.com :: - The Premiere Audi A4 Modification Guide and Pictures Library

Ma to sens?

Czy wtedy wyszłoby, ze cos nie tak z tą odmą?

Najlepszy sposób na sprawdzenie nieszczelności układu doładowania i podciśnienia. Ja tak robiłem z kumplem. U mnie było ok a u niego właśnie był pęknięty trójnik od odmy i coś tam za turbiną przez co auto słabiej jechało.

Zrobiliśmy tak:

Rurka zaślepiająca PCV wentyl taki jak przy kole, robisz dziure w Pcv wkładasz wentyl i zaklejasz klejem na gorąco. Jedziesz na stację benzynową gdzie mają pomkę elektryczną z wskaźnikiem do pompowania kół (jak nie masz nikogo z kompresorem) i można zrobić test szczelności układu. Psiknąć wszystkie wężyki wodą z mydłem i widać gdzie się robią bombelki.

Wpisz na YT boost leak test to masz filmik na a4 1.8t jak robić taki test

---------- Post dopisany at 19:54 ---------- Poprzedni post napisany at 19:51 ----------

Jak pojedziesz na Remap z dziurą to bedziesz miał remap z boost leakiem, więc dane będą przekłamane, no i turbina bedzie bardziej wysilona bo będzie musiała nadrobić straty doładowania, co z kolei może prowadzić po czasie do jej wysypania się

Opublikowano

Wlasnie dlatego teraz nie jade nigdzie dopoki nie ogarne tego, a od wtorku znikam na szkolenie na 4 dni i znowu caly tydzien w du.e zmarnowany :/

Opublikowano

panowie po zamonceniu downpipe, śmierdzi spalinami jak np. zatrzymam się na chwilę samochodem w kabinie podśmierduje, nie wspomnę juz o tym jak wyjdę z samochodu strasznie śmierdzi dookoła auta, nieszczelność czy normalka?

Opublikowano

A wymieniłeś uszczelki i śruby na nowe i dokręciłeś odpowiednim momentem???

Bo raczej normalne to to nie jest:kwasny:

Opublikowano

wymieniłeś uszczelki i posmarowałeś jakimś uszczelniaczem do wydechu?

Opublikowano

ta uszczelki nowe i "cementem" posmarowałem śruby stare ale nadawały się do.ebałem na maxa.

a jak dziś przegoniłem trochę auto i jak podjechałem pod bierdonkę i wysiadłem to myślałem że zemdleje z tego smrodu dookoła tylko czekałem aż ludzie się przyczepią, no waliło niemiłosiernie

Opublikowano

Śruby się dokręca odpowiednim momentem bo jak doj*b...łeś to mogło uszczelki pokrzywić i masz nieszczelności, a śruby lepiej dać nowe

---------- Post dopisany at 20:57 ---------- Poprzedni post napisany at 20:55 ----------

A jeśli dałeś pastę do wydechu to ona przez jakiś czas się przepala i śmierdzi ale z czasem przestaje śmierdzieć....

... no ale Ty pisałeś o smrodzie spalin

Opublikowano

to zerknij bo powinno być widać gdzie spaliny uciekają

Opublikowano

Tak ewidentnie spaliny, a wy tak nie macie-wcześniej resztki dopalały się w kacie a teraz gdy go nie ma idą na zewnątrz, pomijając nieszczelności, czy u was nie śmierdzi spalinami? nie chodzi mi o wnętrze, ale na zewnątrz.

Opublikowano

No pewnie, że śmierdzi... :)

Opublikowano

u mnie jebie jajem bo mam gaz

Opublikowano

Jak wywaliłeś kata to normalka że mocno czuć spaliny, coś jak Fiat 125P:naughty:

Ja lubię:tongue4:

Opublikowano
u mnie jebie jajem bo mam gaz

hehe to jednak norma, ale kata zostawię jakby mi się w głowie kręciło to wstawię zpowrotem.

Opublikowano

a tak na poważnie to nie powinno nic śmierdzieć:wink:

Opublikowano

Ostatnio u kumpla wywalaliśmy kata i nic nie śmierdzi spalinami:wink:

Opublikowano
Ostatnio u kumpla wywalaliśmy kata i nic nie śmierdzi spalinami:wink:

a próbowaliście odpalić auto po takim zabiegu? bo w każdym przypadku, jaki mi jest znany-brak kata powoduje smród spalin, jak to Adam określił...

Jak wywaliłeś kata to normalka że mocno czuć spaliny, coś jak Fiat 125P:naughty:

Ja lubię:tongue4: