Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 783,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

szkoda zachodu do naszych 1.8t, tego typu zawory są jak najbardziej OK, ale dla japońskich silników

Opublikowano

Ja mam taki w S3 i wlasnie zrobilem taki sam do A4 .

Opublikowano

tylko ze to typowy blow off chyba?

Opublikowano

Ja u siebie też miałem typowy blow off i działało....

Opublikowano

Ja też taki miałem do póki ta trąba sycząca nie odpadła i przestał syczeć:decayed: po za tym spisywał sie bardzo fajnie.

---------- Post dopisany at 21:28 ---------- Poprzedni post napisany at 21:26 ----------

Panowie jaki polecacie zestaw AFR do 1,8T ? Przy strojeniu i w eksploatacji jest to w sumie potrzebny wskaźnik. Chodzi mi o wskaźnik,sterownik no i sonde szerokopasmową.

Opublikowano

A macie wskaznik EGT? jaka jest granica topienia elementów silnika w 1.8T?

Opublikowano

Ta raczej nie odpadnie,bo juz dlugo ja mam ,,,Ale zmienilem na jeszcze wieksza. I wali pod 100 decybeli.

Tak czy inaczej gadget.Nie ma jak oryginalny.

A sa miedzy nimi roznice czy wszystkie takie same do 1.8T ?

Opublikowano
A macie wskaznik EGT? jaka jest granica topienia elementów silnika w 1.8T?

bezpieczna granica to 850-900c powyżej tego może już zacząć płynąć

Opublikowano

Temperatura pracy silnik to 400-900 stopni ... Potem zaczyna wszystko plynac. Jeszcze drobne zaleznosc od ilosci oktan ale mniejwiecej mozna przyjac takie wartosci ..

---------- Post dopisany at 21:48 ---------- Poprzedni post napisany at 21:45 ----------

Pytanie

Ktos montowal K24 do 1.8T. Dzis kumpel przywiozl mi takie turbo i stwierdzilem ze bylo by latwo zrobic do niej kolektor a jest naprawde ogromna .

Opublikowano

płynąć... mato jedyna ... to mi egt wskazywał czy bardzo szybkiej jeźdze miedzy 900 a 1050 stopni ... ale jakosc żadnych efektów ubocznych nie zauważyłem a jeżdżę juz ponad rok tak :(

Opublikowano

To chwile trwa za nim sie wypala i musial bys jezdzic caly czas tak a niej tylko chwilowo. Zamiescilem kilka storn wczesniej zdjecie jak plazma poszla tak ze az doszla do 3 pierscienia.

Tak czy inaczej masz za malo paliwa przy pelnym obciazeniu

Opublikowano
płynąć... mato jedyna ... to mi egt wskazywał czy bardzo szybkiej jeźdze miedzy 900 a 1050 stopni ... ale jakosc żadnych efektów ubocznych nie zauważyłem a jeżdżę juz ponad rok tak :(

to grubo:decayed:

musisz mieć bardzo ubogo w górnym zakresie, przy 1050c to nawet kucizna potrafi popłynąć

Opublikowano

Ja mysle Booster ze juz mu cos nadpalilo ale tylko delikatnie . Ja bym swiece wykrecil i kamera poogladal tloki,zawory,no i gniazda zaworowe.

TAAKUMI, sprawdz cisnienie na cylindrach a potem zrob probe olejowa ( wlej po 2-5 cm szesciennych oleju ) do kazdego gara i ponownie sprawdz cisnienie. Jak sie poprawi to to juz masz nadpalone zawory lub gniazo albo pierscienie.

Jak wszystko ok to masz duzo szczescia :naughty:

Opublikowano

Pytanie

Ktos montowal K24 do 1.8T. Dzis kumpel przywiozl mi takie turbo i stwierdzilem ze bylo by latwo zrobic do niej kolektor a jest naprawde ogromna .

z tego co wiem to cięzko ja wysterowac

Opublikowano

ciśnienie miałem własnie bardzo dobre ... techniczne rzecz biorąc mam strasznie rozstrojona mapę .. i cosik zle wszystko podaje i paliwa i powietrzna ... przynajmniej tak wnioskuje bo nie widzę innych powodów ... a z chęcią bym sie do kogos w poblizu przejechał zeby ogarnął to cosa bo ja zielony jestem ... totalnie ..

Opublikowano

W jakim sesie... ,nie trzyma parametrow ?

Opublikowano

ogolnie jest lipa ... z ta temperatura ... ma kto jak zwiększyć to ... bo mnie chyba szlak trafi jak będę jechal i mi nagle silnik rozsadzi .. :(

Opublikowano

W jakim sesie... ,nie trzyma parametrow ?

duze turbo w dodatku od ropniaka

poczytaj na steretracingu, jest tam troche informacji na ten temat

czesto przeładowywuje

Opublikowano

Mysle ze musisz jechac do GTO do Czechowic-Dziedzic i zrobic mape. Koledzy z forum polecili ,,, mialem okazje pogadac, rzeczowy gosc i napewno zrobie u niego auto .